maanantai 18. joulukuuta 2017

Kaksi työtä

Sivutoimella tarkoitetaan virkasuhdetta, palkattua työtä ja pysyväisluonteista tehtävää, josta työntekijä voi kieltäytyä sekä ammatin, elinkeinon tai liikkeen harjoittamista. Päätoimen työaikaa ei kuitenkaan ole oikeutta käyttää ”sivutoimeen” kuuluvien tehtävien hoitamiseen ilman työnantajalta erikseen saatua lupaa. Voit kuvitella kahden koiran omistamisen tarkoittavan tuplasti työtä , suuren tilan tarvetta ja budjettisi ylittäviä ruokakuluja. On totta, että kahden lemmikin ruoka- ja eläinlääkärikulut ovat suuremmat kuin yhden eläimen, mutta kaksi koiraa kotona tarkoittaa myös monia etuja ja positiivisia asioita.


Tarkkaile vuositulorajaasi.

Seuraa palkkojen kertymistä vuoden aikana erityisesti silloin, jos sinulla on useita työnantajia. Jos tuloraja ei riitä, hae uutta verokorttia OmaVerossa. Minulla on sattuneesta syystä kaksi päätuloverokorttia, joiden prosentti on 15. Toinen kortti on luonnollisesti henkilöstövuokrausfirmalla. Voinko antaa tuon toisen kausityönantajalleni sellaisenaan?


Vai täytyykö tilata jokin toinen kortti? Sivutyökorttia en mielelläni veisi kun prosentti on niin kova ja vuositulot kuitenkin aikas. Niin tässä muutama kysymys: Jos olen kahdessa työssä yhtä aikaa ja haluan irtisanoutua toisesta (parempipalkkainen,pidempiaikainen) ja jään tekemään vain toista työtä (vasta alkanut,huonompi palkka) niin en tietenkään voi saada ansiosidonnaista päivärahaa koska jää yksi työpaikka.

Yleisimmät vuorotyömuodot ovat kaksi - ja kolmivuorotyö, joista kolmivuorotyöhön liittyy yleensä yötyötä. Yötyö on sellaista työtä , jota tehdään yöllä, pääsääntöisesti kello 23:n ja 6:n välisenä aikana. A totesi, että hänellä on kaksi työtä , joita molempia hän tekee säännöllisesti.


Molemmat työsuhteet ovat myös toistaiseksi voimassa olevia. A:n mukaan hänet on asetettu eriarvoiseen asemaan sen perusteella, että hänellä oli ollut samanaikaisesti voimassa kaksi eri työsuhdetta. Kaksi työpaikkaa yhtä aikaa - lupa työnantajalta?


Ajotyö on eri asia,. Puolisen vuotta työttömänä ollut suonenjokinen Anu Koivisto arvioi Yleisradion haastattelussa suorasanaisesti hallituksen aktiivimallin vaikutusta omaan tilanteeseensa. Jos vuositulorajasi ylittyy, tarvitset aina uuden verokortin. Katso ohjeet uuden verokortin hakemiseen OmaVerossa. Olen ollut viransijaisena työsuhteessa 1. Lisäksi olen koko ajan ollut maatalousyrittäjänä ja saanut sieltä Myel-työtuloa ja olen myel-vakuutettu ollut koko ajan.


Työtä ei kuitenkaan voi tehdä niin, että kovettaa täysin tunteensa. Päinvastoin, olisi epänormaalia olla tuntematta mitään. Joissakin tilanteissa kuolema on lempeä kaveri, jonka tuloa potilas toivoo ja jonka lähestymiseen omaiset ovat tottuneet. Sitten on traagisia tilanteita, joissa ammattilainenkin kyynelehtii, Kiljunen sanoo.


Minityötään hän pitää pelastuksena.

OmavastuuaikaKun jäät ensimmäistä kertaa työttömäksi tai lomautetuksi, maksetaan työttömyyspäivärahaa viittä työtöntä päivää vastaavan omavastuuajan jälkeen. Työttömyyspäivärahan maksaminen alkaa aina vasta omavastuuajan jälkeen riippumatta siitä, miksi olet jäänyt työttömäksi. Omavastuuajan tulee täyttyä kahdeksan peräkkäisen kalenteriviikon aikana. Eli sain vähä aikaa sitten keikkaluonteista työtä , työpäiviä on kuussa suunnilleen 3-1 sen mukaan ihan mitä ite haluan ottaa. Uskon että saisin järkättyä työpäivät ainakin niin ettei satu päällekkäin, juurikin sen takia että toi.


Esimerkiksi Vantaalla on kokeiltu korvaavaa työtä nyt vuoden ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit