tiistai 21. tammikuuta 2020

Yrityksen jatkaminen

Tilanne, jota tarkoitetaan momentin kohdassa, ei kuitenkaan estä menettelyn jatkamista, jos on todennäköistä, että yrityksen varallisuus tai olennainen osa siitä voidaan luovuttaa tämän lain mukaisessa järjestyksessä yhtenä kokonaisuutena. Toiminnan lopettaminen – yritykset ja yhteisöt. Yksi ilmoitus riittää, tiedot välittyvät samalla ilmoituksella sekä Verohallintoon että kaupparekisteriin. Jos esimerkiksi perustat yrityksen elokuussa, ensimmäinen tilikausi voi ulottua elokuusta aina seuraavan vuoden loppuun asti – tällöin ensimmäisen tilikauden pituus olisi kuukautta, jonka jälkeen tilikaudet alkaisivat rullata normaalisti kuukauden jaksoissa.


Tutustu sähköisen ilmoittamisen opasvideoihin PRH:n -kanavalla. Kirjaudu palveluun. Ilmoittaminen paperilomakkeella.


Jos teet osoite- ja yhteystietojen muutosilmoituksen paperilomakkeella Y löydät lomakkeen ja täyttöohjeen tämän sivun lopusta. Samalla lomakkeella voi ilmoittautua myös Verohallinnon rekistereihin kuten esimerkiksi ennakkoperintärekisteriin ja arvonlisäverovelvollisten rekisteriin. Suomessa on paljon yrityksiä, jotka tarvitsevat toiminnalleen jatkajan.


Tällaisen yrityksen löytyminen voi olla alkusysäys yrittäjäksi ryhtymiselle. Valmiin yrityksen ostaminen tarjoaa uudelle yrittäjälle yksinkertaisen tavan aloittaa ja mahdollisuuden käynnistää yritystoiminta heti, koska asiakkaat ja liikevaihto ovat jo olemassa. Myös sukupolvenvaihdos saattaa olla luonnollinen vaihtoehto, mikäli jälkipolvea kiinnostaa yrityksen jatkaminen. Sinun täytyy tehdä muutosilmoitus niin ajoissa, että PRH ehtii merkitä tilikauden muutoksen kaupparekisteriin viimeistään 30.


Keskeyttäminen kuitenkin edellyttää yrityksen poistamista Verohallinnon ylläpitämistä rekistereistä, mikäli toiminta keskeytetään toistaiseksi. Yrityksen myyminen. Sinun tulee myös lakkauttaa yrittäjän eläkevakuutus YEL sekä luopua mahdollisista toimitiloista, jos sellaisia on. Toimivan yrityksen jatkaminen on vaihtoehto. Huovinen toivoo, että osa start up -sukupolven innokkuudesta suuntautuisi olemassa oleviin yrityksiin, joihin etsitään jatkajia.


Toiminimen omaisuus ei siten ole erillistä yrittäjän henkilökohtaisesta omaisuudesta muutoin kuin kirjanpidollisesti. Vastuu veloista tarkoittaa toiminimen kohdalla sitä, että velkoja, joka haluaa periä saatavaansa ulosoton kautta, voi pyytää ulosmittaamaan myös yrittäjän henkilökohtaista omaisuutta yrityksen velasta. Ota reippaasti meihin yhteyttä, kun harkitset yrityksen ostamista. Kysy lisää muista myytävistä yrityksistämme.


Voit myös liittyä ilmaiseen AT-Ostajaklubiin, ja saat tiedon uusista myytävistä yrityksistämme ennen muita. NY- yrityksen lopettaminen voi olla alku seuraavalle askeleelle. Lukiolaisten ja ammatillisten opiskelijoiden kohdalla ero on hieman pienempi.


Olemassa olevan yrityksen jatkaminen on ajatuksena nuorille lähestyttävämpi kuin uuden yrityksen perustaminen – vain reilu viidennes nuorista tyrmää ajatuksen suorilta. Perintö- ja lahjaverolain §:ssä säädetyn huojennuksen edellytyksenä on, että perillinen tai lahjansaaja jatkaa yritystoimintaa perintönä tai lahjana saaduilla varoilla. Kun kahta samanlaista yritystä tai ostajaa ei ole, ei ole myöskään kahta samanlaista omistajanvaihdostakaan.


Tulkinta, että PerVL §:ssä tarkoitettu yritystoiminnan jatkaminen edellyttää henkilökohtaista osallistumista yrityksen liiketoiminnan johtamiseen, on erityisen hankala, jos perinnön tai lahjan saajana on alaikäinen. Mitä sinun tulisi huomioida ostettaessa jo toimivaa yritystä? Kun kuluttaja ostaa yritykseltä tavaran tai palvelun, kyse on sopimuksen tekemisestä. Tutustu myynnissä oleviin yrityksiin ja ostajan oppaaseen.


Sopimus syntyy esimerkiksi niin, että kuluttaja maksaa tuotteen kaupan kassalla tai hyväksyy yrityksen antaman remonttia koskevan tarjouksen. Vuokrasopimuksen tekeminen. Varsinaisen vuokrasopimuksen tekeminen on tärkeimpiä vuokrausprosessin vaiheita.


Huomioithan, että yrityksen nimen rekisteröitävyys tutkitaan Pa-tentti- ja rekisterihallituksessa vasta, kun sitä koskeva ilmoituksesi on saapunut vireille. Pari pikku korjausta kävi jo tekemässä(2kk ja puhelua sai kaverin hetkeksi paikalle), mutta kaikkiin korjauksiin ei riittänyt ammattitaito. Ja edellisistäkin korjauksista laittoi laskun tunteineen ja kilometreineen, vaikka itse työstä oli jo aiemmin maksettu.


Tarvitsee olla yrityksen suuntaan yhteydessä ensiviikolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit