sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Ylinopeus ajokielto pituus

Ajokielto ja sen kesto. Toistuvissa liikennerikoksissa ajokieltokäsittely tapahtuu viiveellä ja poliisilaitoksella. Poliisin määräämän ajokiellon pituus on vähintään kuukausi ja enintään kuukautta. Rattijuopumuksesta ajokielto on vähintään yhden kuukauden pituinen ja törkeästä rattijuopumuksesta tai törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta vähintään kolme kuukautta.


Tämä koetusaika kestää ehdollisen ajokiellon päätöksen antamisesta tuomioistuimen päätöksestä ilmenevään päättymispäivään saakka. Päiväsakkoja tulee, jos ylinopeus ylittää kilometriä tunnissa vähennyksen jälkeen. Olen saanut rikesakon kotiin linja-autokaistalla.


Vastaus Krapula-aamu Ensikertalainen, ajomatka km, krapulapuhallus kuumana hiostavana päivänä klo 1 ei mitään aikaisemipia rikosrekisterissä, buranaa tuli otettua aamulla pahaan oloon, ja siitä seurasi ok olo ja se syynä rattiin. Jos teet valituksen syyttäjälle, niin ylinopeus siirtyy käräjille, joka käsittelee vain ylinopeuden, ei ajokieltoa, joka on poliisin hallintopäätös. Jos valitat molemmista, niin hallinto-oikeus käsittelee vain ajokieltopäätöksen. En ota kantaa siihen voitko välttää ajokiellon. Sinulle on kuitenkin kerrottu, mihin kannattaa vedota.


Rikosperusteinen määräaikainen ajokielto 1. Ehdollinen ajokielto. Mikäli teosta on aiheutunut vaaraa toisen henkilön turvallisuudelle, ei ajokieltoa voida määrätä ehdollisena. Jos teosta ei kuitenkaan nosteta syytettä, syyte hylätään, teosta määrätään ajokielto ehdollisena, tai ajokieltoa ei lainkaan määrätä, poliisin on viipymättä palautettava ajokortti ja ilmoitettava asianomaiselle ajo-oikeuden jatkumisesta.


Ajo-oikeus on näin ollen heti voimassa, kun poliisi palauttaa ajokortin. Oikeusturvan aukko ajokieltoasioissa ” Kansalainen 16. Mielestäni perusteltu kirjoitus. Ajoterveyden arviointiohjeet.


Jos ajokielto määrätään ehdollisena, poliisin on määrättävä myös koeaika, jonka pituus on vähintään vuosi ja enintään kolme vuotta. Koeaika alkaa ehdollisen ajokiellon sisältävän päätöksen antamisesta ja päättyy ajokieltopäätöksessä määrättynä päivänä. Koetusaika alkaa ehdollisen ajokiellon sisältävän päätöksen julistamisesta tai antamisesta. A:lle määrätty ajokielto on perustunut pitkälti sattumanvaraiseen seikkaan, mikä ei ole myöskään oikeusvarmuuden ja johdonmukaisuuden näkökulmasta hyväksyttävää.


A on lisäksi todennut, että kaikkien virheiden osalta on ollut kyseessä ylinopeus , myös Laitilassa, vaikka päätökseen on sen osalta kirjattu liikenteen vaarantaminen. Toistuvista rikoksista ja vakavasta piittaamattomuudesta ajokieltopäätöksen tekee poliisi. Suurin syy siihen, että poliisi määrää väliaikaisen ajokiellon, on ylinopeus. Suuri ylinopeus ei kuitenkaan aina johda kortin hyllytykseen, sillä autoilija saattaa selvitä kovasta ylinopeudesta varoituksellakin.


Keskimääräinen ajokiellon pituus on vajaat kaksi kuukautta. Kun promillet kasvavat, kasvaa myös ajokiellon pituus asteittain niin että törkeän rattijuopumuksen (promillea) alarajalla se on ensikertalaisella kahdeksan kuukautta. Kuinka suuri ylinopeus johtaa ajokieltoon? Itse asiassa ei ole oikein hajua.


Minimi ajokielto rattijuopumuksesta on kk, jollei sinulla ole edellisen viiden vuoden sisään ollut kortti poissa rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta tai törkeästä rattijuopumuksesta, jolloin minimi on kk. Jos ylinopeus on alle kilometriä tunnissa, poliisi voi harkita, laittaako ajokiellon heti voimaan. Loebin kohdalla on katsottu sitä, että rikkomus tuli kovin lähellä rallin alkua. Hän sai ajaa rallin, mutta ajokiellosta päätetään sunnuntaina rallin päättymisen jälkeen, Heinänen sanoi. Päteekö ajokielto ulkomailla?


Määräaikainen ajokielto , jos sen pituus on alle kk, ei mene suoraan poliisin tietoon, mutta on silti pätevä. Kyllä rikesakot lasketaan mukaan ( ylinopeus ), sekä jos kärähtää tutkanpaljastimesta. Voi kestää useita kuukausia ennenkuin ottavat yhteyttä.


Kun kutsu tulee, älä ala selitteleen niitä sakkoja, oo vaan hiljaa, ja helvetin katuvainen. Luettelo sisältää kansanedustajina toimineita henkilöitä, jotka on joskus tuomittu rikoksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit