maanantai 25. joulukuuta 2017

Kotitalousvähennys eläkeläiselle

Silloin omavastuu vähennetään vain yhden kerran. Kun ostat palveluja kotiin tai vapaa-ajanasunnolle, voit vähentää osan kuluista verotuksessasi kotitalousvähennyksenä. Voitte puolisosi kanssa sopia, että jaatte vähennyksen keskenänne. Molemmilta vähennetään omavastuu. Kotitalousvähennys eläkeläiselle.


Varsinkin erilaisia hoiva- ja hoitopalveluja koskevien vähennysten määrä on kasvanut. Toinen suuri osa-alue, jota suuremmat ikäluokat käyttävät mielellään hyödyksi, ovat kodinhoitopalvelut. Kuolinpesä voi saada vähennyksen henkilön kuolinvuodelta, mutta ei enää sen jälkeen. Tänä päivänä se on myös eläkeläisten ahkerasti käyttämä tukimuoto.


Kaikki koti-talousvähennystä tarvitsevat eläkeläiset eivät kuitenkaan voi sitä saada. Pienituloinen eläkeläinen ei maksa veroja ollenkaan niin eiköhän se jo riitä vähennykseksi. Eläke kertyy tehdystä työstä ei tekemättömästä työnteosta ellikkä oikeudenmukaisuus on se että mitä enemmän on tehnyt yhteiskunnan hyväksi pitää myös olla palkittavaa jollain tavalla ja olkoon kotitalousvähennys osa sitä kehitystä. Palveluita kotiin tai vapaa-ajan asunnolle ostettaessa osan kuluista voi vähentää verotuksessa kotitalousvähennyksenä.


Vähennyksen omavastuu on 1euroa. Eläkkeellä oleva Eeva pohtii, että nykyistä useampi ikäihminen pystyisi asumaan omillaan pidempään, jos pientä eläkettä saavatkin voisivat saada remontteihin tukea. Eläkeläiselle , jolla on niin pienet tulot ettei verotettavaa juuri tule, on kotitalousvähennys olematon.


Vierailija: Köyhä eläkeläinen valitti sitä, että ei saa kotitalousvähennystä koska tulot ja sitä myötä verot ovat liian pienet. Monelta, myös veroneuvojilta, on jäänyt huomaamatta, että kotitalousvähennykset voi laittaa myös lasten, lastenlasten ja heidän puolisottensa verotukseen. Päätös vähennyksen nostosta oli tärkeä. Ennen kaikkea se helpottaa monien perheiden arkea ja lisää perheiden yhteistä vapaa-aikaa, Jokinen luettelee.


Kaikki terveystietosi ja reseptisi yhdestä paikasta. Omakanta on kansalaisten verkkopalvelu, joka näyttää terveydenhuollon kirjaamia tietoja potilaasta ja hänen lääkityksestään. Kannattaako yritystoimintaa kokeilla UKKO. Mitä töitä ei voi laskuttaa UKKO. Mille aloille palvelu soveltuu?


Monikin ajattelee, että kotitalousvähennys on vain omaa kotia kohtaan, mutta yhtä lailla mökinkin töitä voidaan käyttää siihen. Kainuussa, Vaalassa neljä vuosikymmentä mökkeillyt helsinkiläinen Liisa Haataja-Niemelä on hyödyntänyt mökille ostetun työn verotuksessa. On hyvä, että meillä on kotitalousvähennys. Se kattaa prosenttia työn hinnasta. Vammaisuuden osoittamiseksi avustushakemuksen liitteeksi tarvitaan B- lääkärinlausunto tai vaihtoehtoisesti C-lääkärinlausunto, jossa on vastaavat tiedot kuin B-lääkärinlausunnossa.


Yksityishenkilön palkanmaksu toimii monelta osin täysin samalla tavalla kuin jos maksajana olisi yritys, yhdistys tai muu suurempi työnantaja. Ainoastaan jos vuodessa yhteensä maksettavat summat ovat pieniä, välttyy yksityishenkilö joiltakin velvollisuuksilta. Eläkeläisliitot muistuttavat, että monelle eläkeläiselle oma auto on välttämätön liikkumisväline.


Talousarviossa esitetään bensiinin veron korottamista senttiä ja dieselin senttiä litralta. Näilläkin korotuksilla on suora kielteinen vaikutus vähävaraisten ikääntyneiden toimeentuloon. Kuka kotitalousvähennystä saa ja miten se lasketaan? Tavallisin syy saada vähennystä on se, että kotona tai kesämökillä on teetetty remonttia tai ostettu.


Sain ARAlta remonttikuluihin korjausavustusta , mikä on enemmän kuin verotuksen kotitalousvähennys. Pienituloiselle eläkeläiselle korjausavustus on iso apu”, Peltomaa iloitsee. Muutoksia ja ruuhkaa toiminnassa Kiireelliset asiat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit