tiistai 29. elokuuta 2017

Erityishoitoraha käsittelyaika

Käsittelyaika ja tiedustelut. Kela asettaa vuosittain keskeisten etuuksien käsittelylle tavoiteajat (= aika, joka kuluu Kelaan saapuneen hakemuksen rekisteröinnistä siihen, että ratkaisija antaa siitä päätöksen). Tavoiteajat ovat keskiarvoja, joten osa hakemuksista käsitellään aina jonkin verran tavoiteaikaa nopeammin, osa hitaammin.


Erityishoitoraha korvaa ansiomenetyksiä sairaan tai vammaisen lapsen hoidon ajalta. Päivärahaa vähentäviä sosiaalietuuksia ovat mm. Lapsen ikä, hoitopaikka, sairauden vaikeus ja hoidon vaihe vaikuttavat erityishoitorahan myöntämiseen. Vaikka tuki on pienempi.


Tämä johtuu siitä, että tuesta ei voi tehdä verotuksessa samoja vähennyksiä. Vanhempain-, sairaus- ja luovutuspäivärahat, erityishoitoraha ja. Kela maksaa erityistä hoitotukea isälle tai äidille, joka hoitaa kotona sairasta tai. Invalidivähennys verotuksessa. Vanhempien osallistuminen hoitoon on erityisen tärkeää intensiivisen hoidon aloitusjakson aikana ja erityishoitoraha on säädetty lyhytaikaiseksi toimeentulon turvaksi silloin, kun perheen tulee päästä lääketieteellisen kriisitilanteen yli.


Omaishoidolla tarkoitetaan vanhuksen, vammaisen tai sairaan henkilön hoidon ja huolenpidon järjestämistä kotioloissa omaisen tai muun hoidettavalle läheisen henkilön avulla. Ulkomailla syntyneiden kustannusten korvaaminen edellyttää, että tutkimuksen on suorittanut tai hoidon on antanut lääkäri, hammaslääkäri taikka lääkärin tai hammaslääkärin määräyksen nojalla luvun §:n momentin kohdassa mainittu terveydenhuollon ammattihenkilö, jolla on oikeus harjoittaa ammattiaan laillistettuna ammattihenkilönä valtiossa, jossa hoito on annettu. Starttirahahakemuksen käsittelyaika on useimmissa tapauksissa 2-viikkoa. Hiljaisimpina kausina päätöksen voi saada nopeammin, mutta kesällä käsittelyssä voi vierähtää pidempäänkin. Kestot vaihtelevat myös toimialueittain, ja useimmat TE-toimistot ovat lisänneet verkkosivuilleen arviot käsittelyajoista.


Valitusten pitkä käsittelyaika onkin tärkeä houkutin valittaa – vaikka kiusallaankin, sillä valittaminen. Rakennusluvan saaminen voi kestää jopa 6–kuukautta. Tänä keväänä liitoskohtalausuntojen käsittelyajat ovat olleet HSY:llä. Luvan hakijalle tai viikon käsittelyaika on yleensä ihan ok, mutta tärkeää on tietää. Opintotuen huoltajakorotusta nostetaan eurolla kuukaudessa, ja lapsilisän yksinhuoltajakorotus nousee euroa kuukaudessa.


Irtisanomisajan palkka tai vastaava korvaus. Jos jäsen luopuu irtisanomisajan palkasta tai korvauksesta joko kokonaan tai osittain, ansiopäivärahaa ei kuitenkaan makseta ajalta, jolta jäsenellä olisi ollut oikeus saada irtisanomisajan palkkaa tai korvausta. TÄMÄN OPPAAN TARKOITUKSENA on antaa tietoa kehitysvammaisten henkilöi-den palveluista ja tukitoimista ja auttaa hakemaan niitä. Vuositulosta ei enää jatkossa vähennetä tulonhankkimismenoja, kuten työmatkakuluja.


Kela saa yleensä tarvitsemansa tiedot suoraan tulorekisteristä ja vakuutuslaitoksista, eikä niitä tarvitse ilmoittaa erikseen Kelaan. Tämä helpottaa ja yksinkertaistaa etuuksien hakemista. Jos hakijalla ei ole riittävästi työtuloja päivärahan laskemisen perusteeksi, erityishoitoraha maksetaan hänelle 2euron suuruisena per päivä. Edilex on juridisen tiedon kohtaamispaikka.


Suomen johtava lakitietopalvelu seuraa puolestasi juridiikan kehitystä joka arkipäivä. Personoi palvelu mieleiseksesi muistilistan ja seurantapalveluiden avulla. NYT TULe Tampereen Kesäpäiville s. Viime aikoina on taas eletty jännittäviä hetkiä.


Kelan romuna olevat käsittelyajat. Kaiken päiväkotimyllerryksen lisäksi yksi ilta tietokoneeni näyttö jäi jumiin jolloin pakotin koneen käynnistymään uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit