perjantai 15. joulukuuta 2017

Hyviä kirjoja 2018

Tervetuloa Pohjoismaiden suurimpaan verkkokirjakauppaan! Aina edulliset hinnat. Uusien kirjojen vinkit on tehty pääsääntöisesti arvostelukappaleista, jotka vinkkaajat ovat itse valinneet. Emme hauku kirjoja , mutta se ei tarkoita, että olisimme kritiikittömiä – jos kirja on huono, se jätetään kokonaan arvioimatta, koska hyviäkin kirjoja on niin paljon, että huonoihin ei kannata aikaa ja vaivaa haaskata.


Legendaarinen Harry Hole palaa kentälle. Me Naisten kirja-arvioissa oli tänä vuonna tiukka seula: vain kuusi teosta sai täydet viisi tähteä.

Mukaan mahtui niin esikoisteoksia kotimaasta ja käännöskirjallisuudesta kuin jo palkittujen kirjailijoiden uutuuksiakin. Lastenkirjallisuuden tutkija Päivi Heikkilä-Halttunen laati listan tärkeistä ja aikaa kestäneistä lastenkirjoista. Parhaiten ne toimivat, kun aikuinen lukee ne lapselle ääneen. Ymmärrän enemmän kuin puhun Tällainen lapsi on tässä iässä: Hän sanoo yksittäisiä merkitseviä sanoja, jot.


Olen 43-vuotias kuvittaja-graafikko, jonka erikoisosaamista ja mielipuuhaa ovat kirjat ja kirjan kannet. Nuortenaikuisten kirjoja , nuoruutta käsitteleviä kirjoja sekä muuta maailmankuvaa avartavaa kirjallisuutta. Dekkareita ja trillereitä on lähes joka katalogissa niin paljon, että niiden määrään jopa hieman turtuu.


Minulla onkin näiden kanssa sellainen strategia, että listaan vain parhaimpien suosikkisarjojeni uusia osia ja koetan bongailla hyviä uusia tuttavuuksia kevään aikana muiden blogeista ja kirjaston uutuushyllystä.

Rakastatko hyviä kirjoja ? Valitsimme kymmenen kuluneen kirjasyksyn helmeä, jotka koskettavat ja jäävät mieleen. Olen tämän vuoden aikana innostunut sekä lukemaan että ihan erityisesti kuuntelemaan kirjoja. Listasin tälle sivulle aiheittain jaoteltuna hyviä kirjoja , jotka olen lukenut tai kuunnellut. Olisiko teillä suositella joitain hyviä true crime - kirjoja , mielellään ei kovin vanhoista ajoista kertovia? Voisivat olla myös englannin- tai ruotsinkielisiä.


Lähiaikoina olen lukenut mm. Keisari Aarnion, Murhalesken muistelmat, Jaycee Dugardin A Stolen Lifen sekä Natascha Kampuschin kirjan, jonka nimeä en muista. Tutustu suosittuihin lasten- ja nuortenkirjoihin ja selaa kirjoja ikäryhmittäin.


Huomaathan, että ikäsuositukset ovat suuntaa antavia ja useat kirjat soveltuvat mainiosti myös pienemmille tai vanhemmille lukijoille. Tämän kampanjasivun tarjoushinnat ovat voimassa 2. Uusia kirjoja viestinnästä – hyvän tekeminen ei käy käden käänteessä. Viestintä elää kiihkeää uudistumisen ja kasvun aikaa, joten oppaita, neuvoja ja vinkkejä kaivataan. Mul on iha hirvee lukuinto lukee iha sikana kirjoja mut kirjat hiipuu. Kaikki harry potterit on tultu luettu ja muutama john greenin kirjat on myös tuttuja.


Joku yllämainitun tapanen olis jees. Näiden Kipinät-kirjojen lisäksi lainasimme kirjastosta kaksi tietokirjaa, joista sekä kuusi- että melkein nelivuotias lapseni ovat pitäneet.

Seuraavan kauden uutuus kirjojen katalogit tuntuvat ilmestyvän joka vuosi aikaisemmin, mikä on kirjallisuusihmisille, kuten kirjabloggaajille yhtä aikaa ihanaa ja kamalaa. Ihanaa, koska pääsee kurkkimaan tulevia kirjoja ja kamalaa, kun kevään kausi on parhaassa vauhdissa mielen suunnatessa jo syksyn kuumimpiin teoksiin. Hae kirkkoherranviraston muuton alta hyviä kirjoja hyllyysi! Kirkkoherranviraston remontti alkaa syyskuun alussa.


Remontin ajaksi kirkkoherranvirasto muuttaa monitoimitalon toiseen päähän. Kuten näkyy aika miespainotteista kirjaa on toivelistalla, ja mieheni tuumasikin, ettei hänellä ole mitään naisten kirjoittamia tai naisista kertovia kirjoja vastaan. Hän kyllä lukee naistenkin kirjoittamia kirjoja , jos aihe on tarpeeksi mielenkiintoinen. Kesken jää tylsästi kirjoitetut kirjat, oli kirjailija kumpaa sukupuolta hyvänsä.


Hyviä lasten mindfulness- kirjoja Vanhemmille on kirjoitettu koko joukko mindfulness-oppaita. Niiden avulla olemme opetelleet kärsivällisyyttä lapsiamme kohtaan ja suhtautumista tyynesti haasteellisiin arkitilanteisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit