torstai 24. elokuuta 2017

Esta voimassaolo matkan jälkeen

On erittäin tärkeää tietää, että voimassa oleva ESTA ei ole 1 takuu Yhdysvaltoihin pääsemiseksi. Yhdysvaltain rajavalvonta on vastuussa lopullisesta päätöksestä antaa sinulle pääsy maahan. Jos matkan tarkoituksen kanssa ilmenee ongelmia, sinulle ei myönnetä pääsyä maahan edes voimassa olevan ESTA :n kanssa.


ESTA hakemuksesi tulee olla tehtynä vähintään tuntia ennen lähtöä. Mikäli toimitat hakemuksen myöhemmin, on mahdollista, ettei hakemustasi ehditä käsittelemään ennen lentoasi. Hyväksynnän jälkeen saat viitenumeron.


ESTA -matkustuslupa on voimassa kaksi vuotta. Passi, viisumi ja ESTA. Matkustajalla tulee aina olla mukanaan voimassaoleva matkustusasiakirja eli passi tai EU-maissa ja Sveitsissä myös 1. Huomaa, että myös lapsella on matkustettaessa oltava oma passi. ESTA -luvan hakijoilla tulle olla biometrinen passi, jonka kannessa on oltava oheisen kuvan mukainen kansainvälinen symboli. Nyt mietin, pitäisikö minun hankkia uusi passi ennen matkaa (ja ennen ESTA :n tilaamista), sillä passini on voimassa reilut 2kk matkan päättymisen jälkeen.


Mitään varmaa tietoa en asiasta pikagooglaamisella löytänyt, suurlähetystön sivuillakin todetaan, että suositellaan, että passi on 3kk voimassa matkan päättymisen jälkeen. Käytännössä arki menee monesti siten, että töidensä jälkeen on lasten harkkarumba ja sen jälkeen vaimon omat treenit. Tai joskus vaimo ehtii suorittaa treeninsä töiden jälkeen , eikä lasten harkkoja ole joka päivä, mutta usein vaimon tyhjä kohta täyttyy sitten jostain muusta menosta, usein toki lasten kanssa jotain. Päivitä tai Vahvista ESTA. Jos virhe tapahtuu hakemusta tehtäessä, hakijaa pyydetään hakemaan uudestaan ESTA :a.


E-passin merkkinä passin kannessa on erityinen e-passin merkki sekä. Kun olet tarkistanut ESTA :si tilan, sinun tulee harkita salliiko hakemuksesi voimassaolo sinun matkustaa Yhdysvaltoihin suunnitelluksi ajanjaksoksi. Kaikkien Sri Lankaan matkustavien täytyy maahan päästäkseen anoa maahantulolupaa eli ETA:a. Saapuessaan Sri Lankaan ETA:n kanssa matkustajalle myönnetään viisumi (leima passiin) ja lupa maahan pääsyyn. Jos sinulla on sairaus, olet raskaana, matkasi suuntautuu vaarallisille alueille tai harrastat riskialttiita lajeja, tarkista vakuutuksen kattavuus ja voimassaolo omalta vakuutusyhtiöltäsi.


Sairaan tai kuolleen kotiuttaminen on kallista ja vaikea järjestää ilman kattavaa matkavakuutusta, eikä hoitoa aina saa ulkomailla ilman maksusitoumusta tai ennakkomaksua. ESTA -hakemuksen tulostamista suositellaan (ei välttämätöntä). Heips Kun Thaimaaseen lähteäkseen pitää passin olla voimassa puol. Suomen passi ja henkilökortti - Unkari.


Dokumenttien tulee olla voimassa koko matkan ajan EU säädösten mukaisesti. Pitempää oleskelua suunnittelevien kehotetaan olemaan yhteydessä Kroatian suurlähetystöön Helsingissä viisumin järjestämiseksi puh. Suosittelemme kuitenkin että passi olisi voimassa vähintään kk matkan jälkeen. Dominikaanisessa tasavallassa ei ole erityisiä passin voimassaoloa koskevia määräyksiä, riittää että passi on voimassa matkan ajan. Voit lukea ohjeet turistikortin hakemisesta Matkatoimisto Aventuran sivuilta.


Kuuban suurlähetystö on valtuuttanut Matkatoimisto Aventuran ja Intia-keskuksen toimimaan turistikorttien. Matkustajat, jotka ovat vierailleet 1. ESTA -hyväksynnnän puuttuessa voidaan matkustajilta evätä pääsy koneeseen. Irakissa, Iranissa tai Sudanissa tarvitsevat viisumin. Kanadaan lentäen matkustavilta muiden maiden kansalaisilta vaaditaan sähköinen matkustuslupa (Elctronic Travel Authorization, eTA), jos heiltä ei vaadita viisumia.


TA yhdistetään matkustajan passiin sähköisesti. Se on voimassa viisi vuotta tai passin voimassaolon päättymiseen saakka sen mukaan, kumman voimassaolo päättyy ensin. Sinun on aina pystyttävä todistamaan henkilöllisyytesi matkan eri vaiheissa matkustusasiakirjan avulla.


Vaatimukset asiakirjalle vaihtelevat maittain ja alueittain sekä riippuen kansalaisuudestasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit