Testamentti selkeyttää ja helpottaa perinnönjakoa. Toinen tyypillinen tapa määrätä omaisuudesta, esimerkiksi sellaisten aviopuolisoiden kesken, joilla on yhteisiä lapsia, on testamentata ensin kuolleen puolison omaisuus leskelle omistusoikeudella ja määrätä omaisuus lopullisesti vasta leskenkin kuoltua lapsille toivomuksin, että lapset eivät lesken elinaikana vaatisi lakiosaansa. Jo vuotta täyttänyt voi kuitenkin määrätä omalla työllään ansaittujen varojen kohtalosta. Jos asunnon omistusoikeuden haluaa testamentata ensin avopuolisolle ja hänen kuolemansa jälkeen omille lapsille , asunnosta joutuu maksamaan perintöveroa kaksi kertaa, joista ensimmäisellä kerralla raskaamman veroprosentin mukaan.
Asumisoikeus pitää turvata testamentissa – muuten sitä ei ole. Vierailija: Omat vanhempani tekivät testamentin lastenlapsiensa hyväksi. Siis yksi sukupolvi välistä, perintö vielä toistaiseksi pienille lapsille. Lähinnä vanhempani ajattelivat tätä paljon mainostettua perintöveroissa säästämistä testamenttia tehdessään.
Vaikka en ahne olekkaan mielestäni, niin. Aina siis testamentilla voi ohittaa muita, mutta rintaperillisen lakiosan kohdalta testamentti on laiton. Tällöin sinun on tehtävä testamentti.
Lapsenlapset eivät ole samanarvoisia perintöä jaettaessa, kuin ainoastaan silloin jos vanemmat ovat kuolleet. Ensin perintö menee suoraan tasan omille lapsille , eikä siinä vaiheessa lapsenlapset ole saamassa mitään. Perinnön voi kuitenkin luovuttaa lapsenlapsille, jos lasten vanhemmat siihen suostuvat, ei muussa tapauksessa.
Jos lapsille haluaa antaa rahaa, veroasioista on syytä olla hyvin perillä. Verot on aina silti maksettava, ja verosuunnittelulla tarkoitetaankin nimenomaan laillisia keinoja järjestää omaisuuden siirtoja niin, että veroa tulisi maksettavaksi mahdollisimman vähän. Jokaisen ihmisen kannattaisi tehdä testamentti , vaikka ei paljon omaisuutta olisikaan. Yleensä kuitenkin jokaiselta jää jälkeen jotain. Jollei omia lapsia ole, miksei lahjoittaisi UNICEFin kautta maailman lapsille.
Ja jos on omia lapsia, voi jakaa perinnön kohtuudella omille ja kehitysmaiden lapsille. Perintökaaren mukaan rintaperillisille, eli lapsille tai lapsenlapsille kuuluu lakiosa eli puolet perinnöstä. Muun osan voi testamentata haluamallaan tavalla.
Paikalla on oltava kaksi todistajaa, jotka vahvistavat testamentin allekirjoituksillaan. Riitta Suomen perintö menee omille ja maailman lapsille. Pienempi perintö lesken vastustajalle ja muuta syytä tehdä testamentti. Itse käytän eniten tätä vaihtoehtoa, jonka mukaisesti lapsen saama perintö siirtyy lapsenkin kuoltua ensisijaisesti lapsen mahdollisille omille lapsille ja mikäli heitä ei ole, niin testamentin tekijän jäljelle jääville lapsille. Tämä tietysti edellyttää, että testamentin tekijällä on lapsia vähintään kaksi.
Eli oli testamentti tai ei, taloa ette peri niin kauan kuin toinen vanhemmista siitä asuu. Jos luopuu perinnöstä ja se menee omille lapsille ,. Ennakkoperintönä saadusta lahjasta pitää maksaa lahjaveroa. Lahja otetaan huomioon perinnönjaossa ja perintöverotuksessa. Jos olet saanut ennakkoperintöä, saat perinnönjaossa pienemmän osuuden perinnönjättäjän muusta omaisuudesta kuin muut perilliset.
Olisi palvelus omille lapsille sopia asiat selviksi hyvissä ajoin ja avoimesti, hän toteaa. Perillisetkin voivat ottaa tulevaisuuden puheeksi, jos tulevaan perintöön liittyy perillisiä velvoittavia asioita ja vastuuta, joka vaikuttaa heidän elämäänsä (vaikkapa perheyritys tai sukutila). Ne voivat olla vaikka jäähyväiset tai kasvatukselliset neuvot omille lapsille videoina tai kuvina. Kun tieto kuolemasta saavuttaa digitestamentin tuottavan palvelun, saavat omaiset sähköpostia. Posti sisältää linkin palveluun, johon kirjautuessaan läheinen näkee digitestamentin sisällön.
Rajaavia tekijöitä ovat avio-oikeus ja lakiosa. Lahjan saajat jaetaan kahteen veroluokkaan: I veroluokka: Lapset (myös ottolapset) ja heidän rintaperillisensä (lapsenlapset, lapsenlapsenlapset jne.), aviopuoliso, aviopuolison lapsi ja heidän rintaperillisensä, isä, äiti, isovanhemmat sekä avopuoliso, jos tällä on yhteinen lapsi lahjan antajan kanssa tai jos tämä on ollut lahjan antajan kanssa aiemmin avioliitossa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.