tiistai 26. joulukuuta 2017

Periikö aviopuolisot toisensa

Miten omaisuus jaetaan lasten ja minun kesken, jos puolisoni kuolee? Jos kuolleelta puolisolta on jäänyt rintaperillisiä (lapsia tai näiden jälkeläisiä), voivat leski tai perilliset vaatia toimitettavaksi omaisuuden jakoa eli ositusta. Mitään lakiosaoikeutta ei puolisolla kuitenkaan ole eli kuollut puoliso on voinut pätevästi testamentata koko omaisuutensa jollekin muulle kuin puolisolleen.


Lesken suojana ovat kuitenkin jäämistön hallintaoikeus jakamattomana ja viime kädessä asumissuoja- ja avustussäännökset. Puolisolla ei ole perintöoikeutta, jos. Vierailija: vastaa tähän viestiin (31/43) Lukekaapas tämä, niin tiedätte jotain näistä perintö ja perintövero asioista. Ihan sama on asema avo- ja aviopuolisolla Mikäli et ole tehnyt testamenttia, perimysjärjestyksen perustan muodostavat kolme perillisryhmää, sekä leskelle annettu erityisasema. Lapsettomat aviopuolisot perivät toisensa , eli kun esimerkiksi miehesi kuolee, sinä perit kaiken.


Sisarukset ja vanhemmat tulevat käsittääkseni osingolle vasta sitten, kun molemmat olette kuolleet, ja he perivät vain oman lähisukulaisensa osuuden pesästä. Luin tuota keskustelua lasten perimisoikeudesta, mutta miten siinä tapauksessa, jos aviopuolisoista jompi kumpi kuolee, eikä heillä kummallakaan ole lapsia, ei yhteisiä eikä omia? Eikä myöskään testamenttia/avioehtoa tms. Perivätkö puolisot toisensa vai periikö esim. Appisi voi tehdä paperin että hänen perintöön ei lapsien aviopuolisot pääse käsiksi että silleen.


Mies ja nainen, jotka ovat asuneet pitkään yhdessä parisuhteessa avioitumatta, voivat periä toinen toisensa kuten aviopuolisot ainoastaan siinä tapauksessa, että ei ole mitään syytä, jonka vuoksi avioliitto heidän välillään olisi ollut pätemätön. Joo ei pääse kiinni perintöön, mutta saa vastaavan summan muuna omaisuutena tai rahana. Tuolla ehdolla voi siis varmistaa että joku omaisuus pysyy perillisellä, mutta kyllä sen arvo on osituksessa mukana. Perintökaari määrää sukulaisten oikeuden perintöön siten, että perinnönjättäjän sukulaiset on jaettu perillisryhmiin.


Samassa perillisryhmässä olevat perilliset saavat kukin yhtä suuren osan perinnöstä (ns. tasajaon periaate), jollei esimerkiksi testamentista muuta johdu. Esityksessä ehdotetaan uudistettaviksi ulosottolaissa olevat tuomioita ja muita ulosottoperusteita koskevat säännökset, ulosoton yleiset menettelysäännökset sekä muun muassa häätöä koskevat säännökset. Toki sinä saat haukkua täällä jos haluat. Minä vain kerroin että ei ole kauhean uskottavaa jos ensin korostat avioliiton kristillisyyttä ja sen jälkeen haukut kerta toisensa jälkeen muita tavalla joka ei ole kovin kristillistä käytöstä, eikä edes normaalia hyvää käytöstä. Olen Helsingissä Iinan luona ja fiilikset onkin sen vuoksi pitkästä aikaa iloiset kaiken viime aikaisen masentelun ja itsekseen mököttämisen jälkeen.


Meillä on kerrankin oikein lomailu viikonloppu ilman mitään kummempia menoja ja päädyttiin tänään aika perinteiseen terapiamuotoon eli shoppailuun. Minulla on jokin pakkomielle yhdistää raidallisiin vaatteisiin aina punaiset kengät tai laukku. Ja niin tapahtui myös tänään.


Olin asiallinen toimistotäti seitsemän ja puolen euron HM trikoomekossani, Peter Hahnin kashmirneuletakissani ja Tamariksen mokkanahkaisissa paksupohjaisissa ballerinoi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit