maanantai 21. elokuuta 2017

Mitä etua määräaikainen työsopimus tarjoaa työnantajalle

Täytä hakemus kätevästi netissä. Tarkista hinnat ja korkoprosentit. Meiltä lainaa autoon helposti. Täältä löydät kaikki maksumme. Hae nyt lainaa ilman takaajia.


Saat päätöksen samantien. Jos opiskelupaikka odottaa, tai on aikomus muuttaa toiselle paikkakunnalle tietyn ajan kuluttua, niin määräaikainen työsopimus palvelee mainiosti. Odotukset ovat selvillä puolin ja toisin. Yli viideksi vuodeksi tehty määräaikainen työsopimus on viiden vuoden kuluttua irtisanottavissa samoin perustein ja menettelytavoin kuin toistaiseksi voimassa oleva työsopimus (ks. työsopimuslaki luku §). Määräaikaisen työsopimuksen kestolla ei ole ylärajaa.


Momentin mukaan työsopimus olisi voimassa toistaiseksi, jollei sitä ole perustellusta syystä tehty määräaikaiseksi. Millä edellytyksillä määräaikainen työsopimus on lain mukaan sallittu? Miten pitkäksi aikaa määräaikainen työsopimus voidaan tehdä? Mitä etua määräaikainen työsopimus tarjoaa työnantajalle ? Miten määräaikaista työsopimusta on arvioitava työntekijän kannalta?


Työnantajalle kuuluvat kustannukset. Palkansaaja ei saa veronalaista etua , kun työnantaja maksaa sellaisia kustannuksia, jotka ovat luonteeltaan työnantajalle kuuluvia, vaikka tällaiset kustannukset sinänsä kohdistuisivat osittain palkansaajan elantomenoihin. Työsopimus kannattaa aina tehdä kirjallisesti.


Lue siis työsopimus tarkkaan läpi ennen kuin allekirjoitat. Jos määräaikainen työsopimus on tehty muussa kuin edellä mainituissa tapauksissa, pidetään sopimusta toistaiseksi voimassa olevana. Jos sijaisen palvelussuhde jostakin syystä päättyy ennen vapaan päättymistä, vuorot-teluvapaa jatkuu normaalisti.


Silloin on riitatilanteessa helpompi todistaa, mitä työsuhteen alussa tuli sovittua. Kirjallinen työsopimus on sekä työntekijän että työnantajan etu, sillä siitä voidaan tarvittaessa tarkistaa mitä on sovittu. Vastaava oikeus on työntekijällä silloin, kun työnantaja on ollut. Kyseessä ei ole korvaus työntekijän tekemästä työstä, vaan työhön liittyvän tehtävän hoidosta aiheutuva kustannus.


Vuosilomalla työntekijän ei tarvitse olla työnantajan käytettävissä. Helpoin tapa on sulkea työsuhdepuhelin ja hankkia oma yksityinen kännykkä jonka numeroa ei anna työnantajalle. Tätä puhelinta voi käyttää loma-aikana jos ei halua yhteydenottoja työpaikalta.


Entä mitä tehdä, kun pomo on ns. ssa (Edunpalautus) lukee: Jos pitkän ajan kuluessa työntekijä on saanut perusteetonta etua , ja hän on vilpittömästi luullut sen olevan hänelle kuuluvaa, saattaa kohtuullistaminen tulla kysymykseen, koska olisi kohtuutonta maksaa iso summa toisen virheen takia. Netissä näkyy tapauksia, jotka puoltavat yrityksen kantaa. Sekamuotoinen työsopimus on määräaikainen työsopimus , mutta ero ns.


Tämä ei olisi mahdollista puhtaan määräaikaisen sopimuksen puitteissa. Ammattiliittoon kuulumisesta on monta etua : Palkka ja muut työehdot Ammattiliitto neuvottelee puolestasi palkoista ja muista työehdoista. Oman alan työehtosopimuk-sessa sovitaan, mitä työstä kuuluu maksaa. Työ-ehtosopimuksessa sovitaan myös työajoista, sai-rausajan palkasta, ylityökorvauksista ja vuorotyö - lisistä sekä lomista.


Pro tarjoaa muun muassa keskusteluja henkilökohtaisten uravalmentajien kanssa sekä erilaisia nettikoulutuksia eli webinaareja. Koulutuksissa on paneuduttu esimerkiksi Linkedin-profiilin ja ansioluettelon hiomiseen. Parhaillaan on käynnissä webinaari perhevapailta työelämään palaaville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit