tiistai 22. elokuuta 2017

Eläkkeensaajan lapsikorotus 2018

Lapsikorotus maksetaan jokaisesta omasta tai puolisosi alle 16-vuotiaasta lapsesta, joka elää Suomessa samassa taloudessa kanssasi. Sitä maksetaan myös luonasi asuvasta yksityisesti sijoitetusta lapsesta sekä omasta muualla asuvasta lapsestasi, jonka toimeentulosta huolehdit. Jos pankit ovat maksupäivänä kiinni, lapsikorotus maksetaan sitä edeltävänä pankkipäivänä. Lakisääteistä eläkettä verotetaan ansiotulona Lakisääteisten eläkkeiden verotus määräytyy pääosin samoin kuin muidenkin ansiotulojen verotus. Verotonta tuloa ovat kuitenkin: kansaneläkkeen lapsikorotus eläkkeensaajan hoitotuki rintamalisä, veteraanilisä ja eläkkeensaajan asumistuki.


Lapsikorotus myönnetään ensisijaisesti sille puolisolle, jonka ansiotulojen valtion tulovero on suurempi. Lapsikorotus voidaan kuitenkin siirtää toiselle puolisolle, jos puolisot sitä vaativat. Jos lapsia on enemmän kuin yksi, korotuksen voi puolisoiden vaatimuksesta myös jakaa lapsikohtaisesti niin, että molemmat puolisot saavat 4euron korotuksen. Jos eläkkeensaajan kansaneläke ja työeläke jäävät alle laissa määritellyn eläketulorajan, puuttuva osa maksetaan takuueläkkeenä. Laske ansiosidonnaisen päivärahasi suuruus laskurillamme.


Näet laskelman heti! Veroprosenttilaskurin antama tulos on aina vain suuntaa antava. Mihin laskuria voi käyttää? TVL 1§:n momentti).


Seuraavassa tietoa Kelan hoitamaan sosiaaliturvaan tulevista muutoksista, joista jotkut ovat vielä hallituksen esityksiä, joita eduskunta ei ole vielä käsitellyt. Lisäksi edellytetään, että henkilöllä on ollut oikeus työmarkkinatukeen 31. Perhe-etuuksia ovat lapsilisä, lasten kotihoidontuki, elatustuki ja eläkkeensaajan lapsikorotus. Eläketuki suurenee. Kansaneläkeindeksin muutos vaikuttaa kansaneläkkeisiin ja takuueläkkeisiin sekä kaikkiin muihin etuuksiin, jotka on sidottu kansaneläkeindeksiin.


Näitä muita etuuksia ovat muun muassa vammaisetuudet, työttömyysturvalain mukainen peruspäiväraha, työmarkkinatuki ja lapsikorotus. Asumismenojen enimmäismäärä on 1. Vanhuuseläke (kansaneläke) kuun 7. Työkyvyttömyyseläke (kansaneläke) kuun 7. Rintamalisä kuun 7. Ylimääräinen rintamalisä kuun 7. Takuueläke kuun 22. Perustoimeentulotuki on viimesijainen etuus. Korotus turvaa toimeentulotuen tason, vaikka suurin osa kansaneläkeindeksiin sidotuista etuuksista säilyy. Lapsikorotus o Työmarkkinatuki ja siihen liittyvä lapsikorotus rahoitetaan valtion varoista sen mak-sukauden loppuun saakka,.


Työtapaturma-ja ammattitautivakuutus Tapaturmavakuutuskeskus. Ansionmenetyskorvaukset Päiväraha. Selaimesi evästeet on estetty. Sinun on sallittava evästeet, jos haluat käyttää tätä sivustoa. Lasten päivähoidosta perittävät maksut 1. Päivähoitomaksut lasketaan prosenttiosuutena perheen bruttotuloista.


Miten noin pieni eläke on edes mahdollinen, jos olet ollut töissä vuotta? Ilmeisesti työsi ei ollut kovinkaan vaativaa, eikä siitä oikeasti maksettu hyvää palkkaa. Onhan se hyvinkin mahdollista, jos osa töistä on tehty ns ’PIMEÄSTI. Huomaa, että laskurin antama tulos on vain suuntaa-antava ja varsinainen toimeentulotukipäätös voi hyvinkin poiketa laskurin antamasta tuloksesta.


Samoin raportin lopulliseen, monikieliseen versioon tehtiin tietopäivityksiä 10.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit