keskiviikko 22. tammikuuta 2020

Virheet kassalla

Väärä kohde - kassalla istuu yleisimmin ne työntekijät, jotka eivät päätä. Olin eilen Lidlissä ostoksilla ja kassalla melkoinen jono. Olen huomannut usein kuinka paljon virheitä kassoille sattuu juuri kaupan hyväksi. Onko kauppiaat tehneet tästä vilunki jutun, jotta kuitittomia. Ostin uunituoreen ruisleivän paperipussissa, ja kassalla huomattiin, että pussi oli revennyt ja leipä oli osin ulkona, ja totesin myyjälle, että on se ainakin tuoretta kun yrittää vielä karkuun lähteä kassalla , ja se herätti suht suurta hilpeyttä koko jonossa.


Mainoksen tiedoissa olevat virheet tai kampanjan puutteet voivat syntyä markkinoijan huolimattomuuden takia tai huolellisestikin toimien. Näyttötaakka asiasta on mainostajalla. Jollei huolellisuutta voida näyttää, kuluttajille on korvattava heille tämän takia aiheutunut vahinko. Eli olen nyt ensi kesää töissä Citymarketin kassalla.


Onko niin että tekemäni virheet joudun itse korvaamaan palkastani? Eikö ensimäiset päivää ole ns. Yhdysvalloissa monien palveluiden ja tuotteiden hinnat ovat edullisempia kuin Suomessa.


Huomioi kuitenkin, että hintoihin lisätään verot, jotka eivät näy hintalapussa. Lopullinen hinta selviää siis vasta kassalla – tai itse veroprosentin mukaan laskemalla. Mä en kassalla työskentele, mutta mun täytyy kyllä sanoa,.


Minun työssäni virheet voivat kantaa todella pitkälle aikavälille lisää virheitä. Tarkista että tapetti on kunnolla kiinni seinässä. Jos tapetti kupruilee tai irtoilee, ei sen päälle kannata maalata. Kaikki virheet näkyvät maalatussa pinnassa.


Aivan pienet vauriot eivät haittaa. Eli maksoin kassalla ostoksia, ja hihnalla oli siis kaikki ostokset. Jo maksaessani huomasin, että summa oli yllättävän pieni, mutta en kiinnittänyt asiaan sen suurempaa huomiota. Sitten myöhemmin kassakuittia tarkastaessani huomasin, että kassahenkilö oli jättänyt yhden ostoksen kokonaan lyömättä kassaan. Uudisasuntorakentamisessa virheet ovat vähentyneet ja etenkin vastuullisten ammattirakentajien kohteissa.


Valitettavasti ne eivät ole kuitenkaan kokonaan poistuneet ja inhimillisten tekijöiden kyseessä ollessa tuskin kokonaan poistuvatkaan. En kiistä, etteikö nykyisessä uudistuotannossakin sattuisi aika ajoin epäonnistumisia ja. Painamalla ”Osta” painiketta hyväksyt qvio.


Tilaus- ja maksuvahvistus. Kun olemme vastaanottaneet tilauksesi, lähetämme sinulle välittömästi sähköpostilla tilausvahvistuksen, josta näkyvät tilaustietosi. Jos maksu on tehty kassalla kahdesti, niin kauppias pystyy hyvittämään sen samantien.


Rikkinäistä tapettia ei maalaamalla voi korjata. Mutta jos kyseessä on järjestelmävirhe, kauppiaan järjestelmä korjaa tuplaveloituksen automaattisesti, eikä kauppias voi sen lisäksi hyvittää. Silloinhan hyvitys tulisi kahteen kertaan. Kun maksu hipaistaan kortila tule helposti maksettu ylikin.


Kun on varman että kyllä sielä kassalla aina sillon tällöin on henkilö joka siten hyödyntää tämän. Eli vedetää joku ostot tuplaten jos asikas maksaa kiiresti eikä tarkasta on myöhemmin turha valittaa. Näitä tule ilmi aina siloin tällöin. Lisäksi tietoja kerätään sellaisista viranomaisrekistereistä, joihin SYT- kassalla on laillinen käyttöoikeus. SYT-kassa kerää henkilötietoja vain edellä mainittuihin tarkoituksiin ja vain siinä laajuudessa kuin se on tarpeen.


SYT-kassa pyrkii varmistamaan tietojen oikeellisuuden, täydellisyyden ja ajantasaisuuden. Hei, olen parikymppinen nainen joka tekee osa-aikatyötä kaupan kassalla. Aloitin pian kk sitten. Esimieheni totesi eilen, että kassassani on ollut (korkeintaan) parin euron virheitä muutaman kerran, joko yli tai ali, ja jotenkin tuntui, että hän viittasi siihen suuntaan, että jos en tule paremmaksi ja jos virheet eivät vähene, siitä tulee seuraamuksia. Oletus 2: Jos tavaraa on myymälässä erikseen inventoiduissa ja inventoimattomissa kasoissa, niin kassalla oletetaan että myyty tavara on peräisin inventoidusta kasasta.


Jos on vain inventoituja kasoja tai vain inventoimattomia kasoja, niin tällöin tulkintaongelmaa ei ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit