torstai 21. joulukuuta 2017

Turkkiin matkustaminen 2018

Turkkiin matkustaminen 2018

Yleinen turvallisuustilanne. Edustusto kehottaa noudattamaan erityistä varovaisuutta turistikohteissa koko maassa, suurissa kaupungeissa ja Itä-Turkissa sekä välttämään matkustamista ja oleskelua Kaakkois-Turkin alueilla sekä Syyrian ja Irakin rajan tuntumassa. Alanya on luokiteltu turvalliseksi kohteeksi. Ulkoasiainministeriön tiedossa on, että keskiviikkona 2. Katso, mitä muut ajattelevat, ja osallistu keskusteluun. Suomi- tuhansia aiheita.


Turkkiin matkustaminen 2018

Helteet alkavat jo huhti-toukokuussa ja auringossa paistattelu on mahdollista syys-lokakuulle asti. Turkin lomakohteet tarjoavat lomailijoille sekä upeita historiallisia nähtävyyksiä että rannalla lekottelua, lähes kaikkea kaikille siis! Suosittu Kleopatran ranta on lukuisien lomailijoiden suosikki, mutta kaupunkia reunustavat myös muut pitkät rannat, joiden palveluista nautitaan kesäpäivinä. Aurinkovarma ilmasto, kauniit rannat, herkullinen ruoka ja edullinen hintataso.


Suomen kansalaisilta ei vaadita viisumia alle kk oleskeluun. Huomaa, että Turkissa vierailevien matkailijoiden oleskelun kokonaisaika ei saa ylittää päivää 1päivän jaksolla. Turkki on lomamaiden klassikko. Talven selkä taittuu jo, vaikka terminen talvi ei ole Etelä-Suomessa edes alkanut.


Vieraana Lordi, joka lähtee kotimaan kiertueelle. Sen keskeisiin tavoitteisiin sisältyy laskea inflaatioaste alle prosentin ja nostaa talouskasvu prosenttiin. Espanjaan matkustaminen ei ole koskaan ollut suositumpaa kuin nyt.


Täällä viihtyvät niin löytöretkeilijät kuin nekin, jotka haluavat lomakohteensa tuntuvan kotoisalta. Espanjassa kohteinamme ovat suositut Kanariansaaret sekä Mallorca, sekä mantereen hurmaavat kaupungit Barcelona, Madrid ja Malaga. Me tykkäämme enemmä Alanyasta mutta myös nasa tourin vakio asiakkaita ollaan! Pashan kanssa tulee paljon juteltua, tosi kiva tyyppi! Täältäkin ääni nasa tourille ja heidän hyvälle palvelulle!


Mielenosoitusten lähistöltä tulee poistua välittömästi, sillä poliisi voi käyttää niiden tukahduttamiseksi voimatoimia, kuten kyynelkaasua, ja myös ulkomaalaisten pidätykset ovat mahdollisia. Finnair jatkaa toistaiseksi lentoja turistikohteisiin Turkissa, mutta tarjoaa matkustajilleen mahdollisuuden vaihtaa lentoja. Teksti Pia Hyvönen Kuva 123RF.


Matkalle tekisi mieli, mutta minne oikein uskaltaa lähteä? Näitä huijarimyyjiä siellä riittää. Saman tuotteen voi saada naapuriliikkeestä puolet halvemmalla. Liiran kurssimuutokset ei valitettavasti päädy ostajien hyväksi jos tuotteissa ei ole hintalappuja niin kuin on maan tapa.


Täällä on paljon tekemistä ja nähtävää, mainioita makuelämyksiä sekä hotelleja, jotka sopivat hyvin myös kaikkein nuorimmille matkailijoille. Taskuvarkaita on varottava erityisesti ruuhkaisilla toreilla, ostoskaduilla ja julkisissa kulkuneuvoissa. Sofiassa ongelmallisia alueita ovat muun muassa keskustan hedelmä- ja muut torit, kauppahalli, Sveta Nedelja -aukio, keskusrautatieasema ja kaupungin alikulkutunnelit. Adana on Adanan maakunnan pääkaupunki. NATO:n Incirlikin ilmatukikohta sijaitsee kilometriä kaupungista itään.


Kukkaruukussani alkoi kasvaa puuvartinen, puulta vaikuttava kasvi, enkä saanut rauhaa ennen kuin sain sen tunnistettua. Sitä varten sain jonkun aikaa etsiä puiden ja penaiden nimiä ja kuvia. Pohjois-Syyriassa Afrinin maakunnassa aloittamat sotilaalliset toimet voivat heikentää turvallisuustilannetta entisestään Syyrian rajaa lähellä olevilla alueilla.


Turkkiin matkustaminen 2018

UM ohjeistaa matkustustiedotteessaan noudattamaan Turkissa erityistä varovaisuutta. Suuria väkijoukkoja ja mielenosoituksia on syytä välttää kaikkialla maassa. Turkin Suomen suurlähetystöstä Ankarasta kerrottiin STT:lle, että väkivaltaisissa levottomuuksissa ei ole loukkaantunut suomalaisia. Kun kesä lähestyy, luonnollisesti kesämatkoja suunnitellaan.


Turkista on tullut heille niin kuin toinen kotimaata. Antalya on yksi Turkin kauneimmista kaupungeista, jossa nähtävää ja tekemistä riittää ympäri vuoden. Antalya on portti Turkin Rivieralle, joissa matkailijat voivat viettää unohtumatonta lomaa lukemattomissa kylissä ja kaupungeissa.


Kalleimmillaan lennot ovat joulusesongin aikana, mutta esimerkiksi kesäaikaan edullisia lentoja on hyvin saatavilla. Valitse jäsenyys tai tili. Liity Finnair Plus -jäseneksi ja nauti monista rahanarvoisista eduista kotona ja maailmalla, tai luo Finnair-tili, joka nopeuttaa lentojen varaamista ja pääset helposti käsiksi tietoihisi Finnair-sivustolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit