maanantai 25. joulukuuta 2017

Alkoholin tuonti virosta 2018

Alkoholin tuonti matkalta. Alle 18-vuotiaat eivät saa tuoda maahan alkoholijuomia, ja alle 20-vuotiaat saavat tuoda maahan vain mietoja alkoholijuomia. Väkiviinaa ei saa tuoda maahan ilman lupaa. Voit tuoda alkoholijuomia ja tupakkaa omaan käyttöön tai lahjaksi verottomasti, kun tuot tuotteet mukanasi samassa kulkuneuvossa, jolla itsekin saavut Suomeen.


Jos matkustat laivalla tai lentokoneella, voit tuoda tuotteet mukanasi ilman veroja, kun kannat ne itse matkatavaroissasi. Etämyynnillä tarkoitetaan myyntiä, jossa yhdessä EU-jäsenvaltiossa jo verotettuja tuotteita myydään toisessa jäsenvaltiossa olevalle yksityishenkilölle siten, että tuotteiden lähetyksen tai kuljetuksen hoitaa myyjä tai joku tämän puolesta.

Eniten väheni oluen tuonti. Sen sijaan siiderien, long drink -juomien ja väkevien tuonti kasvoi. Työryhmä esitti huhtikuussa, että alkoholin etämyynti olisi mahdollista, kun tuotteiden alkoholipitoisuus olisi enintään prosenttia. Myyjät voisivat rekisteröityä Valvirassa hyväksytyiksi etämyyjiksi, ja tuotteiden jakelu tapahtuisi vähittäismyyntipaikoista.


Verot maksaisi etämyyjä. Viron tulli muistuttaa, että alkoholin tuontirajoitukset koskevat myös Latvian ja Viron rajaa. Latviaan suuntautuva viinaralli on ollut viime aikoina paljon esillä sen jälkeen, kun Viro nosti mietojen alkoholijuomien veroaan heinäkuun alussa.


Sataprosenttiseksi alkoholiksi muunnettuna alkoholin matkustajatuonti väheni prosentilla miljoonaan litraan, koska väkevien alkoholijuomien tuonti väheni.

Kysyin uudestaan paketin perään,ei vastata. Melko pitkä toimitusaika en tilaa enää tältä firmalta,kusetusta! Matkustaminen EU:ssa, kun mukana on viiniä, olutta, väkeviä alkoholijuomia tai muita alkoholijuomia, sikareita, savukkeita tai muita tupakkatuotteita. Tupakkatuotteet, joiden vähittäismyyntipakkauksessa ei ole vaadittavia suomen- ja ruotsinkielisiä sekä kuvallisia varoitusmerkintöjä.


Nyt alkoholin tuonti Virosta on taas kasvanut. Venäjältä voi tuoda alkoholijuomia vain omaan käyttöön tai lahjaksi. Jos matka tehdään muutoin kuin lentäen, alkoholia voi tuoda Venäjältä Suomeen vain jos matka kestää yli tuntia.


Alle tunnin matkalta alkoholijuomia ei saa tuoda edes verot maksamalla. Samalla alkoholin matkustajatuonti on lisääntynyt hurjasti. Todistusta voi pyytää tulli, joka vastaa alkoholiveron kantamisesta. Edelleen voimassa pysyy laki, jonka mukaan matkustaja voi tuoda toisesta EU-maasta vapaasti alkoholia omaan käyttöön, itse kuljettaen.


Omaksi käytöksi katsotaan tuonti perheenjäsenille, sukujuhliin tai lahjaksi. Viron alkoholiveron korotukset ovat tehneet Latvian rajakaupat houkutteleviksi paitsi virolaisille, myös suomalaisille. Latvian viinarallista liikkuu paljon huhuja – Onko se ainoastaan päätöntä, vai voiko se kannattaa?


Laskimme esimerkin siitä, mitä maksaisi kahden aikuisen päivämatka. Olutta ja viinaa netistä edullisesti ja suomen lain mukaisesti. Oluen tuonti kääntyi laskuun alkuvuonna.


Viime vuonna alkoholijuomien matkustajatuonti 1prosentin alkoholina mitattuna väheni 1prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Jos tuot lonkeroa Virosta Suomeen yli litraa, kannattaa varautua selvitykseen tullissa. Hallituksen tuoreeseen lakiin perustuvassa verovapaan maahantuonnin ohjeistuksessa giniin sekoitettu aito Gin long drink, eli lonkero, on määritelty väkevien alkoholien kategoriaan. Yhdeksän kymmenestä Virosta Suomeen tuodusta CD-levystä on ollut piraatti, ja piraattikaupan tyrehdyttyä tuonti on lakannut.


Aidot levyt Virossa ovat samanhintaisia, tai kalliimpia. Video: Vinkit juomisen vähentämiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit