torstai 28. joulukuuta 2017

Jakautuminen kuulutus

Jakautuminen voi tapahtua samalla sekä toimivaan että perustettavaan yhtiöön. Tee ilmoitus Y4-paperilomakkella ja 16-liitelomakkeella. Ilmoittaminen netissä ei ole mahdollista. Mitkä ovat ilmoittamisvaiheet? Kun yhtiö jakautuu sekä yhteen uuteen yhtiöön että yhteen toimivaan yhtiöön, maksun suuruus riippuu siitä, pitääkö myös vastaanottavalle toimivalle yhtiölle hakea kuulutus tilintarkastajan lausunnon vuoksi.


Jos vastaanottavalle yhtiölle ei tarvitse hakea kuulutusta, maksu on 4euroa. Muussa tapauksessa jakautuminen raukeaa. Vaikka siis kuulutus tulee hakea rekisteriviranomaiselta itsenäisesti, eikä se seuraa jakautumissuunnitelman rekisteröinnistä viran puolesta, on se jakautumisen ehdoton edellytys. Rekisterin tarkoituksena on lisätä yleisten kuulutusten julkisuutta ja ajantasaisuutta sekä parantaa tietojen saatavuutta ja siten velkojien edunvalvontaa.


Sulautumisella tarkoitetaan tässä kirjoituksessa osakeyhtiölain luvussa säänneltyä sulautumista. Osakeyhtiölaissa tunnetaan neljä erilaista. Osakkeet, rahastot ja markkinatiedot. Käyntiosoite: Verkkosaarenkatu Helsinki.


Vastustaminen toteutetaan erillisessä kuulutusmenettelyssä, jossa rekisteriviranomainen antaa yhtiön hakemuksesta kuulutuksen yhtiön velkojille. Rekisteriviranomaisen on julkaistava kuulutus Virallisessa lehdessä viimeistään kolme kuukautta ennen kuulutuksessa asetettua määräpäivää. Rajat ylittävä jakautuminen § Rajat ylittävän jakautumisen määritelmä ja toteuttamistavat.


Jakautumisen seurauksena on, että yhdestä yhtiöstä tulee vähintään kaksi uutta yhtiötä. Perintöverotuksessa verotetaan vainajan kuolinhetkellä perillisille ja testamentinsaajille syntynyt perintöoikeus vainajan omaisuuteen siitä arvosta, joka perittävällä omaisuudella oli vainajan kuollessa. Tuoreimmat talousuutiset maksuttomasti. Koska osakeyhtiötä pidetään verotuksessa lopullisena yhtiömuotona, ei sitä voi muuttaa muuksi yritysmuodoksi ilman veroseuraamuksia.


Osuuskunta voidaan muuttaa osakeyhtiöksi ilman, että sitä tarvitsee purkaa. Jos pörssiyhtiön yhtiökokouksessa on suoritettu täysi ääntenlaskenta, yhtiökokouksen pöytäkirjaan on lisäksi merkittävä niiden osakkeiden osuus kaikista osakkeista, joilla on äänestetty, äänten jakautuminen äänestyksessä ja niiden kokouksessa edustettujen osakkeiden lukumäärä, joilla ei ole äänestetty. Korkeakouluja kannustetaankin yhteistyöhön myös pienempien ja vähiten kehittyneiden maiden kanssa. Kymenlaakson kaupunkien (Kotka, Kouvola, Hamina) ja kuntien (Iitti, Pyhtää, Miehikkälä ja Virolahti) ilmoitustauluilla.


Kuulutus arviointiohjelmasta 20. Ensimmäinen varsinainen kokous pidetään kesälomakauden jälkeen elokuussa. Uuden kunnan valtuusto kokoontuu ensimmäistä kertaa valtuustoseminaarin merkeissä 19. Kokousten esityslistat ja pöytäkirjat ovat luettavissa tämän linkin kautta. Sulautumisesta tehdään eri vaiheissa useita ilmoituksia kaupparekisteriin.


Lisäksi tarvitaan kaupparekisteriviranomaisen kuulutus , joka tulee antaa tiedoksi kaikille sulautuvan yhtiön velkojille. Mikäli velkoja vastustaa sulautumista, tämän velkojan saatava on maksettava tai siitä on annettava turvaava vakuus. Istuntojen jälkeen valtioneuvoston viestintäosasto julkaisee päätökset ja niiden liitteet kokonaisuudessaan. Päätökset ja liitteet eivät ole virallisia asiakirjoja.


Kirjaamismenettelyn käsikirja V (XIV) 09. Oikeustoimikelpoisuutta koskevat lainvalintasäännöt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit