torstai 24. elokuuta 2017

Omaisuuden siirto ulkomaille

Lapset voivat muuttaa maahan jossa lahja- tai perintöveroa ei ole. Mutta Suomen laki verottaa silti Suomessa olevan kiinteän omaisuuden lahjoittamisesta. Eli tämäkin tapa sopii vain rahalahjoituksien kyseessä ollessa.


Saattaisi voida kiertää ulkomaille perustetun yrityksen avulla joka omistaisi reaaliomaisuuden. Suomella on EU kautta ongelma, jossa nimen omaan omaisuuden liikaakin on mahdollista.

Tässä vaikka rakennusyritys, joka pitää koko kone kantansa Virolaisen yritykset omaisuutena, jota tämä sitte vuokraa Suomessa yleisellä vuokraamohinnalla, jolloin työkoneita maksettava kate siirtyy suoraan Virolaisen firmaan. Tietojen siirto EU- tai ETA-alueen ulkopuolelle Henkilötietoja ei siirretä Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle. Verkkosivuston evästeet ja seuranta Seuraamme Minilex.


Jos maksat vaihtokaupassa välirahaa, myös se on vastiketta. Maksat varainsiirtoveroa luovuttamasi omaisuuden ja maksamasi välirahan yhteenlasketusta arvosta. Välirahan saajan saama väliraha vähennetään hänen luovuttamansa omaisuuden arvosta.


Ulkomaille muutto vakinaisesti vaikuttaa siihen, missä pääintressien keskuksen katsotaan sijaitsevan ja siten oikeuteen saada velkajärjestely Suomessa.

Etenkään Euroopan unionin ulkopuolelle muutto velkajärjestelyn aikana ei ole mahdollinen. Perintönä saadun omaisuuden hankintameno on perintöverotusarvo. Omistusaika alkaa perittävän kuolinhetkestä. Hankintameno-olettama voidaan vähentää hankintamenon sijaan, jos se tuottaa edullisemman lopputuloksen verovelvolliselle. Tilisiirtoja ja maksuja on mahdollista tehdä useilla eri tavoilla: verkkopankissa, maksuautomaatilla tai konttoripalveluna.


Lahja ja lahjavero. Tilisiirtoon tarvitset saajan IBAN-muotoisen tilinumeron (International Bank Account Number). Käyttöomaisuutta ovat esimerkiksi traktorit, leikkuupuimurit, maansiirtokoneet ynnä muut maatalouden koneet. Liikevaihdon määrään luetaan myös muun kuin käyttöomaisuuskiinteistön tai kiinteistöön kohdistuvien oikeuksien luovutusten myynti, ulkomaille myynti ja muu niin sanottu nollaverokannan alainen myynti. Maanmittauslaitoksen tuotteiden ja palveluiden hintatiedot.


Tässä artikkelissa esittelemme viisi tapaa, joilla varallisuutta voi siirtää lapsille. Sinun ei tarvitse olla huippurikas lääkäri-pankkiiri-strategi toteuttaaksesi nämä toimintamallit, vaan niiden toteuttaminen on yksinkertaista ja järkevää. Oleellista on kuitenkin, että omaisuuden siirto aloitetaan vielä elinaikanasi.


Mitä omaisuuden siirto ulkomaille auttaa? Luovutusvoitotkin verotetaan Suomen lakien mukaan jos henkilö on Suomessa yleisesti verovelvollinen. Velkojen siirto vaatii velkojan suostumuksen.

Muutoin velkavastuuta ei voi pätevästi siirtää. Osalta velkojista ei yleensä suostumusta saada kuten Verohallinto. Velallisen vaihtuminen voi myös aiheuttaa takausvastuun päättymisen tai synnyttää velkojan oikeuden velan ennenaikaiseen irtisanomiseen. Pohjola Vakuutuksen tehtävä on turvata elämääsi, jotta voit elää kuin haluat.


Viennillä tarkoitetaan unionitavaroiden vientiä EU-alueen ulkopuolelle. Tavarat on vientitullattava ennen niiden vientiä Suomesta eli viejän on annettava Tullille viennin tulli-ilmoitus. Danske Bank on moderni pohjoismainen pankki, jossa voit hoitaa pankkiasiasi juuri niin kuin sinulle sopii.


Tutustu palveluihimme ja tule asiakkaaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit