tiistai 22. elokuuta 2017

Turvavarusteet rakennustyömaalla

Paljon työasuja ja turvavarusteita alennettuun hintaan. Katso täältä kaikki. Rakennustyömaalla on vaadittava henkilötunniste. Yhteistä rakennustyömaata johtavan tai valvovan rakennuttajan on tekemissään sopimuksissa tai muutoin käytettävissään olevin keinoin huolehdittava siitä, että jokaisella siellä työskentelevällä on työmaalla liikkuessaan näkyvillä henkilön yksilöivä kuvallinen tunniste.


Työnantajana sinun on huolehdittava, että työntekijöillä on käytössä työmaalla tarvittavat turvavarusteet. Lisäksi työntekijät tarvitsevat työn laadusta riippuen muun muassa turvajalkineita, suojalaseja, turvaköysiä ja -valjaita, polvensuojaimia ja heijastimilla varustettuja. Turvallinen työsuoritus on avaintekijä rakennustyön turvallisuudessa.


Turvallisuustoiminnan tavoitteena on poistaa ja vähentää riskitekijöitä ja aikaansaada turvallinen työympäristö, turvalliset työmenetelmät ja työvälineet. Monilla työpaikoilla asianmukainen pukeutuminen on tärkeää erityisesti turvallisuuden takia. Näin on asian laita muun muassa rakennustyömaalla , missä turvavarusteet ovat ehdottoman tärkeät kehon suojaamisen ja työtapaturmilta välttymisen takia.


Erityisen väheksytty mutta kypärän ohella yksi tärkeimmistä varusteista rakennustyömaalla ovat asianmukaiset turvajalkineet. Työn turvallisuussuunnitelma ja työnopastus Työnantajan on noudatettava aina päätoteuttajan (YIT) antamia työturvallisuusmääräyksiä ja sen pohjalta annettuja työmaan työturvallisuusohjeita ja -suunnitelmia. Näin on myös silloin, kun remontin tekee ulkopuolinen urakoitsija.


Usein pientalojen remonteissa koordinaattorina toimii rakennuttaja tai tilaaja itse. Valvontavastuu remontti- tai rakennustyömaalla edellyttää osaamista, remontin seurantaa ja osallistumista remonttia koskeviin kokouksiin. Ensivilkaisu tulevaan kotiin - kodit.


Tunnelma on odottava Espoon Calibrin rakennustyömaalla. Pian asukkaat pukevat turvavarusteet ylleen ja astuvat sisään tulevaan kotiinsa. Työntekijän on käytettävä suojainta, jos työhön liittyvää vaaraa ei voida poistaa teknisillä ratkaisuilla tai työjärjestelyillä. Henkilönsuojaimilla tarkoitetaan välineitä, varusteita ja vaatteita, jotka suojaavat tapaturmalta tai sairastumiselta työssä. Kodin remontin aikana vastuu turvallisuudesta on osin tilaajalla.


Remontin aikaiseen turvallisuuteen liittyy vastuukysymyksiä, joista tulee olla tietoinen myös pienissä remonteissa ja omakotitaloissa. Liian usein vastuut sivuutetaan olankohautuksella tai niitä tiedostamatta”, toteaa Tiiivin asennuspalveluista vastaava kehitysinsinööri Vesa Piironen. Jokaiselle työmaalle tilaajan. Syyskuisena aamuna joukko toisilleen tuttuja ja tuntemattomia ihmisiä on kokoontunut Triplan työmaatoimiston Triplaamon neuvotteluhuoneeseen.


Kaikki ovat saaneet ylleen turvakengät, huomioliivit ja muut turvavarusteet. Yksi paikallaolijoista kertoo hymyillen, ettei ole koskaan käynyt rakennustyömaalla. Elikkä kyllä rakennustyömaalla , telakalla etc. Ja mikäli alueella on merkattu esim. Parasta olisi, että kaikilla huomioliivit hohtavaisivat ilman yhtään puskurin jälkeä rinnassa, kypärät ilman kiveniskemiä, ja turvakengät tanssikunnossa, myös työmaan lopulla.


Minulle loppujen lopuksi samantekevää, millä kukin tekijä itselleen turvavarusteet perustelee, kunhan mutisematta niitä käyttää. Perusongelmahan on Suomessa se, että jos joku varuste ei ole pakollinen, niin se heitetään heti nurkkaan ja alkaa jatkuva perseily työturvallisuuden puolella. Liian monen mielestä työturvallisuus on ns. Kesä on sesonkiaikaa monella alalla. Kesätyöt ovat usein myös ensimmäisiä työkokemuksia, jotka jäävät mieleen pitkäksi aikaa.


Jotta työskentelyn aloittaminen sujuisi helposti ja turvallisesti, kannattaa vilkaista tätä tarkistuslistaa. Poliisin mukaan 60-vuotiaan miehen päähän putosi yhdeksännen kerroksen väliaikaisen parvekkeen kaiteen tolppa. Moottorisahaa käytetään puiden kaatamiseen, katkomiseen, karsimiseen ja muuhun puun työstöön.


Moottorisahan moottori on yleensä kaksitahtimoottori, mutta markkinoilla on myös sähkö- tai akkutoimisia moottorisahoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit