keskiviikko 16. elokuuta 2017

Kevytyrittäjyys ulosotto

Suomen Yrittäjien asiantuntijan mukaan ulosotto on valitettavan yleinen, mutta siihen voi hakea helpotusta. Näin selviät ulosotosta Yrittajat. Kevytyrittäjyys on myös ollut tuhansille suomalaisille onnistunut tapa ponnahtaa täysipäiväiseksi yrittäjäksi. Sen kautta pääset toteuttamaan itseäsi ja ottamaan intohimosi käyttöön. Lisäksi omaksut uusia asioita, joilla saat lisää väriä työelämätaitojesi palettiin!


Tässä kirjoituksessa kerromme osan niistä, ja niihin liittyen. Omapajassa kevytyrittäjä katsotaan ilman omaa y-tunnusta toimivaksi yrittäjäksi. Jos taas kevytyrittäjyys on päätoimista, on yrittäjällä mahdollisuus liittyä yrittäjien työttömyyskassaan ja kerryttää työssäoloehtoa sinne.


Kumppani ei halua naimisiin - jättääkö hänet vai ei? Olen koko ikäni haaveillut naimisiinmenosta ja häistä. Olemme kumppanini kanssa puhuneet avioliitosta ja siihen liittyvistä asioista, mutta vähän aikaa sitten hän ilmoitti, että yhdessäoloomme ei tarvita avioliittoa - hän aikoo olla kanssani aina eikä siihen kuulema häitä tarvita. Yksityishenkilönä voit pienissä määrin laskuttaa käytettyjen tavaroiden myynnistä, mutta palveluiden eli oman työsi laskuttaminen on eri asia. Kevytyrittäjät eivät saa toiminnalleen starttirahaa, mutta lähtökohtaisesti kevytyrittäjyys ei estä starttirahan hakemista myöhemmin, kun oman yrityksen perustaminen tulee ajankohtaiseksi.


Myös monien yrityslainojen saamiseksi yllä esitellyt asiakirjat tulee löytyä. Etuuden saajan yleisenä velvollisuutena on hakea aktiivisesti työtä ja koulutusta, antaa työ- ja elinkeinotoimistolle ammatillista osaamistaan, työhistoriaansa, koulutustaan ja työkykyään koskevat tiedot ja selvitykset, toteuttaa yhdessä työ- ja elinkeinotoimiston kanssa laadittua työllistymissuunnitelmaa sekä tarvittaessa hakeutua ja osallistua työllistymistään edistäviin. Bruttopalkka ja nettopalkka menevät usein sekaisin. Mikä niiden ero sitten on? Eezy on uunituore Suomen suurin työelämän toimija, jossa yhdistyy vuoden kokemus työstä ja sen tekijöistä.


Me rakennamme unelmien työelämää yhdessä työntekijöidemme ja asiakkaidemme kanssa. Eezy auttaa tekijöitä sekä heitä tarvitsevia löytämään toisensa. Eezy kehittää työpaikkoja paremmiksi ja tekee tekijöiden arjesta sujuvaa työuran eri käänteissä. Lähes kaikissa tapauksissa palkasta ulosmittaukseen joutuvat henkilöt tietävät asiasta jo pitkään, eli jos sinulla on päässyt asioita ulosottoon, ei niitä heti olla pidättämässä palkasta.


Ongelmaksi tässä muodostuukin mahdollinen ulosotto. Starttiraha on tuki, johon ulosotto ei koske. Jotta maksusuunnitelma toteutuisi ja velat lyhenevät joka kuukausi, on yrityksellä oltava heti starttirahakauden alusta alkaen tuloja, josta ulosotto saa. Lakot ja ansiopäiväraha.


Lakkokierrokset ovat alkaneet ja kevään aikana niitä on odotettavissa lisää. Työtaistelutoimenpide, jolla on vaikutusta sinun työehtoihisi estää ansiopäivärahan maksamisen toimenpiteen ajalta. Käytössä on erilaisia tapoja hoitaa asioita sähköisesti.


Kysy Kelasta -keskustelupalstalta saat vastauksia Kelan etuuksiin liittyviin kysymyksiisi. Suomen kattavin taloudellisten tuotteiden vertailusivusto. Autamme Sinua vertailemaan lainojen, luottokorttien, säästötilien ja muiden taloudellisten tuotteiden hintoja sekä tekemään fiksumpia päätöksiä raha-asioissa.


Edunsaajien (omistajien) tiedot kaupparekisteriin 1. Sivun meta description.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit