keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Avioero ositus kokemuksia

Lakipalvelut, neuvontaa, oikeudenkäyntiavustusta sekä asiakirjojen laatimisapua. Joskus vaikeudet sitovat pariskuntia entistä tiukemmin yhteen mutta joskus ongelmat muodostuvat niin suuriksi, ettei yhteinen elämä enää tuota onnea. Tällöin avioero voi alkaa tuntua ainoalta vaihtoehdolta. Omaisuuden osituksesta voidaan sopia.


Avioero , omaisuuden ositus ja huoltajuus. Milloin sopiminen ei onnistu, oikeus voi hakemuksesta määrätä pesänjakajan toimittamaan ositus. Joten vahvistakaa ositus aina oikeudessa, avioeron vaiheen yhteydessä se käy kätevästi eikä ylimääräisiä kuluja tule.


Katso, mitä muut ajattelevat, ja osallistu keskusteluun. Suomi- tuhansia aiheita. Mikäli olet tilanteessa, jossa sinulta saatetaan vaatia asumiskorvausta, kannattaa sinun ensikädessä pyrkiä saamaan ositus toimitetuksi mahdollisimman nopeasti. Vastapuolen oikeus asumiskorvaukseen päättyy osituksen toimittamiseen, jolloin toinen puolisoista lunastaa asunnon itselleen, asunto myydään tai asumishyödyn saaja muuttaa asunnosta pois.


Tämä päätös on voimassa kuitenkin vain kaksi vuotta tai lyhemmän ajan, jos ositus on saanut lainvoiman tai omaisuuden erottelu on viety päätökseen. Omaisuuden ositus voidaan käynnistää, kun avioero on tullut vireille ja jompikumpi kumppaneista vaatii sitä. Ositus ei kuitenkaan ole pakollinen asia, jos se sopii molemmille osapuolille.


Tämä kävi ilmi Nordean vuosi sitten tekemästä tutkimuksesta. Puolisot, joilla oli asuntovelkaa, mainitsivat avioeron todennäköisimmäksi syyksi, jolloin he joutuisivat luopumaan nykyisestä asunnostaan. Olimme tavallinen, mutta emme kovin tiivis perhe. Minulla oli aika vähän sellaisia kokemuksia , että tekisimme asioita yhdessä ja toimisimme kaikki tämän perheen eteen. Maikalle läheisyyden ja yhteyden kokeminen muihin oli tärkeää.


Hänestä oli mukava jäädä ruokapöydässä tai teehetkinä keskustelemaan pitkään lasten kanssa. Liitto on täysin mahdollista kääntää huonosta jälleen hyväksi. Se vaatii vain molemmilta tarpeeksi halua. Erityisesti pidemmissä suhteissa tapahtuu paljon henkistä kasvua, odotukset ja asenteet saattavat muuttua, ja joskus ne lähtevät eri suuntiin. Vasta eron myötä vapautuu tilaa kasvuun.


Ositusperusteena voi olla joko toisen puolison kuolema tai avioero. Osituksen osapuolten oikeudet poikkeavat hieman toisistaan riippuen kumpi tilanne on osituksen perusteena. Tähän threadiin voi myös kertoa omakohtaisia kokemuksia tästä aiheesta jos jollakin on niitä. Vierailija: Hei, Olisko täällä kokeneita tai muuten asioista tietäviä. Ystäväni puoliso lähti yhteisestä kodista yhtäkkiä ja on hakemassa avioeroa.


Sitä tässä hieman mietin. Lueskelin aikani kuluksi muiden kokemuksia mm. Vantaalla tämä koko rumba (jos toisen osapuolen tiedoksiantoa ei saada syystä tai toisesta suoritettua) kestää keskimäärin 3kk, me asumme pienellä paikkakunnalla, joten vaikea arvioida kauanko täällä siihen lopulliseen päätökseen sitten menee. Ja tähän saa vapaasti kertoa omia kokemuksia avioeron tuottamasta taloudellisesta taantumisesta,.


Vaikka avioeroa olisi miettinyt jo pitkään, moni yllättyy siitä, miten se vaikuttaa itseen, entiseen puolisoon ja lähipiiriin. Puolisot voivat sopia osi- tuksesta keskenään tai se voidaan tehdä yhdessä pesänjakajan kanssa. Yleensä omaisuus jae-taan tasan puolisoiden välillä, mutta tästä voidaan poiketa, mikäli avioehdossa on sovittu muuta tai jos tasajako katsotaan kohtuuttomaksi.


Mikäli käytät Internet Explorer -selainta, käytä lomakeversiota 1. Tämän lomakkeen voi täyttää selaimessa, tulostaa, tallentaa ja lähettää eteenpäin esimerkiksi sähköpostin liitetiedostona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit