tiistai 26. joulukuuta 2017

Laiton vuokrasopimuksen purku

Suomen Oikeudellinen Perintä. Jos vuokranantaja irtisanoo vuokralaisen vuokrasopimuksen , on irtisanomisaika vähimmillään 3kk. Irtisanomisaika voi olla myös 6kk, jos vuokrasopimus on jatkunut yli vuoden. Lisäksi irtisanomisilmoituksessa on kerrottava irtisanomisen syy ja vuokrasuhteen päättymisajankohta. Menettely ei kuulosta siis lailliselta.


Vuokrasopimuksen purkamisesta ja sen perusteista on säädetty laissa. Sekä vuokralaisella että vuokranantajalla on oikeus tiettyjen edellytysten täyttyessä purkaa vuokrasopimus. Viime kädessä purkamisasian etenemistä voidaan tehostaa lähettämällä asiaa koskeva haastehakemus käräjäoikeuteen. Purku astuu voimaan heti ilman irtisanomisaikaa eikä siitä tarvitse varoittaa etukäteen. Lain mukaan vuokranantajan on mahdollista irtisanoa toistaiseksi voimassaoleva asuinhuoneiston vuokrasopimus aina kun siihen on perusteltu syy, Hyväntavanvastaisten syiden perusteella irtisanomista ei kuitenkaan saa koskaan tehdä.


Vuokrasuhde voidaan yleensä päättää kolmella tavalla. Sopimus joko irtisanotaan, puretaan tai tehdään yhteinen sopimus vuokrasopimuksen päättämisestä. Sopimuksen irtisanominen ja purkaminen on erotettava toisistaan. Lähtökohtaisesti vain toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus voidaan irtisanoa. Määräaikainen vuokrasopimus sen sijaan sitoo sopimuksessa mainitun määräajan.


Ajatus kissoista koirista ja kuudesta kuukaudesta sapettaa vuokranantajaa niin, että hän päättää saman tien purkaa koko vuokrasopimuksen. Hän on sitä paitsi allerginen kissoille. Jos ehto on sellainen, ettei sopimuksen jääminen voimaan muilta osin muuttumattomana ole ehdon sovittelun vuoksi kohtuullista, sopimusta voidaan sovitella muiltakin osin tai se voidaan määrätä raukeamaan.


Kuinka pitkä irtisanomisaika vuokrasopimuksellasi on? Sopimuksella ei vuokralaisen irtisanomisaikaa voida pidentää. Vuokralaisen irtisanoessa vuokrasopimuksen irtisanomisaika on aina yksi kuukausi.


Vuokralainen voi purkaa vuokrasopimuksen jos, terveydelle aiheutuu ilmeistä vaaraa huoneiston käyttämisestä, huoneiston hallinnan luovutus viivästyy olennaisesti, vuokranantaja laiminlyö olennaisen puutteen korjaamisen tai vuokranantaja ryhtyy merkittäviin korjaustöihin huoneistossa. Sitä ei niin pysty tekemäänkään etteikö sitä jollain verukkeella pysty purkamaan. Jos vuokrasopimuksessasi seisoo pidempi kuin yhden kuukauden irtisanomisaika, on kyseinen ehto mitätön. Ja muuten sellainenkin sinulle vielä, että vaikka olet tehnyt määräaikaisen vuokrasopimuksen , niin se voidaan ilman suostumustasi purkaa esim. Irtisanominen on toimenpide, jolla jompikumpi sopimusosapuoli lakkauttaa sopimuksen voimassaolon.


Irtisanominen voi koskea kaikenlaisia sopimuksia kuten velkaa, huoneenvuokrasopimusta, työsuhdetta tai virkasuhdetta. Toistaiseksi voimassa oleva työsopimus päättyy pääsääntöisesti siten, että toinen osapuoli irtisanoo työsopimuksen päättymään irtisanomisajan kuluttua. Lomauttamisella tarkoitetaan sitä, että työnantaja saa työsopimuslaissa määriteltyjen ehtojen täyttyessä keskeyttää työn ja palkanmaksun, ja työntekijä työn tekemisen, vaikka työsuhde pysyy voimassa. Liikehuoneiston vuokrasopimuksesta on kyse, kun vuokranantaja luovuttaa vuokralaiselle rakennuksen tai sen osan käytettäväksi muuhun kuin asumiseen. Vantaan Golfpuisto julkaisi torstaina tekstin kotisivuillaan, jossa se perustelee eilen julkaistun vuokrasopimuksen purun Vantaan kaupungin toimesta olleen laiton.


Tekstissä kerrotaan tavoitteen olevan edelleen täysin selkeä: Vantaan Golfpuistossa pelataan tulevaisuudessa golfia täysimittaisella 18-reiän kentällä. Purkamisessa ei ole käytössä irtisanomista rajoittavaa irtisanomisaikaa, vaan purku astuu yleensä voimaan heti. Vuokralainen vuokrasopimuksen purkajana: Vuokralaisella on oikeus purkaa vuokrasopimus, jos vuokralaiseen tai hänen kotiväkeensä kuuluvan tai vuokralaisen palveluksessa olevan terveydelle aiheutuu ilmeistä vaaraa huoneiston käyttämisestä sopimuksessa edellytettyyn.


Jos on kahden kuukauden vuokra pydessä, niin vuokrasopimuksen purkamisesta kirje, purku heti seuraavalle päivälle. Huoneiston tarkastus sitä seuraavalle. Työntekijää ei saa yleensä irtisanoa ennen kuin hänelle on varoituksella annettu tilaisuus korjata menettelynsä. Jos kyseessä on vakava rikkomus, varoitusta ei kuitenkaan tarvitse antaa.


Ruuan laiton jälkeen tiskit on tiskattava, jotta kaveri voi aloittaa oman kokkauksensa. Yhteispelin säännöt on pakko luoda myös siivoukseen, sillä pitkän päälle homma ei onnistu niin, että se siivoaa aina, ketä sotku yhteisissä tiloissa eniten kiukuttaa. Aiheeton kirjallinen varoitus ja vuokrasopimuksen purku sekaisin olevan.


Kirjallinen menettely rikosasioissa Rahanpesun selvittelykeskus Rahanpesun torjunta Terrorismin rahoituksen torjunta Rahanpesuilmoituksen tekeminen XML-skeem Vierailija: En viitsi kävellä sinne enkä mennä taksilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit