keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Koeaika rakennusala

Rakennusala - Työsuojelu - Etusiv. Koeaika voi olla yleensä vain työsuhteen alussa. Silloin, kun työntekijä ja työnantaja tekevät työsuhteen päätyttyä uuden työsopimuksen, uudesta koeajasta voidaan sopia, jos edellisen työsuhteen. Uutta koeaikaa ei voida asettaa, jos työntekijä tulee vuoden kuluessa saman työnantajan palvelukseen vastaavan kaltaisiin tehtäviin. Liity vahvaan liittoon.


Tutustu työnvälitykseen. Mikäli koeajasta ei ole sovittu eikä viitattu työehtosopimuksen koeaikamääräykseen, ei työsuhteessa ole koeaikaa. Työntekijä on ollut koeajalla poissa työstä sairauden vuoksi kalenteripäivää. Työsopimukseen voidaan kirjata koeaika tai siitä voidaan sopia suullisesti.


Työnantajalla ei ole oikeutta pidentää koeaikaa. Tosin se päättyy kuitenkin vasta sen päivän päättyessä kun ilmoitus on tehty toiselle osapuolelle. Ajankohtaista asiaa rakennusalan päättäjille. Määräaikaisessa työsopimuksessa koeaika saa olla korkeintaan puolet sopimuksen kestosta, ei kuitenkaan enempää kuin kuusi kuukautta.


Ylemmät Toimihenkilöt YTN. Asemapäällikönkatu B, 7. Jos kyseessä on pidempi­aikainen työ, kannattaa koeaika olla. Määräaikaisissa työsuhteissa koeaika saa olla enintään puolet sovitusta työsuhteen kestosta. Koeajasta on sovittava ennen työnteon aloittamista, ja koeaika alkaa, kun työnteko alkaa.


Uuden työn alussa voi olla koeaika , joka voi kestää enintään kuukautta. Työ päättyy koeaikana heti, jos työnantaja tai sinä haluat niin. Hän ei saa syrjiä ketään.


Jos työnantaja purkaa työsopimuksen koeaikana, hänellä täytyy olla siihen asiallinen syy. Lain mukaan lisätyötä kertyy kahdeksaan tuntiin asti eli tuntia on lisätyötä ja se korvataan yksinkertaisella tuntipalkalla. Kahdeksan tunnin jälkeen ensimmäistä tuntia on ja loput 1 eli tässä tapauksessa tulee tunti korotettuna ylityönä.


Työehtosopimus eli TES on työntekijäjärjestön ja työnantajan tai työnantajien järjestön välinen sopimus alakohtaisista työehdoista. Määräaikaisessakin työsopimuksessa on koeaika , joka voi olla maksimissaan puolet työsopimuksen kestosta tai maksimissaan kuukautta. Määräaikainen työsopimus voidaan kuitenkin purkaa koeajan aikana päättymään välittömästi. Mikäli työsuhteessa on meneillään koeaika , voi tänä aikana työsopimuksen purkaa ilman irtisanomisaikaa.


Tehtävään toivotaan sekä nais- että mieshakijoita. Eduskunta on savuton työpaikka. RAKENNUSALAN TOIMIHENKILÖIDEN TYÖEHTOSOPIMUS 1. Matka-ajalla tarkoitetaan aikaa, jolloin työntekijä matkustaa työnantajan määräyksestä työtuntijärjestelmän mukaisena vapaa-aikanaan. Työntekijällä voi olla aluksi koeaika , kun hän aloittaa uuden työn.


Koeaikana työnantaja katsoo, sopiiko työntekijä uuteen työhön. Työntekijän työ loppuu koeaikana heti, jos työnantaja tai työntekijä niin haluaa. Työtä on noin tuntia viikossa. Jos sairaus tai tapaturma estää sinua tekemästä työtäsi, on poissaolosta ilmoitettava työnantajalle viipymättä.


Työpaikalla on usein sovittu myös siitä, kenelle poissaoloista ilmoitetaan ja montako päivää voi olla poissa sairauden vuoksi ilman lääkärintodistusta. Tarvittaessa työhön kutsuttavat työntekijät. Nollasopimuksilla tarkoitetaan työsopimuksia, joissa työntekijä sitoutuu olemaan työnantajan käytettävissä tämän määräämänä ajankohtana ilman, että työsopimuksessa on määritelty vähimmäistyöaikaa, jonka työnantaja on vähintään velvollinen tarjoamaan työtä, tai jolta työntekijälle tulisi vähintään maksaa palkka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit