torstai 9. tammikuuta 2020

Supo uutiset

Supo uutiset

Supo : Venäjän tiedusteluorganisaatiot aktiivisia Suomessa, terrori-iskun uhka edelleen kohonnut Supon mukaan Suomeen kohdistuu edelleen täydellisellä suomenkielellä tehtyä ja Suomen olosuhteisiin sovellettua Isisin propagandaa. Sivuiltamme löydät ajankohtaiset uutiset ja tuoreimmat kirjoitukset aiheesta Supo. Klikkaa sivuillemme ja lue tuoreimmat artikkelit!


Supo : Suomessa on satoja ihmisiä, jotka toimivat terroristien hyväksi, ja määrä jatkaa kasvuaan Suojelupoliisin arvion mukaan konfliktialueelta palaavat vierastaistelijat ovat lyhyellä aikavälillä keskeinen terrorismin uhkaan vaikuttava tekijä. Suojelupoliisin ( Supo ) tuoreen vuosikirjan julkistamistilaisuuden yhteydessä Supon päällikkö Antti Pelttari totesi eilen, kuinka terrorismin uhka-arvio Suomessa on pysynyt korkealla tasolla. Ylen mukaan Supo pyrkii tiedotuksella vain turvaamaan rahoitustaan.


Supo pyysi valtakunnan­syyttäjän­virastoa arvioimaan, onko sen poliisi­miestä syytä epäillä rikoksesta – Juttu ”ei ole aivan vähä­pätöinen” Edellisen kerran suojelupoliisin etsivä aiheutti sotkuja harrastamalla seksiä salaisilla tarkkailumatkoillaan virka-aikana. Orpo ja kumppanithan nimenomaan haluavat halpatyövoimaa! Supo on jo aiemmin kertonut, että Suomessa on varsin suuri määrä ulkomaisten tiedustelupalveluiden henkilöstöä ja että Suomesta ovat erityisesti kiinnostuneita Kiina ja Venäjä. Ulkovaltojen kiinnostuksen kohteena on jo pitkään ollut Suomen harjoittaman politiikan eri osa-alueiden ennakoiminen ja poliittiseen päätöksentekoon vaikuttaminen.


Supo uutiset

Supo : Turvapaikanhakijoista merkittäviä vaikutuksia Suomen turvallisuudelle – tulijoilla kytköksiä väkivaltaisiin ryhmiin. Suojelupoliisi arvioi, että Suomeen kohdistuva terrorismiuhka on kohonnut kuluneen vuoden aikana. Turvallisuuspoliisin mukaan yksittäisen iskun uhka on mahdollinen myös Suomessa. Riski on kuitenkin pieni.


Tuoreimmat supo-uutiset juuri nyt Seiska. Tilaa Seiska Lue Digilehte ä. Lue kaikki jutut aiheesta Supo. Helsingin Uutiset - 10. Areena on Suomen suurin netti-tv ja radio.


Supo uutiset

Uudet viestintäpalvelut, kuten Whatsapp jäävät turvallisuusviranomaisten tiedonsaannin ulkopuolelle, jos hallituksen lakiluonnos toteutuu sellaisenaan, Supo varoittaa. Myös poliisilaitosten yhteystiedot. Julkisuudessa olleisiin suunnitelmiin tai Mika Niikon mainitsemiin arvioihin Supo kieltäytyy ottamasta kantaa.


Emme ota kantaa Mika Niikon lausuntoihin tai ulkoministeriön suunnitelmiin. Ulkoministeriö vastaa al-Holin leirillä olevien suomalaisten mahdollisesta kotiuttamisesta ja siihen liittyvästä viestinnästä, Passi sanoo. Supo uskoo, että ”tietyt valtiot” jatkavat kyberoperaatioita Suomea vastaan.


Supo uutiset

Näitä valtiota ei nimetä, mutta todetaan, että päätös kybervakoilusta on helppo tehdä valtioissa, joissa valtaa pitävän ryhmän etu ajaa intressipunninnassa kaiken muun ohi. Huawein ja Kiinan, vaikka kumpaakaan ei nimetä. Oikeusministeriö arvioi Supon linjan oikeaksi. Supo nostaa uudessa kansallisen turvallisuuden katsauksessaan esiin kiinalaisten harjoittaman vakoilun. Kiinan tiedustelu- ja turvallisuuspalveluihin julkisuudessa liitettyjen kybervakoiluoperaatioiden hyökkäyksissä on hyödynnetty kohteiden olemassa olevia ylläpitojärjestelmiä ja uudenlaisia haittaohjelmia, Supo mainitsee.


Supo arvioi uhan kohonneeksi, eli tasolle kaksi neliportaisella asteikolla. Supon mukaan on todennäköistä, että Suomessa toimivat terrorismia tukevat verkostot pyrkivät radikalisoimaan ja värväämään lisää kannattajia. Ulkoministeriö kertoo käynnistävänsä palkkionmetsästysohjelman verkkopalvelujen haavoittuvuuksien etsimiseksi. Yritysmaailma toivoo viranomaisilta ohjeistusta kiinalaislaitteiden vakoilu-uhkista – Supo ei kommentoi riskej. Lehdistötiedotteet.


Itä-Uudenmaan käräjäoikeus määräsi perjantaina 24. United Brotherhoodin ja sen alajärjestö Bad Unionin väliaikaisiin toimintakieltoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit