maanantai 28. elokuuta 2017

Uusin asiakirjastandardi

Uusin asiakirjastandardi

Se on määritelty seuraavasti. Asiakirjastandardi eli vakioasettelumalli on malli, jonka mukaan erilaiset tiedot asetellaan tietyille paikoille esim. Word-asiakirjoja laadittaessa.


Uhraa hetki sen sisäistämiseen: tulet tarvitsemaan sitä (ainakin) opinnoissasi useaan otteeseen! Kaikella on asiakirjamallissa paikkansa. Asiakirjan vakioasettelua käytetään työelämän asiakirjatyyppisissä teksteissä, kuten raporteissa ja pöytäkirjoissa. Opintoihin liittyvissä projektitöiden dokumentoinnissa sovelletaan Kajaanin ammattikorkeakoulun asetteluohjeita, ellei toisin ole sovittu.


Tekstinkäsittely Asiakirjamallit ja suomalainen asiakirjastandardi Tavoitteet ja sisältö Tavoite Taito luoda ja käyttää asiakirjamalleja sekä hyödyntää suomalaista asiakirjastandardia. SFS-kauppa on standardien verkkokauppa. Kaupassa on ajantasainen luettelo julkaisuista, joita ovat muun muassa SFS-, SFS-EN ISO, SFS-ISO, IEC- ja ISO-standardit sekä SFS-käsikirjat, tekniset raportit (TR) ja tekniset spesifikaatiot (TS). Kilogramman prototyyppi eläkkeelle.


Uusin asiakirjastandardi

Standardit ja SFS-käsikirjat voi tilata verkkokaupasta. Suurin muutos mittayksiöiden historiassa sitten Ranskan vallankumouksen on tehty. Pistä video pyörimään, laita välillä paussille ja tee itse samat Wordilla. Onko jollain tietoa miten se pohja pitäisi olla normaalissa asiakirjassa.


Olen siis kirjoittamassa yhtä projektitehtävää jossa pitäisi noudattaa asiakirjan standardiasettelua ja just nyt ei muistu mieleen että paljonko piti sisentää otsikon jälkeen. Video-CV on uusin väline työnhaussa. Sen avulla voi antaa monipuolisemman kuvan itsestään kuin perinteisellä CV:llä. Lyhyt, 1–minuutin mittainen video ladataan ilmaiseen videopalveluun ja lähetetään linkkinä työnantajalle. Esittely kannattaa opetella tekemään luontevasti ilman paperin lukemista.


Uusin asiakirjastandardi

Lisäksi standardeja voi ladata omalle koneelle. Kanta - Sosiaalihuollon asiakirjastandardi Tulossa IHE Finland ja HLFinland: Advanced XDS -koulutus 20. Kuntatalo, Helsinki Koulutus sisältää sekä teoria- että hands-on-osuuksia. Yhdistyksen HL7- ja IHE-jäsenille on huomattava alennus koulutuksen hinnasta.


Usein tuntuu siltä, että silloin se vasta alkaa. Monet ajatus- tai kauneusvirheet tuntuvat olevan kuin luonnonlaki. Ne huomaa usein vasta siinä samassa kun sivusto on siirretty verkkoon ja sen näkee ikään kuin uusin silmin. Opiskelija osaa soveltaa hyvin asiakaspalvelun periaatteita kirjastotyössä. Ei pidä tyytyä siihen, että ei sillä ole väliä tai ei sitä kukaan huomaa.


Uusin asiakirjastandardi

Aina on jossakin joku joka huomaa. Maaliskuu Hyvää pääsiäistä! Tässä numerossa muun muassa: Uusi tiedotus esittäytyy Kallion pääsiäismyyjäiset Uusixin yrttihyllykkö blogeissa Héctor Hernández López - Miksi valokuvaus? Timonen, Kirsi, kirjoittaja.


OKM-julkaisutyyppi, BKirjoitus tieteellisessä aikakauslehdessä. PC-pohjainen spirometri mobiiliin käyttöön. MOODI -lehdessä julkaistujen,.


Moodi erillisjulkaisu, uusin painos (jaetaan kurssin aikana). Tee spirometria -ajanvaraus, jos lääkäri näin ohjannut. Lue uusin HLInternational NEWS IHE Seuraava uutiskirje ilmestyy 30.


Viestin formaatti mieluiten rivin mittainen otsikko ja mahdollisesti esim. Ei tarvitse boikotoida mutta jos se sivusto ei toimi vaikka itsellä on varmasti ajantasainen selain (eli uusin mitä käyttöjärjestelmän päivityksistä tulee) ja validaattorilla voidaan todeta, että sivusto on rikki niin sitten kyllä normaalisti laitetaan palautetta että sivusto on rikki, korjatkaa. Vakioasettelumalli eli asiakirjastandardi tarkoittaa sitä, että asiakirjoissa samantyyppiset tiedot ovat aina samassa paikassa. Tämä helpottaa sekä asiakirjan laatimista että sen lukemista. Asiakirja jaetaan vaakasuorassa sarakkeisiin T0-Tja pystysuorassa riveihin.


Vasempaan reunaan jätetään cm:n marginaali.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit