tiistai 29. elokuuta 2017

Työasuntovähennys avopuoliso

Työasuntovähennys on tulosta tehtävä vähennys, joka vähennetään ansiotuloista tulonhankkimiskuluna. Verottajan mukaan avopuoliso ei ole puoliso, Kela on täysin toista mieltä – Nämä edut saa, jos avopari menee naimisiin Verottaja ja Kela ovat täysin eri linjoilla siitä, onko avopari oikeasti pariskunta. Kela rinnastaa avoliiton avioliittoon, mutta verottaja ei laske avopuolisoa puolisoksi. Jos avioliiton solmineen pariskunnan toinen puolisko muuttaa sadan kilometrin päähän töiden takia ja vuokraa sieltä asunnon, hän voi saada veroistaan työasuntovähennystä 2euroa kuussa. Jos avopari tekee saman, vähennystä ei saa, sillä avopuoliso ei ole verottajan mielestä puoliso, ellei parilla ole yhteistä lasta.


Kyllä se menee noin, verottajan kannalta. Avopuoliso ei ole perhettä, jos lapsia ei ole. Riittää että sinulla on kummallakin paikkakunnalla työpaikka ja asunto, niin silloin on oikeus työasuntovähennykseen B-paikkakunnalla olevasta asunnosta. Varsinaisella työpaikalla tarkoitetaan paikkaa, jossa palkansaaja vakituisesti työskentelee.


Nämä oikeudet ovat perheellisellä. Perheellisenä henkilönä pidetään verotuksessa henkilöä, joka on avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa sekä henkilöä, jolla avopuoliso , jonka kanssa hän on aiemmin ollut avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa tai jonka kanssa hänellä on tai on ollut yhteinen lapsi. Niistäkään vähennystä ei heru, sillä myös viikonloppumatkan vähennysoikeus kuuluu vain perheellisille. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi matkakulut, kotitalousvähennys, työasuntovähennys , vuokratulot sekä luovutusvoitot ja -tappiot muusta omaisuudesta kuin arvopapereista. Jos lapsen vanhemmat verovuoden päättyessä ovat avioliitossa, katsotaan molempien vanhempien verovuonna elättäneen lasta.


He olivat ensiasunnon ostajia. Avoeron jälkeen toinen avopuoliso myi osuutensa toiselle. Osuuden ostanut mies joutui maksamaan varainsiirtoveron os. Pitääkö asunnon puolikkaan lunastuksesta avopuolisolta maksaa varainsiirtoveroa?


Chat-kuvake näkyy vero. Näin ollen esimerkiksi avopuoliso , jota ei käsitellä verotuksessa puolisona, ei voi vähentää hänelle otetun vakuutuksen tai PS-sopimuksen maksuja. Maksua ei siis saa siirtää vähennettäväksi puolison tuloista.


Vähennysoikeus on vain sillä puolisolla, joka on vakuutettuna. Oikeudenkäymiskaaren mukaan asianosaisen nykyinen tai entinen aviopuoliso taikka nykyinen avopuoliso , sisarus, sukulainen suoraan ylenevässä tai alenevassa polvessa taikka se, jolla on vastaavanlainen parisuhteeseen tai sukulaisuuteen rinnastuva läheinen suhde asianosaiseen, saa kieltäytyä todistamasta. Käy heittämässä ääni Pakkotoistolle vuoden Podcast äänestyksessä. Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun.


Jos henkilöllä on käytössään useampia asuntoja tai jos hänellä ei ole käytössään asuntoa lainkaan, hänen kotikuntansa on se kunta, jota hän perhesuhteidensa, toimeentulonsa tai muiden vastaavien seikkojen johdosta itse pitää kotikuntanaan ja johon hänellä on edellä mainittujen seikkojen perusteella kiinteä yhteys. Viikonloppumatkat Voit vähentää kulut viikonloppumatkoista perheesi luo, jos työskentelet ja asut työn vuoksi eri paikkakunnalla kuin perheesi. Sinua pidetään verotuksessa perheellisenä, jos olet avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa tai sinulla on avopuoliso , jonka kanssa sinulla on tai on ollut yhteinen lapsi. Hän työskentelee Kouvolassa ja siellä hänellä on myös työasunto.


Kotona Riihimäellä asuu avopuoliso , mutta tämä ei riitä työasuntovähennykseen. Keränen ei kuitenkaan ole naimisissa. Verottaja katsoo, että olen poikamies, enkä todellakaan tunne olevani.


Vähennykseen on oikeutettu verovelvollinen, joka työskentelee kaukana kotoaan ja on tämän vuoksi vuokrannut käyttöönsä toisen asunnon (työasunnon) työpaikan sijaintialueelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit