keskiviikko 16. elokuuta 2017

Vuokranantajan vaihtuminen vuokravakuus

Jos vuokranantajan oikeus hallita huoneistoa päättyy, on vuokranantaja velvollinen viivytyksettä ilmoittamaan tästä vuokralaiselleen. Joudunko muuttamaan, jos vuokrahuoneistoni omistaja vaihtuu? Vuokrahuoneiston omistajanvaihdos ei itsessään lakkauta olemassa olevaa vuokrasuhdetta.


Vuokralaisen asema on melko lailla turvattu. Tällä sivustolla on tietoa vuokranantajille yleisestä asumistuesta ja eläkkeensaajan asumistuesta sekä perustoimeentulotuesta. Vuokravakuus on vuokralaisen omaisuutta, jota vuokranantaja säilyttää. Rahavakuudelle kertyvästä korosta tulee sopia vuokrasuhteen alussa. Jäsenenämme saat maksutonta neuvontaa ja voit käyttää jäsenpalveluitamme ja osallistua jäsentoimintaan.


Kun huoneisto myydään vuokrattuna, siirtyy voimassa oleva vuokrasopimus pääsääntöisesti sellaisenaan huoneiston uudelle omistajalle, sillä ”kauppa ei riko vuokraa”. Uudella vuokranantajalla ei ole oikeutta eikä velvollisuutta tehdä uutta vuokrasopimusta. Samaa koskee myös muita ns. Aikaisemman omistajan tekemä.


Jos vuokravakuus on annettu vuokranmaksuvelvollisuuden lisäksi myös vahingonkorvausvelvollisuuden täyttämiseksi, on asianmukaiset korvaukset maksettava. Vuokrasopimus lomake ja malli Vuokrasopimus kannattaa tehdä kunnolla! Vuokranantajan ei tarvitse palauttaa vuokravakuutta ennen kuin korvaukset on maksettu.


Jos taas vuokravakuus tulee maksutitoumuksena, kannattaa se mainita vuokrasopimuksen kohdassa ”vakuus”. Maksut suoraan vuokranantajan tilille. Mikäli vuokralainen ei maksa vuokraa, voit pyytää Kelaa maksamaan tuet suoraan omalle tilillesi.


Vakuus voi olla vuokranantajan tilille maksetun rahan sijaan myös esimerkiksi pankkitalletus. Tällöin vuokralainen tekee pankkiin oman tilin, jonne tallettaa vakuutta vastaavan summan rahaa. Tältä tililtä vuokranantajan on mahdollista käyttää rahaa, mikäli se on aiheellista (asunnolle aiheutetut vahingot tai maksamattomat vuokrat).


Voiko vakuudet siirtää laillisesti uudelle omistajalle , jota kaiketi voimassaoleva. Useimmat maksavat vuokravakuuden suoraan vuokranantajan tilille,. Kun vuokralainen siirtää vuokraoikeutensa, vuokralaisen on välittömästi. Tällöin vuokranantajalla on velvollisuus ilmoittaa vuokralaiselle myös siitä, mikäli hänen oikeutensa vuokrata huoneistoa päättyy. VUOKRAVAKUUS Tämän sopimuksen velvoitteiden täyttämiseksi vuokralainen toimittaa vuokranantajalle vakuuden arvoltaan: Vakuuden viimeinen toimituspäivä MUUT EHDOT ALLEKIRJOITUKSET Paikka ja aika Tästä sopimuksesta on laadittu yhtäpitävät kappaleet vuokranantajalle ja vuokralaiselle.


Lakimiesten tarkistaman vuokrasopimuspohjan saat ladattua ilmaiseksi syöttämällä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään. Korotusilmoituksen voi toimittaa kirjattuna kirjeenä vuokralaiselle. Korotettu vuokra tulee voimaan aikaisintaan kahden kuukauden kuluttua ilmoitusta seuraavan vuokranmaksukauden alusta lukien. Pienemmissä asunnoissa vuokranantajan on hyvä varautua vuokralaisen vaihtumiseen, sillä juuri pienempien asuntojen kohdalla muuttoliikennetta tuntuu olevan eniten.


Sain muutama päivä sitten ennakkovaroituksen vuokralaiselta, että hän on käynyt katsomassa isompaa asuntoa ja homman pitäisi ratketa parin päivän sisään. Ehkä ainoa asia, jonka lisäisin omasta toiminnastani on vuokravakuuden kohtelu. Huolellisuus vuokramarkkinoilla on välttämätöntä tänä päivänä.


Tiukoita vuokramarkkinoilta löytyy myös epärehellisiä toimijoita. Politiikka ja talous kiinnostaa. Rakenteet kuntoon ja Suomi nousuun. Kiintoisia lukuhetkiä!


Easily share your publications and get them in front of Issuu’s.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit