torstai 7. joulukuuta 2017

Ansiosidonnainen veronpalautus

Ansiosidonnainen päiväraha on veronalaista tuloa. Kun tilaat muutosverokortin etuuksille OmaVerosta, verokortti siirtyy automaattisesti kassaan kahden arkipäivän sisällä, eikä sitä tarvitse toimittaa erikseen. Tämähän riippuu siitä paljonko saat ansiosidonnaista, minulla ansiosidonnainen niin pieni, että olisin saanut lisäksi toimeentulotukea jos olisin hakenut.


Jätin kuitenkin hakematta koska pärjään vähemmälläkin, tosiasiahan on se, että meitä on monta jotka eivät hae tukea joka meille kuuluisi. Veronpalautus ja ansiosidonnainen. Mitkä tulot huomioidaan?


Palkka, pääomatulot, sosiaalietuudet? Kysy ja keskustele tulojen vaikutuksesta työttömyysturvaan. Ansiopäiväraha verotetaan ansiotulona. SYT-kassa saa alkuvuodesta verohallinnolta kassan jäsenten palkkaa varten määrätyt alkuperäiset ennakonpidätysprosentit muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta (esim. portaikkoverokortti).


Tänä vuonna palkkaa varten annettua ennakonpidätysprosenttia korotetaan ansiopäivärahaa maksettaessa niin, että ennakkopidätys on vähintään. Kun alat saada työttömyyspäivärahaa, saatat tarvita uuden verokortin. Vaikka tuki on pienempi kuin palkka, jota olet saanut aiemmin, veroprosenttisi ei välttämättä pienene. Tämä päivärahan osa ei riipu työttömyyttä edeltäneestä palkastasi ja täysi päiväraha on aina vähintään perusosan suuruinen.


Se on työttömyyskassojen jäsenten vapaaehtoinen “työttömyysvakuutus, joka maksetaan Kelan peruspäivärahan päälle. Mihin laskuria voi käyttää? Veroprosenttilaskurin antama tulos on aina vain suuntaa antava.


Työllisyysrahasto tuo turvaa työelämän muutoksissa. Tuemme työllisyyden edistämistä rahoittamalla työttömyysturvaa, aikuiskoulutusetuuksia, työttömyysajalta kertyvää työeläkettä ja palkkaturvaa. Itse olen ok palkkasessa työssä ja minun veroprosentti on silti pienempi kun työttömällä. Minäkin aikoinaan hain muutosta työttömyyskorvauksen veroprosentin alentamiseen, niin virkailija totesi, että ei ole olemassa vähennyksiä joilla työtön voisi perustella veronalennusta.


Tulkitsen, että ansioturva on esillä. Sivutuloksi katsotaan myös jotkin lakisääteiset etuudet, kuten esimerkiksi kotihoidon tuki ilman kuntalisää, osittainen hoitoraha ja osatyökyvyttömyyseläke. Velallisen ja hänen perheensä toimeentuloa varten ulosmittaamatta jätetään aina suojaosuus.


Suojaosuutta laskettaessa otetaan huomioon velallisen elatuksen varassa oleva avio- tai avopuoliso ja samassa taloudessa asuvat omat ja puolison alaikäiset lapset sekä ottolapset. Selaimesi evästeet on estetty. Sinun on sallittava evästeet, jos haluat käyttää tätä sivustoa.


Työttömänä Aktiivimalli on purettu 1. Osa etuuksista, kuten työttömyyspäiväraha, sairaspäiväraha ja ansiosidonnainen kuuluvat verotettavien tulojen piiriin. Toimeentulotuesta taas ei makseta veroa. Mätkyt voi maksaa myös erissä. Toiminimen Verotus ja Arvonlisävero Toiminimen verotukseen liittyy arvonlisävero ja tulovero.


Vaikka arvonlisävero ja tulovero ovat molemmat veroja, ei niitä kannata sekoittaa keskenään. Ulosotto Ulosoton asiointi. Uudessa palvelussa voit velallisena tai hakijana tarkastella ulosottoasioitasi ja tehdä erilaisia hakemuksia. Näet käytössäsi olevat palvelut siirryttyäsi palveluun.


Tavallisimmin ulosmittaus kohdistuu velallisen palkka-, eläke- tai elinkeinotuloon. Katso tarkemmin palkan ulosmittaus, elinkeinotulon ulosmittaus). Ulosmittavaa irtainta omaisuutta ovat esimerkiksi ajoneuvot, arvopaperit, asunto-osakkeet, veronpalautukset, pankkitalletukset ja käteinen raha.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit