keskiviikko 23. elokuuta 2017

Junalla australiassa

Junalla matkustaminen on monesti kalliimpaa kuin lentäminen. Junissa laitetaan lentojen tapaan laukut eri paikkaan, eli käsimatkatavaroihin jotain pientä evästä yms. Junat ovat olleet aina täynnä kun olen muutaman kerran käyttänyt, joten ennakkoon lipun ostaminen kannattaa. Junamatka Australian upeiden maisemien halki voi muodostaa unohtumattoman osan lomakokemustasi.


Matkaat mukavasti pohjoisen rehevästä tropiikista sisämaan punaiseen keskustaan tai itärannikkoa pitkin nauttien ravintolavaunun palveluista tai jutustellen mukavia muiden matkustajien kanssa.

Kiinassa oli yllättävän kallista (kaikkialle täytyi maksaa aika kovat pääsymaksut) ja Hongkongissa on suht kallista. Vietnam ja Indonesia ovat todella edullisia suomalaisille. Vinkkinä voisi sanoa, että matkustakaa junalla ! Suomesta pääsee Singaporeen asti junalla ja bussilla. Siperian radalla tullee vastaan ehdottomasti vähiten sähläystä ja kustannuksia, sillä Venäjällä on aika vaivatonta matkustaa verrattuna eteläisempiin Keski-Aasian maihin.


Valtioita tulisi siis väliin Venäjä, Mongolia, Kiina, Vietnam, Kambodža, Thaimaa, Malesia ja Singapore. Norway in a Nutshell.

Yksi parhaista tavoista matkustaa halki jättikokoisen maan on hypätä Ghan-junan kyytiin. Junaverkko on melko harva, hidas ja kallis. Great Southern Railwayn Indian Pacific Sydneystä Perthiin, joka on maailman pisin junarata Trans-Siperian jälkeen, kestää neljä päivää, kun taas The Ghan reitillä Adelaide-Alice Springs-Darwin vaatii kaksi yötä.


Sydney-Melbourne tai Sydney-Brisbane sujuu yhdessä yössä. Matkoillamme tarjottava runsas aamiainen on hyvä aloitus päivälle. Valtavia kulttuurieroja ei Australiaan matkaava koe, mutta alkuperäisväestön oloihin on syytä tutustua ennen matkaa. Pitkistä hiekkarannoista, lämpimästä ilmastosta, rennosta elämänmenosta ja eksoottisista eläimistä tunnettu Australia kiinnostaa suomalaismatkailijoita runsaasti.


Monipuolinen etelän ihmemaa Saarivaltio ja. Australiassa reissaava pärjää siis mainiosti pelkällä englannilla. Sen verran hyvä julkinen liikenne kuitenkin on, että meidänkin 4-henkinen perhe pärjää hyvin yhdellä autolla (jota sitäkään ei joka päivä käytetä) koska minä pääsen kulkemaan työmatkat hyvin junalla.


Mikäli omaa autoa ei oteta lukuun, on junalla matkustaminen allekirjoittaneen mielestä se mukavin tapa taittaa matkaa. Joskin kotimaanmatkailu on helpompaa, joustavampaa ja edullisempaa millä tahansa muulla keinolla kuin Valtion Rautateillä. Täällä jokaisen territorion raiteet ovat erikokoiset, ja näin ollen junaa on vaihdettava aina territorioiden rajalla.


BLOG Australiaan saavuttuani oli uskomaton fiilis! Isäntäperheeni tuli vastaan.

Lumisade on New South Walesin alueella harvinainen ilmiö, mutta tavallista kylmempi keli sai aikaan poikkeuksellisen näyn myös Kattoomban kaupungissa. Kokonaismassauudistuksen myötä olemme etsineet perinteisen täysperävaunuyhdistelmän oheen myös uusia vaihtoehtoja. B- junalla on monia vahvuuksia, kuten keveys ja monipuolisuus sekä autonvaihdon helppous”, kertoo Powder-Transin toimitusjohtaja Fredrik Blomqvist Hannoverissa. Heidän jälkeläisiä kutsutaan aborginaaleiksi. Matka kestää minuuttia ja maksaa alle euroa.


Matka taittuu kätevästi myös taksilla, jotka ovat turvallisia ja luotettavia. Laura kuitenkin lähetti pojalleen lahjoja, kuten PlayStationin ja rahaa, jolla Sauli keksi matkustaa junalla Helsinkiin äitinsä luokse. Väestöön suhteutettuna autoja on täällä lähes täsmälleen yhtä paljon kuin Suomessa, noin autoa per 1ihmistä.


Saulin ja Lauran yhteiselo Pihlajakadulla ei alkanut erityisen helposti ja Laura koki olevansa huono äiti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit