perjantai 15. joulukuuta 2017

Tasapuolisuus taloyhtiössä

Kerrostaloyhtiömme pihalla kasvaa pihasuunnitelman mukaisesti istutettu matalahko, tuuhealatvainen puu. Asukas, hallituksen jäsen, on esittänyt puun kaatamista perusteella, että hän ei pääse autotallistaan ulos, jos talomme sisäänkäynnin edustalla on muutto- tai lastausauto. Eli tasapuolisuus saavutetaan pidemmällä aikavälillä ja siksi onkin hyvä pitää huoli siitä, että mihin tasoon esim. Kun korjataan yhtiölle kuuluvien kosteusvaurioiden jälkiä, niin karkea periaate on se,että korjaus tehdään alkuperäiseen tasoon. Osakkeenomistajan oikeudet taloyhtiössä ovat kahdentyyppisiä.


Toiset oikeudet liittyvät yhtiön päätöksentekoon ja yhtiötä kokonaisuutena koskeviin asioihin. Päätökset taloyhtiötä koskevista investoinneista tehdään yhtiökokouksessa. Kaikki edellä selostettu soveltuu tilanteisiin, jossa kunnossapitovastuusta ei ole asianmukaisessa menettelyssä taloyhtiössä muuta sovittu. Vastuun siirtäminen lain säännöksistä poikkeavasti taloyhtiöltä osakkaille tai myös päinvastoin on mahdollista. Autopaikat jaettiin uusiksi talossa asuville osakkeenomistajille ja sijoittajaosakkaiden vuokralaisille.


Taloyhtiössä kuitenkin päätettiin toisin. Autopaikkasäännöt muotoiltiin seuraavasti: ”Siinä tapauksessa, ettei paikkoja riitä kaikille, muodostetaan jonotuslista. Sijoittajaosakkaan vuokralainen asettuu itse jonoon.


Asunto-osakeyhtiössä osakkeenomistaja-asemassa olevien osakkaiden yhdenvertaisen kohtelun vaatimus on kirjattuna lakiin Asunto-osakeyhtiölain (AOYL) §:n yleislauseke -pykälään. Kohdellaanko sinua yhdenvertaisesti asunto-osakeyhtiössäsi? Onko asuntoyhtiössäsi hankittu laitteita, jotka eivät paranna jokaisen osakkeenomistajan huoneistoja? Onko tehty muunlaisia toimia, jotka mielestäsi tuottavat hyötyä joillekin toisten kustannuksella. Lain mukaan osakkeenomistajia tulee kohdella yhdenvertaisesti myös asunto-osakeyhtiöissä.


Yhtiökokouksessa ei saa tehdä. Aikataulu, suunnittelu ja vastuukysymykset. Asiantuntijat kertovat, mitä näistä kolmesta aiheesta pitää tietää, jotta turhat remonttiriidat vältetään. Yhdenvertaisuus ja tasapuolisuus.


Emme syrji ketään iän, etnisen tai kansallisen alkuperän, kansallisuuden, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, vammaisuuden, sukupuolisen suuntautumisen tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella. Osakkaiden yhdenvertaisuus asunto-osakeyhtiössä. Asuntoremontin kolme kompastuskiveä: näistä riita repeää osakkaan ja taloyhtiön välillä. Rikosasiat herättävät aina kiinnostusta yleisössä, eikä väki asunto-osakeyhtiöissä ole siitä poikkeus, etenkään silloin kun kysymys on asunto-osakeyhtiöön liittyvistä väärinkäytöksistä.


Silloin on helpompi suunnitella, mitä taloyhtiössä on tarpeen tehdä nyt, viiden tai kymmenen vuoden kuluttua. Rakennuksen elinkaari on tärkeä mittari kun suunnitellaan korjauksia. Briittan kanssa Isännöintilinkin asiakkaista huolehtii isännöitsijä Toni Lindberg. Sama homma jos joku vie roskakatokseen sohvan niin milläs perit maksun kun ei tiedä kuka sen on sinne. Fortum on mukana Vastuullinen Kesäduuni -kampanjassa ja olemme sitoutuneet hyvän kesätyön periaatteisiin, joita ovat hyvä hakijakokemus, mielekäs työ, perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus , kohtuullinen palkka sekä kirjallinen työsopimus ja todistus.


Perussäätö ja termostaattien vaihto maksavat itsensä takaisin 5-vuodessa, Timo Metsälä on laskenut. Tarkkaa tietoa Suomen eri talotyyppien keskilämpötiloista ei ole, ihme kyllä. Myös pientaloja ylilämmitetään jonkun verran. Vastaus mummo Onko vuokralaisen pakko osallistua ns. Tampereen Ammatti-Isännöitsijät tarjoaa täyden palvelun isännöintiä.


Toimistomme on tarjonnut laadukasta isännöintiä jo yli vuotta. Olemme luotettava omistajavetoinen isännöintitoimisto, jossa ammattitaito yhdistyy ihmisläheiseen tapaan toimia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit