torstai 7. joulukuuta 2017

Laskelma luovutusvoitosta 2018

Voit ilmoittaa kiinteistön, asunnon tms. OmaVerossa tai paperilomakkeella 9. Ilmoita kuitenkin arvopapereiden ja arvo-osuuksienluovutukset lomakkeella 9A (myös ulkomaistenarvopapereiden luovutukset). Valitsenko hankintameno-olettaman? Kun saat esitäytetyn veroilmoituksen, tarkista ilmoituksen tiedot.


Tätä ennen omaisuuden luovutuksesta syntyneet tappiot voi vähentää verotuksessa vain omaisuuden luovutusvoitoista. Luovutusvoitto ja luovutustappio. Perityn ja testamentilla saadun omaisuuden omistusaika lasketaan perittävän kuolemasta. Perinnönjako, johon ei liity muita oikeustoimia, ei muodosta uutta saantoa.


Isämme kuoli noin vuotta sitten. Perin­nön­jakoa tai osi­tusta emme kos­kaan teh­neet, vaan äi­timme jäi leske­nä asu­maan isämme nimis­sä ole­vaan asun­toon. Nyt äi­timme on muut­tanut hoito­kotiin, ja ha­luai­sim­me si­sarus­teni kans­sa myy­dä asun­non.


Jou­dum­meko mak­sa­maan myyn­tivoit­tove­roa ja miten sen määrä laske­taan? Omaisuuden luovutustappioita voi nyt hyödyntää verotuksessa helpommin kuin aiemmin. Viime vuosina syntyneitä tappioita uudet säädökset eivät kuitenkaan koske. Selaimesi evästeet on estetty. Sinun on sallittava evästeet, jos haluat käyttää tätä sivustoa.


Myyntitappion verovähennys. Verohallinnon päätös veroilmoituksessa annettavista tiedoista. Joskus asunnon myynnissä syntyy voiton sijaan myyntitappiota.


PERUSTELUT Nykytila 1. Laskelma luovutusvoitosta tai -tappiosta lomake 9A, Laskelma arvopaperien ja arvo-osuuksien luovutusvoitosta tai -tappiosta muita vapaamuotoisia liitteitä Jos yritystoiminta on päättynyt, liitä hakemukseen tilinpäätös tai vastaavat tiedot. Moottoripyöräilijä törmäsi edellä ajaneen auton perävaunuun Salossa keskiviikkoiltapäivänä. Motoristi loukkaantui törmäyksessä ja hänet kuljetettiin sairaalahoitoon. Oman asunnon luovutusvoitto on verovapaa, jos henkilö on omistusaikanaan käyttänyt asuntoa omana tai perheensä asuntona yhtäjaksoisesti vähintään kaksi vuotta. Tilanne on sama kuin vaikkapa siinä tapauksessa, että henkilön veroaste laskettaisiin paitsi kuukausipalkasta myös oman asunnon verovapaasta luovutusvoitosta.


Yrityksen veroaste lasketaan tilinpäätöksestä riviltä ”tulos ennen veroja”. Sijoitusasunto vaatii hallinnointia, toisin kuin esimerkiksi pankkitalletus. Kun valitset asunnon ja vuokralaisen huolellisesti, ja varaudut laskelmissasi korkotason. Etsi sopiva sijoitusasunto. Merkitse lomakkeelle vain omaa osuuttasi vastaava osa luovutushinnasta, hankintamenosta ja myyntikuluista.


Ilmoita luovutusvoitot ja luovutustappiot esitäytetyllä veroilmoituksella tai verkossa. Kiinteistön myynnistä syntyvästä luovutusvoitosta voi tehdä veroilmoituksen täyttämällä verohallinnon lomakkeen ( lomake ). Arvonlisäverovelvollisuudesta on etua aktiiviselle metsänomistajalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit