perjantai 18. elokuuta 2017

Avioehto todistajat

Lakipalvelut, neuvontaa, oikeudenkäyntiavustusta sekä asiakirjojen laatimisapua. Selkein ohje on, että varmistaa etteivät todistajat ole mitään sukua kummallekaan teistä ja että he ovat yli 15-vuotiaita. Mistä saan todistajat ? Yleisimmin ehkä todistajina käytetään ystäviä tai ystäväpariskuntaa. Todistajat voivat siis olla sukulaisia tai puolisoita keskenään, mutta he eivät saa olla sukua kummallekaan. Ennen avioehtosopimuksen jättämistä maistraattiin, on syytä varmistua siitä, että todistajat ovat tosiasiassa esteettömiä, sillä esteellisen todistajan käyttäminen johtaa avioehtosopimuksen pätemättömyyteen.


Todistajien ei siis tarvitse välttämättä olla paikalla silloin, kun avioehtoa laaditaan tai edes, kun se allekirjoitetaan, vaan sopimusosapuolet voivat myös myöhemmin tunnustaa todistajille avioehtosopimukseen merkitsemänsä allekirjoituksen oikeaperäisyyden. Jotta avioehto olisi pätevä, tulee se rekisteröidä Digi- ja väestötietovirastoon. Tilaa avioehtosopimus hintaan 14€ (sis. alv ). Tilauksen jälkeen lakimiehemme on teihin yhteydessä puhelimitse. Halutessanne avioehto voidaan allekirjoittaa toimistollamme ja toimistomme henkilökunta voi toimia avioehdon todistajina, jolloin lähetämme sopimuksen suoraan maistraattiin rekisteröitäväksi. This account has been temporarily suspended.


Avioehtosopimuksen sisältö. Yksipuolinen avioehto. Tällöin puolisolla A on avio-oikeus puolison B omaisuuteen, mutta puolisolla B ei ole avio-oikeutta puolison A omaisuuteen.


Tehokkaimmat työvälineet epäselvyyksien ja verojen välttämiseksi ovat usein avioehto , testamentti ja verosuunnittelu. Valtion viranomaisen toimittamasta avioliiton esteiden tutkinnasta ja vihkimisestä ei peritä maksua. Usein myös luullaan, että aviopuoliso peritään, vaikka kyse on tasingon saamisesta avio-oikeuden nojalla. Päiväys, allekirjoitus ja todistajat. Lisäksi sopimukselle tarvitaan kaksi esteetöntä todistajaa.


Rekisteröidään maistraatissa. Kahden esteettömän henkilön on todistettava allekirjoituksillaan avioehdon purkaminen oikeaksi. Sopimuskone huomioi myös tietyt muodollisuudet, kuten todistajat. Todistajien ei kuitenkaan ole pakko olla läsnä yhtä aikaa toistensa kanssa eikä läsnä puolisoiden allekirjoittaessa avioehdon purkamisen. Ositussopimuksen ja siinä käytettyjen sanojen oikeudelliset vaikutukset on syytä tuntea tarkasti.


Avioehto todistajat

Lomakkeet ja ohjeet. Avioliiton solmiminen tuo mukanaan avio-oikeuden, mikä voi erotilanteessa johtaa yllättävään lopputulokseen. Mitä avio-oikeus tarkoittaa Lain mukaan aviopuolisoilla on puolin ja toisin avio-oikeus toistensa omaisuuteen. Tämä tarkoittaa lähtökohtaisesti sitä, että avioliiton päättyessä puolisot saavat puolet yhteenlasketusta netto-omaisuudesta.


Esimerkkihinnat sisältävät arvonlisäveron ja todistajat. Jos tarvitset useita asiakirjoja, pyydä tarjousta. Lopullinen hinta riippuu käytetyn ajan määrästä. Toimitamme asiakirjat helposti koko Suomeen. Useat asiakirjoista, kuten perukirja, testamentti ja avioehto on laadittava muoto- ja sisältövaatimuksia noudattaen.


Omaisuuden ositus ja avioero. Ensimmäisen vaiheen hakemus käynnistää kuuden kuukauden harkinta-ajan. Hakemuksen aviopuolisot voivat tehdä käräjäoikeudelle joko yksin tai yhdessä. Jos eroa on haettu yhdessä. Mikä se on ja milloin se tehdään?


Mitä tietoja sitä varten tarvitaan. Minulle ja puolisolleni on tulossa avioero. Milloin voimme toimittaa omaisuuden osituksen?


Mikäli puolisot ovat yksimielisiä osituksen lopputuloksesta, asia hoituu sopimuksin. Riitaisissa tapauksissa on haettava pesänjakaja. Perunkirjoitus täytyy hoitaa kuukauden kuluessa kuolemasta.


Valtakirjat Avoin asianajovaltakirja Valtakirja kuolinpesän pankkiasioita varten Valtakirja asunto-osakkeen myymiseen Perintä Maksumuistutus Maksukehotus Haastehakemus riidaton laskusaatava Haastehakemus huoneenvuokrasaatava ja häätö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit