keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Avioeron hinta 2018

Haimme puolisoni kanssa avioeron ensimmäistä vaihetta yhdessä. Kuuden kuukauden harkinta-aika on kulunut nyt umpeen. Voinko hakea toista vaihetta itse vai täytyykö meidän molempien olla hakijoina? Vastaus: Voit hakea. Pelkällä hakemuksen käsittelyllä on oma hintansa.


Lyhennysvapaa saattaa olla käyttökelpoinen siinä vaiheessa, kun kaikki on taloudesta selvitetty ja kulut nousevat hetkellisesti. Lainan tarpeet ovat hyvin yksilöllisiä, mutta lapsiperheissä on tavanomaista, että toinen jää asumaan puolisoiden vanhaan asuntoon. Avioerohakemus hinta. Myös hakemusmaksuja korotetaan lähelle asioiden käsittelyn kustannuksia. Esimerkiksi avioeron ensimmäisen vaiheen hakemusmaksu nousi 2euroon, kun se ennen oli 1euroa.


Vähävarainen vapautuu edelleen tuomioistuinmaksuista. Jos henkilölle on myönnetty oikeusapua, hänen ei tarvitse maksaa tuomioistuinmaksua. Jos puolisot asuvat avioeron harkinta-aikana tai erottuaan edelleen yhdessä, kyseessä on yhteinen talous. Jos muutat eron yhteydessä, lue lisää asunnon vaihtumisen vaikutuksista sivulta Asunnonvaihto.


Ero voi vaikuttaa seuraaviin sinun tai puolisosi etuuksiin, jolloin siitä on ilmoitettava Kelaan. Maksu suoritetaan avioeron astuessa voimaan. Mikäli sopua ei synny, voi kumpi tahansa osapuolista viedä edellä mainitut kysymykset tuomioistuimen ratkaistavaksi myös ilman avioeron hakemista. Sopimukset elatusavusta ja lasten huollosta ja tapaamisoikeudesta voidaan myös viedä kunnan sosiaaliviranomaisten vahvistettavaksi, jolloin ne sitovat osapuolia kuin tuomioistuimen päätös. Tämä kävi ilmi Nordean vuosi sitten tekemästä tutkimuksesta.


Puolisot, joilla oli asuntovelkaa, mainitsivat avioeron todennäköisimmäksi syyksi, jolloin he joutuisivat luopumaan nykyisestä asunnostaan. Kyllä pian tuulee hinta avioliitollekin,. Ne on hyvin pieni osa avioeron kokonaishinnassa, joka riitelemättäkin on tuhansia ja taas tuhansia euroja. Kun avioerohakemuksen vireille jättämisestä on kulunut puoli vuotta, avioeron harkinta-aika päättyy.


Tämän jälkeen on vuorossa niin sanottu avioeron toinen vaihe. Kun avioeron toinen vaihe alkaa, toisen tai kumpienkin puolisoista tulee vaatia, että käräjäoikeus tuomitsee heidät avioeroon. Materiaali sisältää nimiä, yhteystietoja tai muita henkilökohtaisia tietoja.


Julkisuuden henkilöistä, julkisissa viroissa toimivista ihmisistä sekä yritysten vastuuhenkilöistä saa keskustella työhön liittyen. Tässä kirjoituksessa ja videolla käyn läpi vain mitä varsinaisia kustannuksia avioerosta aiheutuu. Käräjäoikeuden hakemukset. Karu fakta on, että avioliitosta on taloudellista hyötyä. Amerikkalaistutkimuksen mukaan naimisissa olevat ihmiset saavat säästöön enemmän rahaa jo siitä syystä, että he suunnittelevat joko yhteistä tai lasten tulevaisuutta, mikä motivoi säästämiseen.


Työttömäksi jääminen on monen asuntovelkaisen suurin pelko, mutta enemmän kannattaisi pelätä avioeroa. Se tekee paljon suurempaa tuhoa asuntovelkaisen kukkarossa ja on myös todennäköisempi. Taloussanomat selvitti, miten asuntovelkaiselle käy avioerossa. Katso kuka selviää ja kenen talous menee kuralle. Kun riitely menee järjen edelle, avioeron hintalapussa on vain taivas rajana.


Teksti: Annukka Oksanen. Jos toinen puoliso hakee avioeroa yksin, on hakemus annettava. Ensimmäisen vaiheen hinta on 2euroa ja toisen vaiheen hinta on 100. Tuomioistuinten maksut.


Yle kertoi eilen miten avioerot jakautuvat alueittain. Koska avioeroa koskeva oikeudenkäynti on kaksivaiheinen, tulee hakemuksessa ilmaista selkeästi onko kyse avioeron vireille laittamisesta (I-vaihe) vai lopullisen avioeron hakemisesta (II-vaihe). Haluatko selvittää avioeroon liittyvät käytännön kiemurat yhdeltä lukemalta? Täällä se onnistuu!


Hintalappu on korkeampi pariskunnille, joilla on lapsia. Alku eli paljon maksaa vireille. Vierailija: Eli mitä kustannuksia ero tuo tullessaan. Hinta on tuplaantunut viime vuodenvaihteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit