keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Vähennyskelpoiset kulut verotuksessa

Muut kirjanpidon ulkopuoliset vähennyskelpoiset kulut. Yksityisasunnon käyttö elinkeinotoiminnassa. Asiakkaan tulee valita, perustuuko yksityisasunnon käyttö: Todellisiin kuluihin vai Työhuonevähennykseen. Toiminimen vähennyskelpoiset kulut – mitä kaikkea voikaan vähentää?


Tästä syystä viisas toiminimiyrittäjä muistaa huomioida liiketoiminnassaan kaikki vähennyskelpoiset kulut.

Mikäli auto on yrityksen käyttöomaisuutta, voidaan kaikki auton kulut vähentää yrityksen kuluina. Ajopäiväkirjan pitäminen on erittäin tärkeää, jotta vältytään tulevilta ongelmilta verottajan kanssa. Verotuksessa oikaistaan yrityksen kuluista pois auton yksityiskäytön osuus. Mitä ovat vähennyskelpoiset kulut ? Yrityksen tuloverotuksessa voidaan vähentää vain sellaisia kuluja, jotka koskevat tulojen hankkimista tai sen säilyttämistä. Esimerkiksi tuottaviin työtehtäviin tarkoitettujen työvälineiden ostaminen ja niiden korjaamiskulut ovat vähennyskelpoisia.


ATK-ohjelmat, ohjelmistot Yleensä poistetaan vuoden aikana tasapoistoin.

Kaikki yritysmuodot. Itse tehdyt ohjelmat yhdellä kertaa tekovuoden kuluina. Kun yllämainitut ehdot täyttyvät, voi verotuksessa vähentää kaikki juhlien järjestämisestä aiheutuvat kohtuulliset kulut. K uluja ovat esimerkiksi ruoka- ja juomakulut, ohjelmakulut, tilavuokrat ja kuljetuskulut.


Joskus kuulee epäilyjä, että mahdetaanko sentään alkoholikuluja hyväksyä verovähennyksiin. Sen jälkeen ratkaistaan, miten veronalaiset tulot ja vähennyskelpoiset menot kohdistetaan eri verovuosille (ns. jaksotusongelma). Vero kohdistuu yrityksen verovuoden nettotuloon, joka saadaan, kun veronalaisista tuotoista vähennetään vähennyskelpoiset kulut.


Eli suomeksi edustuskuluja ovat kulut , joita yritykselle aiheutuu asiakkaiden tai yhteistyökumppaneiden syöttämisestä, juottamisesta tai viihdyttämisestä tarkoituksena edistää liikekumppanuutta ja -suhdetta. Edustusmenoista saa verotuksessa vähentää prosenttia. Arvonlisäveron vähennysoikeutta edustuskuluilla ei kuitenkaan ole.


Perinnönjättäjän vai kuolinpesän velka? Usein kuuluu kysyttävän, voiko tätä tai tuota vähentää yrityksen verotuksessa. Pääsääntö on, että yrityksen liiketoiminnan kulut ovat vähennyskelpoisia.


Aina rajanveto vähennyskelpoisen ja vähennyskelvottoman välillä ei kuitenkaan ole yksinkertaista. Tässä listattuna joitain yleisimpiä kustannuksia.

Luokittelu ei ole kuitenkaan aukoton. Eri yritysten liiketoiminta on. Kun palautat veroilmoituksen, mieti, olisiko sinulla verotuksessa jotakin vähennettävää. Voit vähentää yllättävän monia kuluja ja säästää siten esimerkiksi satoja euroja. Monet voivat vähentää esimerkiksi tietokoneen, jos sillä on tehtävä töitä kotona.


Tulonhankintaa varten. Osakeyhtiön verotettava tulo saadaan, kun veronalaisista tuloista vähennetään vähennyskelpoiset menot. Tämä tulo verotetaan yrityksen tuloveroprosentin mukaan, eli.


Jos menot ovat suuremmat kuin tulot, on yrityksen verovuosi tappiollinen. Tappiot on mahdollista vähentää seuraavien vuosien verotuksessa. Työmarkkinajärjestöjen jäsenmaksuja, työttömyyskassamaksuja tai työmatkakustannuksia ei lasketa mukaan tulonhankkimisvähennyksien kustannuksiin, ja ne saa siis vähentää erikseen verotuksessa. Monella vähennyskelpoiset kulut jäävät alle automaattisen tulonhankkimisvähennyksen määrän.


Jos työntekijälle esimerkiksi annettaisiin 1€ palkankorotus rahapalkkana, työnantajan tulisi maksaa koko summasta työnantajamaksut, jolloin palkankorotuksen todelliset kulut nousevat lähes 1€:een. Nämä kulut pienentävät toiminimesi tulosta. Kun tulos pienenee, maksat veroa pienemmästä summasta. Tällöin myös maksettavaksesi tulevan veron määrä on tietysti euroissa mitattuna pienempi. Vuokranantajalla on oikeus vähentää vuokratulojen hankkimisesta aiheutuneet menot vuokratuloista.


Menot ovat vähennyskelpoisia vuokraustoiminnan aloittamisesta lähtien vuokraustoiminnan päättymiseen saakka. Vuokraustoiminnasta johtuva meno vähennetään sinä verovuonna, jona maksu on suoritettu. Jos traktori kuuluu maatalouden kalustoon, maatalouden verotuksessa tulee tehdä vastaava tuloutus.


Metsävähennyksellä voidaan pienentää verotettavaa puunmyyntituloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit