perjantai 17. tammikuuta 2020

Vuokrasopimuksen ehtojen muuttaminen

Mutta voidaanko näitä ehtoja voidaan tarvittaessa muuttaa kesken sopimuskauden, ja miten se tapahtuu? Voiko jo olemassa olevan kirjallisen vuokrasopimuksen ehtoja muuttaa suullisesti? Myös vuokranantaja voi sanoa sopimuksen irti millä perusteella tahansa, kunhan se on huoneenvuokrasuhteissa noudatettavan hyvän tavan mukainen. Tyypillisiä hyvän tavan mukaisia irtisanomisperusteita ovat esimerkiksi huoneiston tarvitseminen omaan tai perheenjäsenen käyttöön, sen myyminen tai sopimuksen ehtojen muuttaminen.


Laaja tietopaketti mm. Jos vuokrasopimuksen ehdon soveltaminen olisi vuokrasuhteissa noudatettavan hyvän tavan vastaista tai muutoin kohtuutonta, ehtoa voidaan sovitella tai jättää se huomioon ottamatta. Jos ehto on sellainen, ettei sopimuksen jääminen voimaan muilta osin muuttumattomana ole ehdon sovittelun vuoksi kohtuullista, sopimusta voidaan sovitella muiltakin osin tai se voidaan määrätä raukeamaan.


Joudunko muuttamaan, jos vuokrahuoneistoni omistaja vaihtuu? Kirjallisuuden vaatimuksen täyttää myös sähköinen ilmoitus, jos sen sisältöä ei voi yksipuolisesti muuttaa ja jos ilmoitus on tallennettavissa. Huoneiston käyttöön liittyvä vuokrasopimuksen purkamisperuste koskee soveltuvin osin myös vuokrasuhteen johdosta vuokralaisen käytössä olevia kiinteistön tai rakennuksen yhteisiä tiloja ja laitteita. Jos purkamisperusteen aiheuttaneella menettelyllä on vähäinen merkitys, ei oikeutta vuokrasopimuksen purkamiseen kuitenkaan ole.


Kerromme myös mitä ehtoja itse käytämme ja oman kokemuksen kautta kertyneen näkemyksen eri pykäliin. Vuokrasopimuksen irtisanomisilmoitus. He ovat vuokrasopimuksen osapuolet. Alaikäinenkin voi olla vuokralainen, mutta vuokranantajan täytyy selvittää, onko alaikäisellä huoltajiensa lupa vuokrata asunto.


Asunnon vuokrasopimuksen laatimista helpottaaksemme, listasimme asiat, jotka kannattaa huomioida sopimusta tehdessä. Asuinhuoneiston vuokrasopimus ─ huomioitavat asiat Osapuolten tiedot. Sopimukseen täytyy kirjata vuokranantajan ja vuokralaisen yhteystiedot, sekä henkilötunnukset tunnistautumisen vuoksi.


Kun huoneisto myydään vuokrattuna, siirtyy voimassa oleva vuokrasopimus pääsääntöisesti sellaisenaan huoneiston uudelle omistajalle, sillä ”kauppa ei riko vuokraa”. Uudella vuokranantajalla ei ole oikeutta eikä velvollisuutta tehdä uutta vuokrasopimusta. Samaa koskee myös muita ns. Aikaisemman omistajan tekemä. Alla on käsitelty tarkemmin vuokrasopimuksen tärkeimpiä ehtoja, jotka olemme ottaneet huomioon vuokrasopimuspohjassamme.


Purku astuu voimaan yleensä heti. Numerointi on yhtäläinen sopimuspohjan kanssa. Irtisanomista rajoittaa irtisanomisaika. Jos rikkomuksella on vähäinen merkitys, sopimusta ei voida purkaa.


Muutoin vuokrasuhde voidaan päättää luovutushetkellä. Huoneiston alunperin vuokralle antanut vuokranantaja on tällöin velvollinen korvaamaan vahingon vuokralaiselle, jos vuokrasuhde päättyy alkuperäisen sopimuksen vastaisesti. Useimpien vapaaehtoisten vahinkovakuutusten ehtojen mukaan muun kuin kuluttaja-asemassa olevan elinkeinonharjoittajan konkurssin alkaminen tai kaikkien vakuutuksenottajien osalta vakuutusmaksun laiminlyönti oikeuttaa vakuutuksenantajan irtisanomaan vakuutuksen päättyväksi päivän kuluessa irtisanomista koskevan ilmoituksen. Uuteen asuntoon muuttaminen on vuokralaiselle suuri askel, mutta niin on myös uuden vuokralaisen asuttaminen vuokranantajalle. Sopivan vuokralaisen löytäminen ei välttämättä ole helppoa.


Tämänkin vaiheen jälkeen on äärimmäisen tärkeää, että vuokrasopimus on laadittu siten, että sopimus suojaa asianmukaisesti molempien osapuolien oikeuksia. MYYMINEN tai sopimuksen ehtojen muuttaminen. Näin olen itsekin lain hengen ymmärtänyt. Tuo kohtuuttomuus pykäläkin viime kädessä siirtää irtisanomispäivää. Vaikeahan tuon alle on mitään järkevää edes keksiä.


Ehkä jos vuokralainen sairastuu vakavasti eikä kykene sen vuoksi muuttamaan jne. Tämän sopimuksen mukaisesti uusi vuokranantaja voi nostaa vuokrasi välittömästi haluamalleen tasolle. LAPPEENRANNAN TEKNILLINEN YLIOPISTO Kauppatieteiden osasto Yritysjuridiikka Tiina Liira SOPIMUKSEN MUUTTAMINEN LIIKETOIMINTASUHTEESSA Tarkastajat: Professori Matti I. Sopimusta voidaan sopimusvapauden perusteella muuttaa milloin tahansa, mikäli osapuolet ovat sopimuksen muuttamisesta yksimielisiä. Myös sopimuksen yksipuolinen muuttaminen voi olla mahdollista, mikäli sopimuksessa on sovittu tällaisesta muutosoikeudesta. TYÖSOPIMUKSEN TEKEMINEN JA MUUTTAMINEN ATYÖSUHTEEN TUNNUSMERKIT Tiettyjen peruskriteereiden on täytyttävä, jotta voitaisiin puhua työsuhteesta.


Yleensä vertailua tehdään sen välillä, onko kyseessä työsuhde vai itsenäinen yrittäjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit