torstai 23. tammikuuta 2020

Moottoripyörällä valkovenäjälle

Pienemmille aluksille maan jokiverkko tarjoaa paljon tätä kattavamman väylästön. Keskiviikko: Kokoontuminen satamassa viimeistään 7. Olin reissussa päälle kolme viikkoa, sillä viisumien ym. Minskiin, Vitebskiin, Homeliin ja Brestiin. Pietarista on päivittäinen yhteys mm.


Junayhteys Venäjän kautta on kuitenkin kallis, sillä tällöin on hankittava Venäjän ja Valko-Venäjän viisumit erikseen. Lähinnä kiinnostaa teiden kunto ja mihin siellä pitäisi varautua. Green card - mitä tarvitsen, jos menen autolla tai moottoripyörällä ulkomaille? Identiteettivarkaus - Mitä teen?


Kuolinpesän vakuutusasiat – Miten toimin? Maksuhäiriömerkintä - Miten maksuhäiriömerkintä vaikuttaa vakuutus- ja pankkipalveluihin? Maksuosoitus – Sain postissa rahalähetyksen, miten saan sen tililleni?


Tosi kattava ja mielenkiintoinen opas! Tekisi mieli reissata joskus tämä väli, tosin ehkä moottoripyörällä tai jopa liftaamalla. Yleinen stereotypia taitaa tosiaan olla, että Puolassa on huonokuntoiset tiet, mutta huomattiin kyllä siellä asuessa, että tämä ei pidä paikkaansa. Matkustaakseen rahoituksella olevalla autolla tai moottoripyörällä ulkomaille, tulee muistaa muutamia tärkeitä asioita, Moldovaan tai Kosovoon,. Toinen mahdollinen lentoyhtiö on Wizzair, jonka koneilla tosin Kosovoon pääsee vain Budapestista.


Linja-autolla Pristinaan Autolla Bulgariassa ja Serbiassa - reissu saatu käyntiin! Ukrainaan ei tarvitse viisumia. Trans-Mongolian junamatka Pekingistä Moskovaan 1. Jääkiekon MM-kisamatka Zürich 05. Paikat loppuunmyyty.


Valko-Venäjälle ja Venäjälle tarvitaan viisumi, ei saa rajalta vaan pitää hankkia ennakkoon. Vuoristo-Altain kiertomatka 18. Mutta joka tapauksessa nyt on ehdottomasti paremmin: on vapaus, pääsee liikkumaan rajan taakse vapaasti ja myös toimeentulo on parempi”, Raisa pohtii. Kesä lähestyy ja vajaan kahden kuukauden kuluttua käynnistyy meidän Minskin reissu. Tilaa olisi vielä parille matkamotoristille, joten ei muuta.


Moottoripyörällä Euroopan halki. Mikäli kaipaat vauhtia ja vaarallisia tilanteita, saatta moottoripyörämatka Eurooppaan olla juuri sinun juttusi. Voit tuntea vauhdin hurman ja kokea, miltä vauhdin luoma tuulenvire ja auringonpaiste tuntuvat ihollasi. Vihreä kortti eli todistus liikennevakuutuksen voimassaolosta kannattaa ottaa aina mukaan, kun matkustat Pohjoismaiden ulkopuolelle.


Arkistohistorian äreimmässä spektaakkelisarjassa matkataan kronologisesti halki maailmansodan tulihelvetin, Danzigista Berliiniin. Meillä ilmeisesti porukka jakaantuu kahteen osaan, osa kiertää koko meren ja osa tulee sitten mukaan vasta kun tullaan Abhaziasta Venäjän puolelle ja jatketaan siitä sitten Krimille kimpassa ja edelleen takaisin Suomeen. Tervetuloa jermuleffojen tinkimättömään maailmaan, jossa tosimiehet erotellaan natseista – ja filmi digistä! Joten sanoin, että jos tosissasi olet, niin voisinpa lähteäkin, jos käydään Odessassa.


Siellä on nimittäin merikonttitehdas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit