keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Riskienhallinta lainsäädäntö

Yritysten riskienhallinta on pääosin vapaaehtoista, kannattavuuteen ja hyödyllisyyteen perustuvaa toimintaa. Riskienhallinnan järjestäminen. Koska kyse on monien eri osapuolten - esimerkiksi yrityksen, sen työntekijöiden, asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden sekä yhteiskunnan - oikeuksista ja hyvinvoinnista, on riskienhallinnan toteuttamisesta eräiltä osin katsottu tärkeäksi päättää myös lainsäädännössä. Euroopan Unionin lainsäädäntö -sivuilta voi seurata voimassa olevaa EU-alueen lainsäädäntöä. Toimintaa ohjaavat konserniyhtiöiden hallitusten hyväksymät riskienhallinnan periaatteet, jotka kuvaavat riskienhallinnan tarkoitusta ja tavoitteita.


Lauri Kotilainen on kokenut lehtimies, joka on seurannut elektroniikka-alaa yli vuotta. Julkisen vallan velvoite edistää kansalaisten hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta lähtee perustuslaista. Perustuslain mukaan jokaisella on oikeus välttämättömään toimeentuloon ja huolenpitoon, jos hän ei itse kykene hankkimaan ihmisarvoisen elämän edellyttämää turvaa.


Satamalla on oltava niin paljon puomi-, poiju- ja ankkurointikalustoa, että sen avulla voidaan estää öljyn ja öljyn tavoin veden pinnalla kelluvan, satamassa käsiteltävän muun vaarallisen aineen leviäminen vesistössä. Linjavastuullisen tehtävänä on riskienhallinnan ja sisäisen valvonnan prosessien ja osaamisen rakentaminen, riskien tunnistaminen ja analyysi sekä riskienhallinnasta päättäminen hinnoittelun, kovenanttien, vakuuksien tai muiden suojaustoimien avulla. Lisäksi on huomioitava hallintosäännön tehtävä- ja vastuujaot. Liitteenä olevan lomakkeen tarkoituksena on antaa näkökulmia riskienhallintatyöhön ja helpottaa järjestelmällistä ja dokumentoitua riskienarviointia. Samoin kuin missä tahansa yrityksessä, Wärtsilän normaaliin toimintaan liittyy erilaisia riskejä.


Jokaisen yrityksen on pakko hyväksyä jonkinlainen riskitaso, johon liiketoiminnan arvioidut tuotot on suhteutettava. Valtion virastojen suunnitelmat oman toimintansa jatkuvuuden varmistamiseksi eivät ole riittävän hyvällä tasolla. Monelta virastolta suunnitelmat puuttuvat kokonaan. Virastojen johdon tulee ottaa vastuu toiminnan jatkuvuuden varmistamisesta normaaliolojen häiriötilanteissa.


Valtionhallinnon sisäisten palvelujen keskittäminen ja uudet verkostomaiset toimintamallit edellyttävät. Lainsäädäntö ja suositukset määrittävät hyvää hallinnointitapaa. Hyvä hallinnointitapa määrittelee organisaation johtamisen ja ohjauksen.


Tämä pitää sopimuksessa sopia eli mistä maista käsin sallitaan ylläpitotehtävät Extranetin puuttuminen. Tavoitteena on, että organisaatiolla on päätöksentekoa varten ajantasainen, oikea ja riittävän kattava käsitys riskeistä sekä selkeästi määri-tellyt riskienhallinnan vastuut ja seurantajärjestelmä. Huomionarvoista on myös, että sekä yksityisen- että julkisen puolen organisaatiot ovat viime aikoina heränneet eettisten arvojen merkitykseen kannattavassa ja kestävässä liiketoiminnassa. Ajankohtaisen aiheesta tekee mm EU:n Whistleblowing- lainsäädäntö , joka koskee kaikkia yli henkeä työllistäviä organisaatioita.


Ulkoinen järjestelmä lisää uskottavuutta. Ilmoituskanava voidaan järjestää sisäisesti tai ulkopuolisen palveluntarjoajan avulla. Sisäisesti järjestettynä tämä on tähän saakka yleensä tarkoittanut sähköpostia sellaiselle taholle, joka on organisaatiossa riittävän kaukana päivittäisestä toiminnasta ja sopii rooliin. Sisäinen valvonta ja riskienhallinta ovat osa kaupungin johtamisjärjestelmää sekä kaupunginjohdon ja hallinnon työvälineitä, joi-den avulla tuetaan ja arvioidaan tavoitteiden asettamista, niiden toteutumista ja toi-mintaprosesseja. Potilasturvallisuus, lainsäädäntö ja riskienhallinta Ole hyvä ja osta kurssi ennen tämän oppitunnin aloittamista.


Riskienhallinta lainsäädäntö

Toisinaan yhteisön jäsen joutuu oman subjektiivisen tiedon, kokemuksen ja ammatillisen osaamisen pohjalta arvioimaan riskin vaikutuksia koko organisaatioon sekä ratkaisemaan, onko riski syytä ottaa vai jättää ottamatta. Innovaatiohankintoihin liittyvä systemaattinen riskienhallinta on tärkeä asia ja usein myös edellytys onnistuneelle kumppanuudelle. Julkisten hankintojen riskit tulisi arvioida myös siltä kannalta ovatko ne tasapainossa ja suhteessa kyseisestä hankinnasta saataviin hyötyihin.


Suomalaisten elintarvikkeiden raaka-aineet ovat peräisin suhteellisen puhtaasta luonnosta. Suomalaisilla on myös korkea ravitsemuksellinen osaaminen ja hygienia. Lisäksi elintarvikkeiden tuotantoa koskeva lainsäädäntö on Suomessa ja Euroopassa tarkkaa.


Säännösten noudattamista Suomessa valvoo Ruokavirasto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit