torstai 17. elokuuta 2017

Ulosoton palautus

Jos ilmoitus tulee ulosoton kautta. Merkintä tehdään, jos tuloja ei pystytä ulosmittaamaan tai ulosotto on pitkäkestoinen. Tuomion ja ulosoton ilmoittamat merkinnät näkyvät noin kolme vuotta. Taulukkomaksu peritään velalliselta kulloinkin kertyneestä suorituksesta tai lyhennyksestä. Tässä vuosituhannen vaihteessa loppui ulosotton maksut joita sovitusti olin maksanut vapaaehtoisesti eikä työnantajan kautta.


Maksukiellosta ilmenee myös velallisen suojaosuus. No jossain vaiheessa UO mies soitti ja kertoi että lopeta jo se maksaminen koska olet maksanut jo puolitoista erää liikaa. Jos veronpalautus tai osa siitä peritään asiakkaan ulosotossa olevan velan lyhentämiseksi, vain ulosoton jälkeinen osa palautuksesta vaikuttaa toimeentulotukeen. Jos koko veronpalautus ulosmitataan, palautus ei vaikuta toimeentulotukeen.


Se palautus ei koskaan sinne tilille ropsahda, ei edes sekunniksi klo 00:tms. Jos on ulosotossa jotain, se on aivan oma vika. Turha sitä voutia on vihata, se tekee vain työtään.


Ulosoton palautus

Minulla oli aikanaan opiskelijana elatusmaksut voudin perittävänä, ja kaikki veronpalautukset meni kyllä ihan autom voudille. Päätös on annettava tiedoksi velvoitetulle sekä hänen puolestaan vakuuden antaneelle. Ennen päätöksen tekemistä heitä on tarvittaessa kuultava. Kuluttaja-asiamies ei ole toimivaltainen puuttumaan menettelytapoihin siinä vaiheessa, kun saatava on ulosotossa joko oikeuskäsittelyn jälkeen tai suoraan ulosottokelpoisena saatavana.


Jos ulosoton rinnalla kuitenkin tapahtuu vapaaehtoista perintää tavalla tai toisella, tähän osaan perinnästä sovelletaan perintälakia. Alla oleva suositus ei toimi niinkuin sen pitäisi Ulosmittauksen lievennykset ja vapaakuukaudet Velallisen sairaus, työttömyys, velallisen maksama elatusapu tai muu erityinen syy voidaan ottaa huomioon ulosmittauksessa. Ulosoton ilmoittamat merkinnät. Sen sijaan ulosottoviranomainen lähettää vireilletuloilmoituksen ja maksukehotuksen ennen veronpalautuksen ulosmittausta. Jos asiakas maksaa koko velan ulosoton maksukehotuksen saatuaan, veronpalautusta ei ulosmitata eikä asiasta tule merkintää ulosottorekisteristä annettavaan todistukseen.


Jos velallinen on ollut pitkään työttömänä. Perintä on Kelan lakisääteinen velvollisuus. Jos esimerkiksi työttömyyspäivärahan maksaja ei ole saanut tietoa eläkehakemuksen vireilläolosta ja takautumisvaatimus on jäänyt sen vuoksi tekemättä, voi työttömyyspäivärahan maksaja hakea saatavaansa eläkkeen ulosoton avulla. Kuluttajalla on oikeus saada maksu takaisin viivästyskoron kera. Käytännössä ulosoton merkintä tulee joko siitä, ettei tulojasi pystytä ulosmittaamaan tai siitä, että sinulla on pitkäkestoinen ulosotto.


Poikkeuksena ovat ulosoton toteamat suppeat ja pitkäkestoiset estemerkinnät, jotka poistuvat kun ulosottoviranomainen ilmoittaa kirjallisesti saatavan suorittamisesta tai velan vanhentumisesta. Julkishallinnollista saatavaa koskevaan suppeaan ulosottomerkintään (esim, perintäkulut) lisätään tieto vanhentumisesta. Verohallinto voi kuitenkin hakemuksestasi kieltää veron ulosoton tai määrätä ulosoton keskeytettäväksi. Lue lisää täytäntöönpanon keskeyttämisestä. Asiakkaan pitää toimittaa toimeentulotukihakemuksen liitteenä Kelaan todistus ulosmittauksesta.


Oheisena valtakunnanvoudinviraston tiedote ulosoton hakijoille. Kyseinen palautus on saatettu käyttää avoimeen tai uuteen laskuun, tai meiltä puuttuu tilinumeronne ja saatte maksuosoituksen pankista, tai tilinumerotieto on väärä. Lakimies Joonas Jännäri, puh.


Saatavuus verkkokaupasta on ilmoitettu tuotteiden yhteydessä. IKH:n tuotevalikoma on saatavissa myös jälleenmyyjäverkoston myymälöistä (osa tuotteista toimitusmyyntinä, tarkista saatavuus jälleenmyyjältäsi).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit