perjantai 8. joulukuuta 2017

Keva matkakorvaukset

Kevan pyytämien lääketieteellisten lisäselvitysten kustannusten korvaaminen. Lähetämme sinulle yksilöidyn lisäselvityspyyntö-kirjeen, jos Keva tarvitsee lääketieteellisiä lisäselvityksiä työkyvyttömyyseläkeasiasi ratkaisemiseksi (esimerkiksi uuden B-lääkärilausunnon tai tutkimuksen). Näin haet matkakorvausta ja yöpymisrahaa. Saat taksimatkasta korvauksen taksissa, kun tilaat matkan alueellisesta tilausnumerosta.


Et voi hakea taksimatkasta korvausta jälkikäteen Kelasta. Keva noudattaa opiskeluajan kulukorvauksien myöntämisessä Työeläkevakuuttajat TELAn suosituksia. Ammatillisen kuntoutuksen kulukorvaukset eivät välttämättä.


Kaikki Kelan maksupäivät eli kuukausittaisten maksujen päivämäärät, eläkkeiden maksupäivät ja muut rahapäivät yhdessä paikassa! Tarkista päivittyvästä maksukalenterista milloin asumistuki maksetaan, mikä on eläkkeen maksupäivä tässä kuussa, milloin Kela maksaa lapsilisän sekä muut maksut. Lomakkeet ovat kunkin palvelun omalla sivulla. Työkokeilussa henkilö voi selvittää ammatinvalinta- ja uravaihtoehtojaan tai mahdollisuuksiaan palata työmarkkinoille.


Työkokeilu voidaan järjestää esimerkiksi seuraavissa tilanteissa Henkilöltä puuttuu ammatillinen koulutus tai hän suunnittelee alan tai ammatin vaihtoa. Mikä on Valtiokonttori Valtiokonttori on valtiovarainministeriön (VM) hallinnon alainen virasto. Vastaamme valtion lainanotosta sekä velan- ja kassanhallinnasta ja hoidamme valtion kirjanpitoa sekä valtion työntekijöiden tapaturmakorvauksia.


Myönnämme kansalaisille sotilasvamma- ja rikosvahinkokorvauksia ja hallinnoimme valtion myöntämiä lainoja, korkotukia ja valtiontakauksia. Tulorekisterin tulolajit. Tiedot ilmoitetaan tulorekisteriin tulolajeja käyttäen. Selaimesi evästeet on estetty.


Kuntoutusrahaa ei kuitenkaan voi saada, jos henkilö saa vanhuuseläkettä tai varhennettua vanhuuseläkettä kansaneläkelain tai työeläkelain perusteella tai jos henkilö saa pakollisen tapaturmavakuutuksen, liikennevakuutuksen tai sotilasvamma- tai sotilastapaturmalain perusteella myönnettyä täyttä ansionmenetyskorvausta. Kela korvaa myös kuntoutuksesta aiheutuneet matkakorvaukset. Kela-taksissa näytät kuljettajalle aina Kela-kortin ja maksat vain omavastuuosuuden euroa yhdensuuntaisesta matkasta. Mikäli Kelan korvaamia matkoja tulee vuoden mittaan paljon ja vuosittainen omavastuuraja 3euroa ylittyy, lähettää Kela asiakkaalle vuosiomavastuukortin.


Keva lähettää yksityisen alan ratkaisevalle eläkelaitokselle lausuntopyynnön. Keva vilmalaitoksena lähettää yksityisten alojen ratkaisevaan eläkelaitokseen lausuntopyynnön, johon liitetään kopiot lääkärinlausunnoista ja muista hakemusasiakirjoista. Veronmaksajain Keskusliitto eli Veronmaksajat on kotitalouksien, yritysten ja yhteisöjen riippumaton järjestö. Jäsenetuina saat mm. Taloustaito-lehden.


Verve on valtakunnallinen työelämää, yrityksiä ja kuntoutujia tukeva asiantuntija. Autamme ihmisiä pääsemään ja palaamaan työhön, sekä jaksamaan siellä paremmin. Työllisyysrahasto tuo turvaa työelämän muutoksissa.


Tuemme työllisyyden edistämistä rahoittamalla työttömyysturvaa, aikuiskoulutusetuuksia, työttömyysajalta kertyvää työeläkettä ja palkkaturvaa. Keva puolestaan huolehtii kunta-alan, valtion, evankelis-luterilaisen kirkon ja Kelan henkilöstön eläkkeistä. Kunta-alalla työskentelee noin prosenttia suomalaisista palkansaajista. Palvelussa tarjottavat lomakkeet on jaoteltu valikkoon aiheittain. Työehtosopimuksiin on kirjattu myös määräyksiä, joihin lainsäädäntö ei ole ottanut kantaa.


Tällaisia ovat esimerkiksi matkakorvaukset , lomaraha ja pekkasvapaat tai sairausajan ja äitiysvapaan palkka. Aloittaessasi uudessa työssä tarkista ensimmäiseksi, mitä työehtosopimusta tehtävääsi noudatetaan. Sinun työehtosopimuksesi.


Oma Fennia -palvelussa hoidat helposti ja turvallisesti niin kodin ja perheen kuin yrityksenkin vakuutus- ja vahinkoasioita. Rekisteröityminen vie vain hetken, mutta antaa sinulle lisää mahdollisuuksia. Kysy Kelasta -keskustelupalstalta saat vastauksia Kelan etuuksiin liittyviin kysymyksiisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit