maanantai 28. elokuuta 2017

Sivutoiminen yrittäjä kokemuksia

Osta laitteet ja liittymät edulliseen DNA Hintaan omalla Y-tunnuksellasi. Tervetuloa tekemään helppoja hankintoja yrityksellesi. Maksuton verkkokurssi yrittäjille. Tutustu ja rekisteröidy!


Päätä hintasi, varattavuutesi ja hallitse ilmoituksiasi oman aikataulusi mukaan. Kun yrittäjyys on sivutoimista, se itsessään kertoo, että pääasiallinen toimeentulo tulee jostain muualta – siis esimerkiksi palkkatöistä tai opintotuen kautta. Yleensä siis sivutoiminen yrittäjä ansaitsee pääasiallisen toimeentulonsa muualla. Eli hän voi olla esimerkiksi palkansaaja, eläkeläinen tai opiskelija. Jossain tapauksissa on mahdollista, että työttömyysetuutta saava henkilö on sivutoiminen yrittäjä.


Sivutoiminen yrittäminen työttömänä. Tällöin sivutoimisuus täytyy selkeästi osoittaa ja todistaa TE-toimistolle tai muille viranomaisille. Yritystoiminnan tulot saattavat myös vaikuttaa työttömyysetuuksiin.


Olet joko yrittäjä tai et ole. Toiminnan laajuudella ei sinällään ole merkitystä. Eli periaatteessa ei tarvitse ilmoittaa yhtään mihinkään. Voit ryhtyä joko suoraan päätoimiseksi yrittäjäksi tai toimia ensin sivutoimisena yrittäjänä palkkatyön tai opiskelun ohessa. Sinänsä nämä eivät eroa toisistaan ja yrityksen perustaminen ja muut velvollisuudet ovat aivan samat.


Työttömyysturvan kannalta normaalisti saat hylkäävän päätöksen josta sitten valitat ja siellä katsotaan oletko palkansaaja vai yrittäjä. He eivät tunne sivutoimisuutta vaan olet jompi kumpi. Mistä tahansa työttömyysetuudesta vähennetään se mitä tienaat yrittäjänä joten se ei käytännössä kannata. TE-toimisto selvittää, onko henkilö pää- vai sivutoiminen ja toisaalta onko henkilö palkansaajaan rinnastettava yrittäjä. Jos on sivutoiminen , on mahdollista anoa soviteltua etuutta maksajalta.


Päätöksen sovitellusta etuudesta tekee maksaja. Työlinjan työttömyysturvaneuvonnasta saa lisätietoa työttömyysturva-asioissa. Käytännössä sivutoimisena yrittäjänä voit nauttia yrittäjyyden haasteista ja palkkatyönturvasta. Lisäksi näin on mahdollista saada lisätuloa muun tulon ohelle. Vaikka teoriassa olisi mahdollista olla ns.


Päätoiminen yrittäjä taas antaa suurimman työpanoksen omalle yritykselleen. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme. Starttirahaa voi hakea myös sivutoiminen yrittäjä , joka on laajentamassa toimintaansa päätoimiseksi.


Kolme työtuntia kuukaudessa teki yrittäjän - työttömyyskorvaus evättiin. Suoralle linjalle kerrottiin, että TE-toimistot ”leimaavat” ihmisiä päätoimiseksi yrittäjäksi vastoin lakia. Juuri totesin tuon saman, että ei kannata näköjään maksaa.


Et itse määrittele tietenkään, oletko sivutoiminen vai et.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit