Testamentin muutos on uusi testamentti. Kun testamenttiin tehdään lisäys tai muutos on noudatettava kaikkia testamentin muotomääräyksiä. Usein peruuttaminen ja hävittäminen tapahtuvat uuden testamentin laatimisen yhteydessä siten, että testamentin tekijä toteaa laadittavassa testamenttiasiakirjassa peruuttavansa kaikki aiemmin laatimansa testamenttimääräykset. Mikäli testamenttiin halutaan peruuttamisen sijasta tehdä muutoksia, tulee kaikkia muotomääräyksiä noudattaa.
Lisäksi pitää muistaa, että jos leski toimii toisin kuin yhteisessä testamentissa on säädetty eli molemminpuolisen testamenttimääräyksen olennaisten edellytysten vastaisesti, hän saattaa menettää testamenttiin perustuvan oikeutensa. Eli oikeuden, jonka leski on saanut testamentin nojalla. Voiko tehdyn testamentin peruuttaa?
Hän voi yksinkertaisesti vain hävittää tai tuhota testamentin taikka muutoin selvästi ilmaista, ettei testamentti enää vastaa hänen viimeistä tahtoaan. Jos perittävä laatii uuden testamentin, joka on ristiriidassa aikaisemmin laaditun kanssa, on ensin laadittu. Onko mahdollista tehdä tällä tavoin muutos yhteisesti laadittuun testamenttiin ? Eikö asianajajan tulisi huolehtia molemmista asiakkaistaan, koska vaimo ei tiennyt testamentin muutoksesta mitään.
Onko tämä vain dramaattinen juonenkäänne, jollaista ei elävässä elämässä voi tapahtua? Sillä voi turvata esimerkiksi puolison taloudellisen aseman. Nämä ovat viimeisen tahdon vaiheet. Tee ajoissa Perimysjärjestystä voidaan muuttaa vain testamentilla. Jos halutaan muuttaa testamentin määräyksiä, muutos pitää tehdä testamentin määrämuodossa.
Keskinäinen testamentti on kuitenkin syytä muuttaa tai peruuttaa yhteisellä. Tämän oppaan tarkoituksena on antaa Sinulle yleistietoa testamentin tekemisessä huomioon otettavista asioista. Käytä aina lakimiestä testamentin laadinnassa, mikäli kyse on. Sisällöstä ilmoittaminen on yksinomaan testamentin tekijän päätettävissä.
Todistajat todistavat testamentin omilla allekirjoituksillaan. He voivat myös merkitä testamenttiin omat ammattinsa ja asuinpaikkansa kuin myös muita seikkoja, jotka voivat vaikuttaa testamentin pätevyyteen. A:n rintaperillisten saannot olivat testamenttisaantoja.
Tuo lakimies teki testamentin vanhemmilleni tosi halvalla, alle 100egee, mutta hän vaati vastineeksi testamenttiin ehdon, että hän on testamentin toimeenpanija. Isäni kuoltua (äitini oli tuolloin ollut jo jonkin aikaa vanhainkodissa) löysin heidän kodistaan yllätyksekseni tuon testamentin ja otin yhteyttä tuohon lakimieheen. Yhteisessä kodissa oleva. Eloonjääneen puolison oikeuteen pitää ja momentin mukaan omaisuutta hallinnassaan on vastaavasti sovellettava, mitä luvussa on säädetty testamenttiin perustuvasta käyttöoikeudesta.
Voinko kirjoittaa muutokset helposti vanhaan testamenttiin esimerkiksi yliviivaten vaikka testamentin. Vaikka testamentti on laatijansa viimeisen tahdon ilmaisu, on kuitenkin järkevää laatia asiakirja jo hyvissä ajoin. Tällöin tulee varmistettua. Toisin sanoen testamentin muuttaminen siis vaatii esteettömät todistajat, jotka todistavat. Muutos tai lisäys on kuitenkin tehtävä edellä mainittuja muotomääräyksiä noudattaen.
Lisäksi on syytä muistaa, että uusi testamentti ei automaattisesti peruuta entisiä, mikäli siitä ei testamentissa ole yksiselitteistä mainintaa tai mikäli vanhaa testamenttia ei ole hävitetty. Miten testamentti pannaan täytäntöön? Samalla ratkaistaan mahdolliset lakiosat perittävän lapsille. Perittävä on voinut esimerkiksi testamentata puolet omaisuudesta Maijalle ja loput on jaettava lakimääräisen perimysjärjestelmän.
Pesän varoihin on lisättävä perittävän antama ennakkoperintö sekä, jollei erityisiä vastasyitä ole, hänen sellaisissa olosuhteissa tai sellaisin ehdoin eläessään antamansa lahja, että se on tarkoituksensa puolesta rinnastettavissa testamenttiin , niin myös hänen jälkeläiselleen tai ottolapselleen taikka tämän jälkeläiselle tahi näiden puolisoille antamansa sellainen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.