maanantai 14. elokuuta 2017

Ajokortti 17 vuotiaana

Tiesitkö, että henkilöauton ajokortin (B-kortti) voi saada Traficomin myöntämällä poikkeusluvalla jo - vuotiaana ? Autokoulun tai opetuslupaopetuksen voi nykyään aloittaa jo 16- vuotiaana , mutta normaalisti ajokortin saa vasta 18- vuotiaana. Ikäpoikkeusluvalla kortin saa kuitenkin jo - vuotiaana. Ennen B-kortin normaalin vähimmäisiän (vuotta) saavuttamista - vuotiaana saatu ajokortti oikeuttaa vain ammatillisen kuljettajakoulutuksen opiskeluun sisältyvään työharjoitteluun tai työpaikalla järjestettävään koulutukseen liittyviin ajoihin, mukaan lukien ajo kotoa työpaikalle ja sieltä takaisin ilman poikkeamia, sekä. Ajokortti 17-vuotiaana ? Suomessa voit aloittaa ajokortin suorittamisen jo 16- vuotiaana. Tavallisesti ajokortin saa 18- vuotiaana , mutta hakemalla ikäpoikkeuslupaa painavasta syystä, voit saada ajokortin jo - vuotiaana.


Pitkät etäisyydet kodin ja työ,-opiskelu- tai harrastuspaikan välillä. Puuttuvat tai huonot. Lakiuudistuksen toteuduttua henkilöauton ajokorttiin tähtäävän opiskelun ja harjoittelun voi aloittaa 16- vuotiaana.


Ammatillisessa kuljettajakoulutuksessa opiskeleva voi saada henkilöauton ajokortin jo - vuotiaana , kertoo Trafi tiedotteessaan. Koulutustodistusta ei kuitenkaan tarvitse pitää ajossa mukana. Heinäkuun alussa tehdyn lakimuutoksen jälkeen alaikäisille on myönnetty liki 2ikäpoikkeuslupaa, jolla henkilöauton ajokortin voi saada jo - vuotiaana , kertoo erityisasiantuntija Henna Antila Liikenteen turvallisuusvirasto Trafista. Lupa myönnetään kokonaisharkinnan perusteella arvioiden nuoren omaa kulkemis- tai ajokorttitarvetta.


Toni Nieminen sai AUTON, ei ajokorttia - vuotiaana ! Ja auto odotti tallissa, että kortti tuli taskuun. Toni nieminen sai ajokortin vuotiaan. Perusteluna oli se, että mäkisuksien kanssa on vaikea liikkua linja-autolla. Täytä tämä lomake, kun haet erityisistä syistä B-luokan ajokorttia - vuotiaana.


Hakemus on jätettävä yhdessä huoltajan kanssa. Jessica Sakalalla on jo ajokortti , eikä hän ole harvinaisuus: Ajo-oikeus on myönnetty jo sadoille alaikäisille lakiuudistuksen jälkeen. Syyksi kelpaa esimerkiksi pitkä matka ja tavoitteellinen harrastus. Tällaisia erityisiä syitä ovat esimerkiksi pitkät etäisyydet, heikot joukkoliikenneyhteydet tai muut kulkuyhteyksiin liittyvät syyt, jotka ovat esteenä työssäkäyntiin, työharjoitteluun ja opiskeluun liittyvien tai muiden vastaavien välttämättömien matkojen tekemiseksi.


Ajokortti 17 vuotiaana

Jos sinulle myönnetään ikäpoikkeuslupa ja olet hankkinut ajokorttiluvan, voit mennä B-luokan teoriakokeeseen ja sen jälkeen suorittaa ajokoeen heti -vuotta täytettyäsi! Olen kuullut äskettäin että ajokortin voipi saada jo vuotiaana jos on hyvät perusteet. Ovatko nämä riittäviä perusteita ? Itselläni on polvissa vikaa etten pysty pyöräilemään tai kävelemään pitkiä matkoja. Mummoni on vuotias ja hän ei pääse kauppaan.


Isäni asuu eri osoitteessa. Lisäksi opiskelu paikkaani on. B- ajokortti voidaan myöntää jo -vuotta täyttäneelle erityisen painavista syistä Liikenteen turvallisuuskeskus Trafin päätöksellä, kertoo yksikönpäällikkö Jukka Terttunen Trafista. Sovellamme kokonaisharkintaa.


Ajokortti 17 vuotiaana

Ei korttia mistä syystä tahansa saa nuorempana, Terttunen huomauttaa. Lisää sähköpostiosoitteesi ennen kuin aloitat Ensimmäinen ajokortti –palvelun käytön. Jos sinulla jo on ajokortti ja haluat korottaa sitä tai uudistaa ajokorttisi sen voimassaolon päättyessä, tutustu Traficomin muihin sähköisiin ajokorttipalveluihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit