perjantai 22. joulukuuta 2017

Passin voimassaolo viro

EU-maissa passi on kelvollinen matkustusasiakirja sen voimassaolon päättymiseen saakka, eli passin on oltava voimassa koko matkan ajan. Tarkista muiden maiden osalta kohdemaan viranomaisilta, kuinka kauan passisi on oltava voimassa matkan päättymisen jälkeen (yleensä tai kuukautta). Olet itse velvollinen huolehtimaan, että sinulla on mukana matkustuskohteen viranomaismääräysten edellyttämät matkustusasiakirjat. Laivayhtiöt ja satamaviranomaiset on velvoitettu tekemään matkustusdokumenttien satunnaistarkastuksia ISPS-säännöstön mukaisesti (International Ship and Port Facility Security Code). Kuvan lisäksi poliisille tulee lähettää sähköinen hakemus, mutta joissain tapauksissa hakijan on käytävä lisäksi tunnistautumassa poliisin lupapalvelupisteessä.


Maakohtaisia vaatimuksia passin voimassaoloajoille voi katsoa ulkoasianministeriön matkustustiedotteista (siirryt toiseen palveluun). Joissakin maissa passikopio tulee pitää aina mukana henkilöllisyystodistuksena. Mussalo kertoo, että vaikka kaikilla mailla on asiasta omat sääntönsä, voi passin läpimeneminen riippua niinkin satunnaisesta syystä, kuin omalle kohdalle sattuvasta virkailijasta.


Passin voimassaolo. Esimerkiksi Yhdysvalloissa monet saattavat päästä matkustamaan passilla, joka menee aivan lähiaikoina vanhaksi. Ilmoita myös varastetut tai kadonneet passit poliisille. Laivayhtiöt hyväksyvät yleensä rikosilmoituksen puuttuvan passin tai henkilökortin sijaan. Suomen passien ominaisuudet.


On tärkeää varmistua siitä, että tunnistamistarkoituksessa esitetty asiakirja on aito. Poliisin myöntämiä henkilöllisyyttä osoittavia asiakirjoja ovat passit ja henkilökortit, ja molemmista on voimassa useita eri-ikäisiä versioita. Valmiin passin voi noutaa valtakirjalla.


Väliaikainen passi myönnetään vain erityisestä syystä ja vain siinä tapauksessa, että pika- ja express-toimitus eivät olisi riittävän. Ota passista kopio mukaan matkalle. Sinun on jätettävä hakemus henkilökohtaisesti.


Ongelma saatetaan joskus ratkaista esimerkiksi painamalla leima erilliselle paperille passin sijaan. Poliisi voi poikkeustapauksissa myöntää niin sanotun kaksoispassin, jos esimerkiksi työ tai painavat henkilökohtaiset syyt vaativat matkustamista maahan, jonne on vaikea päästä passissa olevan leiman takia. Kun §:ssä tarkoitettu viranomainen luovuttaa myöntämänsä uuden passin , lukuun ottamatta §:ssä tarkoitettua kaksoispassia, aikaisempi passin myöntämispäätös raukeaa ja passin voimassaolo päättyy.


Hakijan on tällöin luovutettava uuden passin luovuttavalle viranomaiselle aikaisempi passi, jos se on hänen hallussaan. Muista ottaa virallinen matkustusasiakirja Tallinnan matkalle mukaan! Matkustaja on itse velvollinen selvittämään, tarvitseeko hän passin tai viisumin. Mikäli sinulla on kysymyksiä passi- tai viisumivaatimuksista, ota yhteys maan lähetystöön.


Viking Line pidättää oikeuden kieltäytyä kuljettamasta henkilöitä, joilla ei ole tarvittavia asiapapereita. Ajokortti tai Kela-kortti eivät kelpaa. Matkaopas-lehden Kysy meiltä -palstalla kysyttiin viimeksi passin pelivarasta. Miksi pelivaraa passissa? Olen aina ihmetellyt, miksi moniin maihin matkustettaessa vaaditaan, että passin pitää olla voimassa jopa kuusi kuukautta maahantulon jälkeen?


Viro on Schengen-maa. Matkustusilmoitus on palvelu, jossa ulkomaille matkustavat tai muuttavat suomalaiset voivat antaa matka- ja yhteystietonsa ulkoministeriölle voimassa: voimassa oleva, validi, kelpaava, voimassaoleva. Vierailija: Onko tuohon jotain sääntöä vai voiko matkustaa ns.


Joissain maissahan on sääntö, että passin pitää olla voimassa x aika matkan jälkeen, mutta onko näin myös eu:n alueella? Yleensä sääntö on, että passin tulisi olla voimassa tai kk matkan jälkeen. Huomasin tässä, että minullakin passin voimassaolo päättyy 1½ kuukautta matkan päättymisen jälkeen ja aloin itsekkin tutkimaan asiaa. Nuo määräykset näyttävät vaihtelevan maittain ja yleisesti näyttää, että Europpaan suositellaan kolmen kuukauden ja Euroopan ulkopuolelle kuuden kuukauden voimassaoloa.


Jos olet EU-kansalainen (tai Islannin, Liechtensteinin tai Norjan kansalainen), sinun ei tarvitse esittää henkilötodistusta tai passia, kun matkustat sisärajattomaan Schengen-alueeseen kuuluvasta EU-maasta toiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit