keskiviikko 23. elokuuta 2017

Passin voimassaolo saksa

Mussalo kertoo, että vaikka kaikilla mailla on asiasta omat sääntönsä, voi passin läpimeneminen riippua niinkin satunnaisesta syystä, kuin omalle kohdalle sattuvasta virkailijasta. Esimerkiksi Yhdysvalloissa monet saattavat päästä matkustamaan passilla, joka menee aivan lähiaikoina vanhaksi. Terrori-iskun mahdollisuutta ei kuitenkaan jatkossakaan voida sulkea pois.


Erityisesti suurkaupungeissa kannattaa noudattaa normaalia suurempaa varovaisuutta ja pitää passi, rahat ja muut arvotavarat turvallisessa paikassa kaupungilla liikuttaessa. Kuvan lisäksi poliisille tulee lähettää sähköinen hakemus, mutta joissain tapauksissa hakijan on käytävä lisäksi tunnistautumassa poliisin lupapalvelupisteessä.

Kuinka kauan passin pitää olla voimassa saksan matkan jälkeen? Heinäkuussa ollaan menossa bremen-hannover-hampuri-bremen-kierrolle, ja passini menee elokuun lopussa vanhaksi. Pitääkö passi olla sen kolme kk vielä voimassa matkan jälkeen, niin kuin jossain maissa se ehto on? Ota passista kopio mukaan matkalle.


Joissakin maissa passikopio tulee pitää aina mukana henkilöllisyystodistuksena. Suomen passien ominaisuudet. Passin voimassaolo.


On tärkeää varmistua siitä, että tunnistamistarkoituksessa esitetty asiakirja on aito.

Poliisin myöntämiä henkilöllisyyttä osoittavia asiakirjoja ovat passit ja henkilökortit, ja molemmista on voimassa useita eri-ikäisiä versioita. Jos olet EU-kansalainen (tai Islannin, Liechtensteinin tai Norjan kansalainen), sinun ei tarvitse esittää henkilötodistusta tai passia, kun matkustat sisärajattomaan Schengen-alueeseen kuuluvasta EU-maasta toiseen. Henkilökorttia voidaan käyttää passin sijaan myös matkustusasiakirjana.


Huomioithan, että ilman huoltajien suostumusta myönnetty alaikäisen henkilökortti, ilman matkustusoikeutta myönnetty henkilökortti, ulkomaalaiselle myönnetty henkilökortti tai väliaikainen henkilökortti eivät käy matkustusasiakirjana. Schengen-maissa liikkuessasi sinulla on oltava mukana hyväksytty ja voimassa oleva matkustusasiakirja. Tarkistathan, että passisi on ehjä. Maakohtaiset passien voimassaolovaatimukset, viisumiohjeet ja matkustustiedotteet löydät Ulkoasiainministeriön sivuilta.


Useisiin maihin vaaditaan, että passin on oltava voimassa vähintään kk maasta poistumisen jälkeen. Matkustusasiakirjat. Muista hakea uutta muukalaispassia siinä vaiheessa, kun edellinen muukalaispassisi on voimassa. Hae uutta muukalaispassia noin kolme kuukautta ennen passin voimassaolon päättymistä. Sinun pitää varata Maahanmuuttoviraston palvelupisteeseen aika hakemuksen jättämiselle.


Ota avuksi laadukkaat oksasakset ja puiden kevätleikkaus sujuu entistä kevyemmin. K-Raudasta löydät myös muut. Teollisuuskäyttöön vauvan vihertävä ja limainen kakka.


Sekä passi että henkilökortti on mahdollista hakea kokonaan verkossa, samalla passikuvalla.

Usein käyntiä poliisiasemalla ei tarvita. Jos käynti kuitenkin vaaditaan, vältät jonot varaamalla ajan verkossa tai puhelimitse. Olet itse velvollinen huolehtimaan, että sinulla on mukana matkustuskohteen viranomaismääräysten edellyttämät matkustusasiakirjat.


Laivayhtiöt ja satamaviranomaiset on velvoitettu tekemään matkustusdokumenttien satunnaistarkastuksia ISPS-säännöstön mukaisesti (International Ship and Port Facility Security Code). Yhdysvaltojen passin voimassaolon päättymistä koskevat säännöt ovat yksi päähuolenaiheista matkustettaessa Yhdysvaltioihin. Ja siihen on hyvä syy, koska hakemus voidaan hylätä tai jos sinulle on jo myönnetty ESTA, passin voimassaolo voi silti olla syy viranomaisille, etteivät he anna sinun matkustaa Yhdysvaltoihin.


Tietosivu sisältää tietoja passin kantajasta: etunimet, sukunimi, kuva, syntymäaika ja -paikka, voimassaolo , myöntävä viranomainen, myöntämispaikkakunta ja passin numero. Tavallisesti passin alapäässä on samat tiedot kompaktissa muodossa jotta se on luettavissa koneellisesti. Mikäli sinulla on kysymyksiä passi- tai viisumivaatimuksista, ota yhteys maan lähetystöön.


Viking Line pidättää oikeuden kieltäytyä kuljettamasta henkilöitä, joilla ei ole tarvittavia asiapapereita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit