torstai 21. joulukuuta 2017

Palkattomuustodistus

Palkattomuustodistus työnantajaltasi, jos olet palkkatyössä. Vuositulo lasketaan kalenterikuukauden tulojen perusteella. Kela käyttää vuositulon laskemisessa vain tulorekisteriin ilmoitettuja palkkatietoja.


Kurssistipendin saa kun on palkattomuustodistus. Stipendi kuten edellä. Ammatilliset opintopäivät Kysytään ensin työnantajalta palkallisuutta ja osallistumismaksun maksamista. Opintopäivät ovat usein viikonloppuna.


Jos työnantaja ei maksa osallistumismaksua niin yhdistyksen hallitus päättää kurssimaksun maksamisesta. Että jäsenelle JHL voi maksaa stipendiä, on hänen esitettävä palkattomuustodistus joka tarkoittaa myönnettyä palkatonta virkavapausanomus kaavaketta. Hakemuksen voi täyttää jo kurssilla (oma tilinumero ja palkattomuustodistus työnantajalta mukaan). Myös JHL:n järjestökursseille on mahdollista hakea liiton apurahan lisäksi tukea omalta yhdistykseltä (kattaa lähinnä apurahan ja oman päiväansion välisen erotuksen).


Erityishoitorahan saaminen edellyttää, että lapsen huoltaja osallistuu 0–15-vuotiaan kuntoutukseen. Sitä varten tarvitaan D-lääkärintodistus, jossa todetaan lapsen sairaus ja huoltajan hoitoon osallistumisen tarpeellisuus. Lisäksi hakemukseen tulee liittää palkattomuustodistus työnantajalta, jos hakija on palkkatyössä.


Järjestökurssille lähtiessä on hyvä pyytää työnantajalta palkattomuustodistus , joka liitetään opistossa tehtävään matka- ja kurssiapurahalaskelmaan. Jos olet erimieltä ratkaisusta, ilmoita kantasi heti. Neuvoa voi kysyä luottamusmieheltä tai liitosta. Kelan etuuksien hakemisessa käytetyt lomakkeet pdf-muodossa. Lomakkeet avautuvat napsauttamalla lataa-linkkiä.


Ota kurssille mukaan palkattomuustodistus. Otamme ilomielin vastaan kaikenlaisia ehdotuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit