perjantai 10. tammikuuta 2020

Miten oppia olemaan yksin eron jälkeen

Useita lainatarjouksia, vain yksi hakemus. Että voiko baariin lähteä yksin ? Eron jälkeen täytyy opetella täysin uudet arjen rutiinit. Eronneen täytyy oppia olemaan yksin.


Jos alkaa seurustella jonkun kanssa siksi, ettei kestä yksinäisyyttä, se on todella huono lähtökohta parisuhteelle. Anna itsellesi aikaa elämän uusiksi muovaamiseen. Mieti rauhassa päättynyttä suhdetta ja kartoita, mitä vahvuuksia ja heikkouksia sinulla on kumppanina. Millä perusteilla valitset kumppanisi? Mitä arvostat kumppanissa ja parisuhteessa?


Muista, että selviät yksin. Seurustelusuhteet eivät (eikä pitäisikään) tee meistä kokonaisia, vaikka ne ovat suuri osa elämäämme ja onneamme. Vierailija: Oon ollut nyt yksin kohta vuoden ja jos vain saisin kumppanin, ottaisin sen.


Olen jatkuvasti masentunut, vaikka minulla on ystäviä ja näen heitä usein. Tämä yksinäisyys repii minua. Ex-mies alkoi seurustella heti eromme jälkeen ja hän teki kyllä viisaasti. Hän ei joudu kestämään tätä.


Jos vastasit jokaiseen kohtaan ”en koskaan”, mieti, mistä se johtuu. Millaisia kokemuksia sinulla on, miten ne vaikuttavat käsitykseen itsestäsi ja miten voisit elää tulevaisuudessa itsellesi parempaa elämää? Mielestäni ihmisen pitäisi olla vähintään kuusi kuukautta yksin ennen uuden suhteen aloittamista, mielellään vähän pidempäänkin. Entiseen suhteeseen liittyvät jutut pitäisi käydä läpi.


Uuden suhteen aloittaminen heti eron jälkeen on vain itsensä huijaamista, silloin sitä hakee huomiota ja välittämistä vääristä syistä. Mutta, vieläkin ihan sydämeen sattuu, ensimmäinen ero. Olen alkanut vaan elämään näin suruni kanssa ja en edes odota, että koskaan pääsen yli, kuuluu elämääni, kulkee rinnallani, vaikka kuinka yritän päästä yli, ei onnistu. Viimeiset kaksi vuotta on olleet hirveitä. Kaikki on hylänneet.


Omat vanhempanikaan eivät ymmärtäneet miten joku voi erota. Kukaan suvussa ei ole kai eronnut, mikä on enempi ihme. Nyt minä olen jokin pahis. Okei, en ruikuta sellaisten ihmisten perään jotka eivät minua hyväksy, mutta ihmettelen totisesti maailman menoa. Tärkeintä olisi oppia olemaan kiltti itselleen.


Muiden miellyttämisen sijaan olennaista on elää sellaista elämää kuin itse haluaa. Brandt-Pihlströmin mukaan liiallinen kiltteys on useammin naisten kuin miesten pulma. Myös yhteiskuntatieteiden tohtori Saara Särmän mielestä liiallinen kiltteys on pääsääntöisesti naisten ongelma. Miten sä voit vieläkin olla sinkku?


Pian eron jälkeen olin aivan varma,. Kun on oppinut oikein hyvin olemaan yksin , on vaikeaa oppia olemaan parisuhteessa. Opettele olemaan yksin – Tämän neuvon minulle antoi ensimmäinen mies, jonka tapasin eron jälkeen.


Miten oppia olemaan yksin eron jälkeen

Aloita harrastus, äläkä jää yksin kotiin– Jos olet juuri eronnut, täytä tyhjä olo lasten poissa ollessa harrastamalla. Me asuttiin eron jälkeen 4-kuukautta vielä yhdessä yhteisestä päätöksestä ja taloudellisita syistä. Kiteytettynä: se oli helvettiä.


Vanhemmat huolestuvat toisinaan huhuista, jotka liittyvät koulujen lähistöllä, koulumatkoilla tai kaupungilla liikkuviin epäilyttäviin ja lapsia ahdisteleviin aikuisiin (ns. namusedät). Mahdollisista ahdistelijoista kannattaa jutella sitten, kun lapsi liikkuu yksin eli kouluiässä. Määttä kertoo haastatelleensa erästä eronnutta naista, joka oli lopulta päässyt eron yli oivallettuaan, että voi itse rakastaa itseään, vaikka kukaan muu ei voisi.


Eron tuska oli tämän oivalluksen jälkeen helpottanut. Rakkaus on utopiaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit