torstai 21. joulukuuta 2017

Business finland pääjohtaja

Business finland pääjohtaja

Varaa hotelli kätevästi netissä. Helppo ja turvallinen varaus. Lue oikeat arviot ja varaa nyt! Erinomaiset hinnat! Uusia tarjouksia joka päivä! Nopea ja helppo käyttää. Parhaan hinnan takuu!


Nykyinen pääjohtaja Pekka Soini päättää kautensa elokuussa, eikä hakenut jatkokaudelle. Sen johtajaksi siirtyi Tekesin pääjohtaja Pekka Soini. Business Finland työllistää noin 6henkeä. Sillä on lähes toimipistettä ulkomailla ja maakunnallisia toimipisteitä Suomessa. Uudeksi pääjohtajaksi nimitettiin 19.


Organisaatiossa työskentelee 6asiantuntijaa toimipisteessä maailmalla ja toimipaikassa Suomessa. Tehtävä on määräaikainen ja kestää viisi vuotta. Uuden pääjohtajan toimikausi alkaa 1. Hänet nimittää valtioneuvosto elinkeinoministeri Mika Lintilän esityksestä. Kone ei käy vielä ihan täysillä, hän arvioi. Useita nimekkäitä hakijoita.


Soinin mukaan Tekesin ja Finpron yhdistelmä on saatu hyvään vaiheeseen, ja tässä taitekohdassa hänen on sopivaa vetäytyä syrjään. Hän jatkaa kautensa loppuun, mutta ei ole enää sen jälkeen käytettävissä tehtävään. Tekesin ensimmäinen nimi oli Teknologian kehittämiskeskus.


Soinilla olisi ollut vielä muutama vuosi eläkeikään. Team Finland -toimintaa ohjaa valtioneuvosto ja sen laatima hallitusohjelma, erityisesti kilpailukykyä ja työllisyyttä koskeva kärkihanke. Hotelleja puoleen hintaan. Uusi pääjohtaja oli määrä nimittää jo edellisellä hallituskaudella, mutta silloisen pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen erottua ja muututtua toimitusministeristöksi nimitys siirtyi myöhemmäksi. Viraston suuyrityksestä rekrytoitu pääjohtaja vakuuttaa viraston osaavan budjetoinnin mutta vihjaa, että syynä on melkein kolme vuotta sitten aloitettu muutosprosessi ja kaksi vuotta sitten tehty organisaatiomuutos.


Se on valtion virastot ja laitokset, jonka kotipaikka on Helsinki , ja pääasiallinen toimiala Rahoitus ja luottotoiminta. Laitoksen muut toimialat ovat keksinnöt ja kehitystyöt , yritysneuvonta , yrityspalvelut. Pääjohtaja Soini korostaa, että kyseessä oli vasta aiesopimus ja että summat olivat arvioita. Helsingin Sanomien mukaan Tekesille oli kuitenkin kirjattu korvausvelvoitteita, jos suomalaisyritysten ostot jäisivät tavoitteesta. Sen tavoitteena on tukea tehokasta julkista vaikuttamista, kasvattaa strategista kaupallista yhteistyötä ja rakentaa innovaatiokumppanuuksia valikoitujen kohdemaiden ja yritysten kanssa.


Pääjohtaja Pekka Soini kommentoi uutta raporttia sanoen, että ”vastuullisena julkisena toimijana teetämme säännöllisesti ulkopuolisilla asiantuntijoilla arviointeja toimintamme tuloksista ja vaikutuksista. Suomi on houkutteleva investointikohde kaivostoiminnalle Kasvava akkutuotanto tarvitsee uutta kaivostoimintaa, koska jo käytössä olevat mineraalit eivät kierrätettynäkään riitä teollisuuden nopeasti kasvaviin tarpeisiin. We fund and help Finnish companies grow and develop innovations to become global success stories.


Me saamme ulkomaan verkoston lähemmäs asiakasta jo kotimaassa. Enää ei hanke siis katkea innovaatiorahoitukseen, vaan tuotteen matka jatkuu yhden luukun periaatteella kohti kansainvälistymistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit