maanantai 27. tammikuuta 2020

Verkostokartta perhetyö

Perhetyö on sosiaalihuoltolain mukainen palvelu, eikä vaadi lastensuojelun asiakkuutta. Lastensuojelun asiakkaana oleva lapsi ja hänen perheensä ovat kuitenkin oikeutettuja saamaan sosiaalihuoltolain mukaista perhetyötä tai lastensuojelulain mukaista tehostettua perhetyötä. Ome­na­puu verkos­tokart­tana toimii siten, että lap­si kir­joit­taa ome­na­pu­un runk­oon nimen­sä. Tämän jäl­keen lap­si kir­joit­taa ihmis­ten nim­iä omenoi­hin, jot­ka voi sijoit­taa ome­na­pu­un oksille.


Verkostotyö tarkoittaa kaikkea yhteistyötä sellaisten ammattihenkilöiden välillä, jotka ovat tavalla tai toisella mukana nuoren asioissa. Perhetyö on ammatillista ja tavoitteellista työskentelyä, jonka tavoit-teena on tukea perhettä erilaisissa tilanteissa. Perhetyö on kontekstisidonnais-ta ja se muotoutuu sen mukaan, missä, millaisessa tilanteessa ja minkälaisin tavoittein sitä tehdään.


Kaikissa tilanteissa perhetyön ydinajatus on perheen tukeminen muutoksessa. Palvelun nimi Perhetyö ja perhekuntoutus SOS-Lapsikylän nuorisokodissa 3. Kenelle tarkoitettu? Riskitilanteessa oleville, kuntien lastensuojelun avohuollon asiakkaina oleville tai sijoitettuina olevien lasten perheille 4. Palvelun hyödyt Vanhempi saa välineitä ja tukea vanhemmuuteen ja arjen hallintaan. Päivä-hoidot mi, päiväyks Aikuisten psykosos lastentaudit Äitiys- ostopal pkl Lasten neurologia Sampo vammaispal Kehitys vamma pkl srk Järjestöt Hallinnon ylätaso Asiakastyö Johtoryhmä Monialainen työryhmä, osin asiakaspinnassa Ohr Ohr,kun nat ohr Perhetii Nuorten Perheasi oiden neuvotte lu Hus hallitu Sos. Tehostettu perhetyö.


Kaikessa toiminnassa korostuu erityisesti perhekeskeisyys ja asiakaslähtöisyys, ja se on suurin ja vahvin osa meidän erityisosaamistamme. Pääkaupunkiseudun ikäihmisten palvelujen kehittämisverkosto GeroMetro. Lomakkeita Lapsen ja nuoren kanssa työskentelyyn. Sarjakuva nuorille (pdf) Sarjakuva lapsille (pdf) Voit lähettää sarjakuvan esimerkiksi saatekirjeen mukana kotiin, kun kutsut perheen lapset ja vanhemmat tapaamiseen, jonka tarkoituksena on käynnistää lastensuojelutarpeen selvitys (27§). THL tutkii väestön terveyttä ja hyvinvointia, näihin liittyvän politiikan ja palvelujen vaikuttavuutta sekä ympäristöterveyttä ja yhteiskunnallisia ongelmia.


Kotopaikka-hanke tuki maahanmuuttajien kotouttamispalveluiden kehittämistä kohdekunnissa (Kyyjärvi, Saarijärvi, Viitasaari, Äänekoski, Laukaa, Keuruu, Jämsä, perusturvaliikelaitos Saarikka) – tavoitteenaan löytää sujuvat, kustannustehokkaat ja paikallista työllistymistä tukevat kotoutumispolut. Neuvolan perhetyö on lyhytaikaista, maksutonta keskustelutukea odottaville sekä vauva- ja taaperoikäisten lasten perheille. Perheet ohjautuvat neuvolan perhetyöntekijälle pääsääntöisesti äitiys- ja lastenneuvolan terveydenhoitajien kautta, mutta myös muiden perhepalveluiden piiristä ja omilla yhteydenotoillaan.


Nalle-kortit, Mun Stoori -kortit, ajankäyttöneliöt yms. Palvelutarpeen selvityksestä laaditaan aina kirjallinen yhteenveto. Perhetukikeskuksen tuottamiin palveluihin kuuluvat myös jälkihuolto ja valvottujen tapaamisten järjestäminen.


Perhetyö mielletäänkin usein lastensuojelun avohuollossa tapahtu-vaksi toiminnaksi, mutta yhtä tärkeää on huostaan otetun lapsen sijoituksen aikai-nen lapsen läheisten kanssa tehtävä perhetyö. Sijoituksen aikana perhetyön kei-noin pyritään tukemaan ja vahvistamaan vanhemmuutta sekä perheen kuntoutu-mista. Perhetyön kansio tekee näkyväksi Pienryhmäkoti Venlassa tehtävän perhetyön. Asiasanat: perhetyö , perhetyö lastensuojelulaitoksessa, perhetyön menetelmät, toiminnallinen opinnäytetyö, toimintatutkimus.


Lapsiperheiden kotipalvelun perhetyö on tarkoi-tettu lapsenhoito- tai kodinhoitoavun tarpeessa ole-ville lapsiperheille. Perheen kanssa työskentelyssä käytettävät menetelmät ja välineet va-litaan yksilöllisesti vanhemman sekä lapsen tilanteen ja perhekuntou-tukselle asetettujen tavoitteiden mukaan. Vanhemman ja lapsen kanssa työskentelyssä keskeistä on voimavara- ja ratkaisukeskeiset menetelmät. Minä-vihko ajatus syntyi siitä, että monia eri välineitä oli olemassa esim.


Sukupuu, verkostokartta , elämänjana jne. Minä-vihkossa nuo oivat työkalut ovat kerättyinä samojen kansien sisään. Niinpä nappaamalla vihkon mukaan, on mukanasi kaikki tarpeellinen.


Tavoitteellista työskentelyotetta Avotiimin työntekijä täydentää vanhempien ja lasten kanssa yhdessä tehtävillä erilaisilla menetelmillä ja tehtävillä mm. Lastensuojelun perhetyö Imatran kaupunki Hyvinvointipalvelut PERHETYÖN ASIAKASRYHMÄT Lapsiperheiden yleinen kotipalvelu Lastensuojelun perhetyö – 6-vuotiaat lapset ja heidän perheensä 6kk tai 15kk – 17-vuotiaat lapset ja heidän perheensä 6kk tai 15kk Itsenäistyvät nuoret ja heidän perheensä 6kk tai 15kk Vanhemmuustyö Lyhytkestoinen perhetyö Ryhmätoiminta Perhetukijaksot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit