torstai 31. elokuuta 2017

Kuolinpesän osakkaan oikeus tilitietoihin

Kuolinpesän hoidosta, hallinnosta ja selvityksestä johtuvien kustannusten maksamiseen ei kuitenkaan tarvita kaikkien osakkaiden suostumusta, koska maksu suoritetaan kuolinpesän hyväksi. Kuolinpesän yksittäisellä osakkaalla on oikeus saada tilitapahtumista tietoja vain kuolinpäivältä ja sen jälkeen. Tilitapahtumista ennen kuolinpäivää voi saada tiedon vain, mikäli kaikki kuolinpesän osakkaat yhdessä pyytävät tietoja. Yhdenkin osakkaan kieltäytyminen estää tietojen saannin.


Kuolinpesän asioiden hoito perunkirjoituksen jälkeen Kuolinpesän asioita hoidettaessa on Danske Bankille annettava selvitys kuolinpesän osakkaista, ellei kyseessä ole kohdassa ” Kuolinpesän asioiden hoito ennen perunkir-joitusta” todetut asiat. Tällaisen selvityksen esittäminen suojaa jokaisen pesän osakkaan asemaa ja oikeuksia. Kuolinpesän omaisuus muodostuu mökkikiinteistöstä ja pankkitalletuksista. Kuolinpesän osakkaan asema ja velvollisuudet, sivua, liite Saimaan ammattikorkeakoulu.


Kummankin omaisuuserän käypä arvo on noin 42. Lähtökohtaisesti omaisuus jaetaan siten, että kumpikin lapsista saa 21. Keskustelu kuolinpesän tili kuolinpesän tili Esillä viestiä, - (kaikkiaan 26) → 9. Osakkaina on perittävän kaksi lasta.


Vastaus helenaKuolinpesässä neljä lasta. Yksi heistä tehnyt kiinteistökaupan äidin, joka nyt siis kuollut, kanssa. Epäily, että jättänyt maksamatta.


Voiko saada oikeudelta hänen puolestaan luvan tutkia äidin tilejä taaksepäin? Pesän osakkaan hakemuksesta oikeuden on päätettävä, että -pesän omaisuus on luovutettava pesänselvittäjän hallintoon. Asuntojen hintalaskuri paltamon lahja maailmalle 110.


Kuusijärvi savusauna hinta lettlopi hinta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit