tiistai 5. joulukuuta 2017

Ajokortti ikä

Tätä ennen autoilun harrastajat olivat hankkineet ajolupia vapaaehtoisesti. Terveydentilan valvonta. Ikäkausitarkastukset, kun ajokortti on myönnetty ennen 19.


Suomessa vakinaisesti asuvan kuorma- tai linja-auton ajo-oikeuden haltijan tulee esittää poliisille lääkärinlausunto ajokyvyn säilymisestä määräajoin, jos ajokortti on myönnetty ennen 19. Tämän jälkeen ajokortti täytyy uusia.

Alle vuotiailla ei henkilöauton (ryhmä 1) ajokorttia uusittaessa tarvitse olla lääkärintodistusta. Ryhmä ajolupaa eli ns. Rajoitus merkitään ajokorttiin, ja se on voimassa siihen saakka, kunnes ajokortin luokkaa vastaavat vähimmäisikävaatimukset muuten täyttyvät.


Ajo-oikeus alkaa, kun ajokortti luovutetaan. Muissa tapauksissa ajokortin uudistaminen sähköisessä palvelussa edellyttää ajoterveystietojen hakemista Potilastiedon arkistosta. Vaikka ajokortti ei olekaan ihmisoikeus, sen puute voi pahimmillaan johtaa ihmisoikeuksien , jopa perusoikeuksien mentykseen.


Olen sivusta seurannut tätä ajokorttiasiaa Floridassa, jossa on paljon eläkeläisiä viettämässä talvikuukausia. Siellä ajokortti on lähes perusoikeus.

Alla olevalla lomakkeella voit antaa palautetta ja kehitysehdotuksia liityen ajokortti -info sivustoon sen beta-vaiheen aikana. Tilaa uusi ajokortti kadonneen, tuhoutuneen, rikkoutuneen tai anastetun ajokortin tilalle. Voit tilata uuden ajokortin myös, jos poliisi on muuttanut ajo-oikeustietojasi, henkilötietosi ovat muuttuneet tai haluat vaihtaa vanhanmallisen ajokorttisi luottokortin kokoiseksi EU-ajokortiksi. Linja-auton kuljettajan ammatillisen perustutkinnon suorittaneilla mahdollisuus suorittaa D-luokan ajokortti.


PEGI -merkityn videopelin hankintamahdollisuus. Oikeus pelata rahapelejä. Sen määrittelemiseen tarvitaan paljon viisautta. Minun veljeni sai kortin lääkäritodistuksen perusteella vuotiaama, onneksi poliisit nappasivat sen pian pois.


Mönkijällä saa ylittää tien tai sillan. Kuljettajalla tulee olla vähintään B-luokan ajokortti tietä ylittäessään tai ajaessaan poikkeustapauksessa tiealueella. Kuljetustehtävä tai maaston olosuhteet tekevät maastossa liikkumisen kohtuuttoman vaikeaksi.


Näin sen voimassaoloaika voi lyhentyä yllättäen viiteen tai vuoteen – laki voimaan pikavauhtia. Traktorilla ei voi ajaa kuka tahansa ja traktorikortin saamisen edellytyksenä on vuoden ikä. Hanki ajokorttilupa. Hae lupa ennen teoriakokeeseen menoa. Suorita kuljettajatutkinto.


Jos sinulla ei ole aikaisempaa ajokorttia, tarvitset ns.

Ajokorttiluvan voit aikaisintaan hakea vuotiaana. EAS koulutksen joka on tunnin pakollinen. Kannattaa lähteä liikkeelle aivan perusasioista. Kuka saa ajaa, missä saa ajaa ja millainen ajokortti tarvitaan. Esimerkiksi maastomönkkärillä saa ajaa tiealueella vain erityistapauksissa, kuten tietä ylittäessä.


Keskeisimmät asiat on koottu kätevästi Liikenneturvan mönkijäoppaaseen, Niska vinkkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit