perjantai 25. elokuuta 2017

Prh osakeyhtiön perustamismaksu

PRH käsittelee kaupparekisteriä koskevat ilmoituksen osat ja Verohallinto sen rekistereitä koskevat osat. Yrityksen nimen valinta on tärkeää. Voit tutkia yrityksen nimiä eli toiminimiä ennakkoon PRH :n yrityksen nimipalvelussa.


Siirry nimipalveluun. Osakeyhtiön osakepääomalla ei ole vähimmäismäärää. Muutokset ilmoittamiseen 2. Maksa PRH :lle osakeyhtiön perustamismaksu. Jos käytit sähköistä perustamispakettia, olet perustamismaksun jo hoitanut.


Jos sen sijaan täyttelet paperilomakkeita postitusta varten, maksat ne etukäteen ennen niiden lähettämistä. Voit katsoa lisätietoa sekä maksuohjeet PRH :n verkkosivuilta. Rekisteröintiä varten yhtiön on tehtävä perustamisilmoitus.


Samalla perustamisilmoituksella voi ilmoittaa yrityksen myös Verohallinnon arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, työnantajarekisteriin ja ennakkoperintärekisteriin. Tutki etukäteen, onko uudelle yritykselle pohtimasi nimi rekisteröitävissä. Huomioithan, että yrityksen nimen rekisteröitävyys tutkitaan PRH :ssa vasta, kun sitä koskeva ilmoituksesi on saapunut vireille.


Sivun meta description. Tarkemmin ulkomaisista perustajista osakkaina ja vastuuhenkilöinä löytyy täältä. Jos perustajat ovat suomalaisia, niin pitää erityisiä rajoitteita ei ole. Mikään velka, konkurssi tai ulosotto ei ole este yrityksen perustamiselle.


Ainoastaan liiketoimintakielto voi sen estää. Mikäli osakeyhtiön perustajalla on velkoja ulosotossa ja maksukyvyttömyysmerkintä, ei yritys kuitenkaan leimaannu maksukyvyttömäksi. Sen sijaan yritykselle tulee aukaista tilejä ja ehkä jopa hakea lainaa. Tämä johtuu siitä, että toiminimiyrittäjällä henkilökohtaiset taloudelliset riskit ovat suuremmat osakeyhtiön pyörittäjään verrattuna. Lisäksi tulee tehdä perustamissopimus, yhtiöjärjestys, avata pankkitili, maksaa perustamismaksu sekä osakkeet eli osakepääoma.


Näiden lisäksi tulee myös muistaa toimittaa kaikki rekisteröinti paperit Patentti- ja rekisterihallitukseen. Näiden tietojen avulla pääset alkuun osakeyhtiön perustamisessa yksin. Jos perustit osakeyhtiön , pitää sinun mennä pankkiin avaamaan perustettavalle oy:lle pankkitili, tallettaa sille osakepääoma ja maksaa samalta tililtä perustamismaksu. Monissa pienissä osakeyhtiöissä tämän roolin ottaa kontolleen yrittäjän puoliso tai muu perheenjäsen.


Vihdoinkin sain oman yritykseni perustettua noin vuoden miettimisen jälkeen! Aionkin kertoa tässä artikkelissa vaihe vaiheelta, kuinka yhden hengen yrityksen perustaminen tapahtui, mitkä asiat vaikuttivat päätökseeni valita osakeyhtiö toiminimen sijaan ja mitä kohtia on syytä harkita lappuja täytettäessä. Miten osakeyhtiö perustetaan helposti? Tilikausihan kestää yleensä kuukautta, mutta yritystä perustettaessa se voi tilapäisesti olla pidempi (tai lyhyempi).


Nopeustesti on tehokas tapa mitata nettiyhteys niin kotona kuin yrityksissäkin. Voit testin avulla selvittää, toimiiko yhteys luvatulla tavalla ja tarpeeksi nopeasti. Alkupääomaa voi käyttää heti perustamisen jälkeen eli alkupääoma ei tarvitse olla tilillä koko ajan. Toiminimen perustaminen verkossa on myös nykyään mahdollista.


Jos kokee epävarmuutta toiminimen perustamiseen liittyvissä asioissa, voi asiasta keskustella esimerkiksi työ- ja elinkeinotoimiston viranomaisten kanssa. Perustamismaksu 150€ ja vuosimaksu 138€. Mielestäni tuo on edullinen, kun sillä saa hyvin toimivan ja turvallisen postilokeron ja osoitteen yritykselle.


Mutta kuten mainittua, postilokero varsinaiseksi osoitteeksi sopii parhaiten yritykselle, jonka ulkoinen imago ei vaadi kiinteää toimipaikkaa. Se tapahtuu nykyään verkossa suoraan YTJ:n verkkopalvelussa tai yhdellä, Ynimisellä, lomakkeella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit