tiistai 19. joulukuuta 2017

Sergel maksuvaatimus

Sergel käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksyt tämän jatkamalla verkkosivuston käyttöä. Maksuvaatimus (vapaaehtoinen perintä) Jos lasku on velkojan maksumuistutuksen tai -muistutusten jälkeen vielä maksamatta, velkoja on voinut siirtää perinnän ammattimaiselle perijätaholle kuten perintätoimistolle, joka jatkaa perimistä lähettämällä maksuvaatimuksen. Sergel -nimiseltä perintäfirmalta tuli naiselle maksuvaatimus päiväyksellä 14. Korko ja perintäkulu oli yhteensä 14.


Hätäpäissäni maksoin koko laskun ja jatkoin laskun etsintää, koska sitä en ollut aiemmin tietenkään nähnytkään. Hakutermillä maksuvaatimus helsinki löytyi tulosta. Tiedot yrityksistä, tuotteista ja palveluista helposti ja nopeasti fonecta. NÄYTÄ NUMERO SOITA. Velkojan vaihtoilmoitus = denuntiaatio, voi olla se ensimmäinen maksuvaatimus , jossa asiasta on maininta.


Jos perintäkulut on peritty jo edellisessä paikassa (eli maksullista kirjettä) ei vaihtoilmoituksesta mene kulua. Muuten saa mennä kulu, kuten normaalista maksuvaatimuksesta. Ratkaisevaa tässä on päivämäärät. SERGEL OY Askonkatu Kuluttajavirasto varoittaa perintätoimisto Sergel Oy:n suorittamasta Soneran laskujen perinnästä. Mä jouduin maksamaan lisää euroa!


Tuli tekstiviesti Sergelta että jotain maksamatta, ei mainintaan telialta. Mä vaihdoin heti liittymäni toiseen firmaan. Se tapa miten sergel hoiti, otti päähäni. Laskun laittaminen perintään on käytännössä hyvin yksinkertainen toimenpide, mutta ennen siihen ryhtymistä on muistettava toimittaa laskun saajalle vähintään yksi kirjallinen maksuhuomautus.


Se ei siis ole vielä perintätoimi ( maksuvaatimus ) vaan maksuhuomautus — tunnetaan paremmin nimityksellä maksumuistutus. Jos perintätoimiston hoidettavaksi on annettu velkojan luotonhallinnan palvelut, velalliselle ei saa syntyä epäselvyyttä siitä, onko kysymyksessä velkojan lasku, maksumuistutus vai perintätoimiston maksuvaatimus. Velkojanvaihdos- tai saatavansiirtotapauksissa siirron saaneesta tahosta tulee velallisen uusi sopimuskumppani.


Avomiehelleni tuli myös kyseisestä Soneraan linkitetystä Sergel -perintätoimistosta maksuvaatimus pari kuukautta sitten. Parasta koko maksuvaatimuksessa on se että Sonera perii siinä vuoden takaista maksua laajakaistasta ajalta jolloin laajakaistaa ei ollut eikä avomieheni ei edes ollut Soneran asiakkaana. Yhdistyksen tarkoitus on edistää perintäalan kehitystä siten, että sekä jäsen-ten että heidän asiakkaidensa edut otetaan huomioon. Yksi liiton päätehtävistä on antaa lausuntoja hyvästä perimistavasta ja pyrkiä myös kehittämään. Tyypillisiä kuluttajasaatavia ovat laskut tavaroiden tilaamisesta, puhelin- ja vakuutusmaksut ja luotot.


Puolen vuoden prosessi päättyi. Lopulta tuli ensimmäinen viesti TeliaSoneralta, jonka tunnistin ihmisen tekemäksi. Siinä yritys ilmoitti luopuvansa vaateistaan ja kustantavansa myös Sergelin kulut. Me tarjoamme luotettavaa perintää sekä muutamme laskusi rahaksi.


Perintätoimisto sergel oy. Helpotusta kassavajeeseen jopa tunnin sisällä. On muistutus maksu 5€ , ajoneuvo- ja osoitetietojen käsittelymaksu 92€ ja maksuvaatimus 14€ alkuperäisen maksun 60€ päälle. Kaikki tämä päivättynä reilusti sen jälkeen, kun reklamaatio on tehty ParkkiPaten nettisivun kautta. Tarkennus: siis perinnän viimeinen lasku tai maksuvaatimus ( viimeinen erä yht. € korkoineen ) oli myöhässä noin vikkoa ja meni oikeuteen.


Eli en ollut sopinut mistään vaan, kun lasku on tarpeeksi kauan maksamatta niin kuin minulla oli ,niin viimeinen erä oli mennyt perintään2.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit